به گزارش صلح خبر، عبدالرضا رحمانی فضلی در حاشیه سی و چهارمین جلسه ستاد اطلاعرسانی و تبلیغات اقتصادی کشور اظهار کرد: در ابتدای جلسه ستاد گزارشی از نحوه اقدام و روند کار تحقق مصوبات ارائه شد که الحمدلله نشاندهنده اجرای جدی و پیگیری مصوبات از سوی دستگاهها بوده و همچنین این مجموعه اقدامات هم متناسب با مصوبات پیش رفته است.
وزیر کشور با اشاره به اینکه در این جلسه ستاد، گزارش سامانه قیمت گذاری مطرح و ایرادات و اشکالاتی که نسبت به این موضوع وارد بود بررسی شده است، افزود: مقرر شد روند کار سامانه اصلاح و قیمتها به صورت هفتگی در سامانه قید شود.
رحمانی فضلی به موضوع لوازم التحریر و قیمت آن اشاره کرد و گفت: موضوع لوازم التحریر و تامین آن در فصل بازگشایی مدارس، از موضوعاتی است که در فضای عمومی رسانهای مطرح شده و مورد بررسی ستاد قرار گرفته است. وزارت صنعت، معدن و تجارت در جلسه ستاد اعلام کرد که ۳۰ میلیون تن از این کالاها را تا به امروز در مدار توزیع قرار داده است اما با این حال مقرر شد تا این مقدار را افزایش دهند. همچنین مقرر شد، بخشی از لوازم التحریر نیز که با قیمت نیمایی عرضه میشود، کنترل شده و قیمتها در سامانه قیمت گذاری ارائه شود تا از عرضه این کالاها بالاتر از قیمت اصلی آن جلوگیری شود.
وزیر کشور همچنین با بیان اینکه بحث گندم و روند خرید آن از کشاورزان در سی و چهارمین جلسه ستاد بررسی شد، عنوان کرد: در این جلسه مانده بدهی دولت به کشاورزان مطرح و البته گزارش شد که امسال نسبت به سال قبل روند پرداختها بسیار سریعتر بوده و رقم پرداختها نیز مناسب بوده است اما تاکنون ۱۹۰۰میلیارد تومان بدهی باقی مانده که مقرر شد مجددا در دولت مطرح تا در فاصله زمانی کمی، این رقم تامین شود؛ خصوصا اینکه این رقم مربوط به کشاورزان غرب کشور است و در غرب کشور فاصله برداشت محصول تا کاشت دوره بعدی کوتاه است.
وی اضافه کرد: با همراهی سازمان برنامه و بودجه موضوع پرداخت بدهی دولت به گندمکاران را پیگیری می کنیم، ضمن اینکه از اقداماتی که تاکنون در این زمینه انجام شده تشکر میکنیم.
رئیس ستاد اطلاع رسانی و تبلیغات اقتصادی کشور همچنین با اشاره به اینکه دستورالعمل نحوه اطلاعرسانی دادگاههای مبارزه با فساد جزء موضوعاتی بود که در جلسه پیشین ستاد مطرح و مقرر شده بود که کارگروهی این دستورالعمل را تهیه کند، افزود: هدف این دستورالعمل این است که اقتدار، اراده و توان دادگاهها و نظام در برخورد با مفاسد به طور جدی مطرح شود و از طرف دیگر قدرت بازدارندگی برای مبارزه با فساد افزایش یابد اما نگرانیای که در جلسه ستاد و پیش از آن مطرح و منجر به روند تدوین دستورالعمل شد این بود که آثار منفی این نوع اطلاعرسانی و تبلیغات در ذهن عمومی جامعه به عنوان یک موضوع قابل تعمیم به همه مسئولان و نظام باید تلقی نشود، چرا که مدیران و دستگاههای ما سالم هستند و در هر سیستمی تعداد اندکی تخلفات و جرایم اتفاق میافتد که باید آن تخلفات و جرایم به صورت عینی مطرح شود تا قدرت تعمیم یا عمومیت دادن کاهش یابد.
وی ادامه داد: پیشنویس این دستورالعمل در جلسه امروز ستاد مطرح شد که ایرادات و اشکالاتی به آن وارد بود و مقرر شد نظرات جمعبندی و برای جلسه بعد آماده شود. البته نمایندگان قوه قضاییه و صدا و سیما هم در کارگروه متکفل تدوین دستورالعمل عضویت دارند و امیدواریم در اطلاعرسانی و پخش اخبار این چنین موضوعات، به گونهای حرکت کنیم که هم به اهداف تعیین شده برسیم و هم هزینههای اجتماعی را کاهش دهیم.
وزیر کشور همچنین در پاسخ به سوال خبرنگاران در خصوص الکترونیکی شدن احراز هویت انتخابات گفت: یکی از اقدامات بسیار مهم در برگزاری انتخابات، احراز هویت است. احراز هویت به این معنی است که هرکس بخواهد رای دهد باید کاملا شناخته شده و قابل شناسایی باشد که این فرد همان کسی است که کارت ملی یا شناسنامه دارد.
وی اضافه کرد: پیشتر با مواردی مثل افرادی که پایینتر از سن رای یا با شناسنامه افرادی که فوت کردهاند و یا با شناسنامه تقلبی مراجعه میکردند یا با شناسنامه هایی چندین بار رای میدادند، مواجه بودیم؛ همه اینها تخلف بود و شاید یکی از بزرگترین تخلفات انتخابات همین مسئله بوده باشد که با احراز هویت الکترونیکی از این مسائل جلوگیری میشود.
وزیر کشور در ادامه با اشاره به اینکه در انتخابات ریاست جمهوری دور قبل نیز احراز هویت به صورت الکترونیکی انجام شد، افزود: وقتی با روش الکترونیک احراز هویت میکنیم، هرکسی که پای صندوق میآید در کمتر از یک دقیقه، مشخصات با مرکز داده ثبت احوال متصل میشود و از آنجا تمام سوابق فرد نمایش داده شده و شناسایی میشود که آیا فرد صاحب همان کارت شناسایی است و آیا شرایط رای دادن دارد یا نه؛ یعنی اگر یک بار رای داده باشد، یا اگر سنش کمتر از سن قانونی باشد یا اگر شناسنامه فرد تقلبی باشد یا صاحب شناسنامه فوت شده باشد، دستگاه اعلام خطا می کند و امکان رای دادن نخواهد داشت. با این روش که شورای نگهبان نیز با آن موافقت کرده است، میتوانیم بیش از ۸۵ درصد امکان تخلفات را از بین ببریم.
وی با بیان اینکه بقیه موارد هم در مسیر الکترونیکی شدن پیش میرود، اظهار کرد: یکی از موارد که هنوز نتوانستیم آن را با توافق شورای نگهبان عملیاتی کنیم، اخذ و شمارش الکترونیکی آراست که البته در انتخابات شوراها در ۱۴۰ شهر این کار انجام شد. در این مرحله هم با شورای نگهبان گفتوگو میکنیم تا بتوانیم، همین تعداد ۱۴۰ شهر را مجددا در دستور کار قرار داده و تمام الکترونیک برگزار کنیم.
رحمانی فضلی یادآور شد: انتخابات شورایاریها، انتخابات نظام پزشکی و نظام مهندسی و انتخابات اتاق بازرگانی را با همین روش دنبال کردیم و در کمتر از یک ساعت و بدون هیچ گونه تخلف و اشتباهی شمارش آرا انجام شد.
وزیر کشور تصریح کرد: در روند انتخابات، تاکنون احراز هویت الکترونیکی تثبیت شده و در بقیه موارد در حال مذاکره با شورای نگهبان هستیم و به هر توافقی که برسیم عملیاتی خواهیم کرد.
انتهای پیام