امروز: جمعه, ۲ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الجمعة 21 جماد أول 1446 | 2024-11-22
کد خبر: 330010 |
تاریخ انتشار : 01 دی 1398 - 9:35 | ارسال توسط :
0
2
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله سرگرمی صلح خبر وزغ منقرض‌شده، پس از ۳۰ سال دوباره آفتابی شد! وب‌سایت گجت نیوز – مختار منوچهرآبادی: زیست شناسان بار دیگر این شانس را بدست آوردند تا وزغ خالدار شب‌های پرستاره یا «Starry Night Harlequin Toad» را مشاهده کنند. وزغی که برای چندین سال انقراض کامل گونه آن تایید شده بود. […]

به گزارش مجله سرگرمی صلح خبر

وزغ منقرض‌شده، پس از ۳۰ سال دوباره آفتابی شد!

وب‌سایت گجت نیوز – مختار منوچهرآبادی: زیست شناسان بار دیگر این شانس را بدست آوردند تا وزغ خالدار شب‌های پرستاره یا «Starry Night Harlequin Toad» را مشاهده کنند. وزغی که برای چندین سال انقراض کامل گونه آن تایید شده بود.

زیست شناسان تصور می‌کردند که وزغ خالدار شب‌های پرستاره برای همیشه منقرض شده است، اما اخیرا موفق شدند دوباره آن را مشاهده نموده و عدم انقراض این جاندار را تایید کنند.

در واقع از سه دهه گذشته، این وزغ خالدار دیگر مشاهده نشده بود. جالب اینکه این جاندار به خاطر رنگ متضاد سیاه و سفید خود، قادر نیست به راحتی مخفی شود و اینکه چرا از نظر‌ها پنهان بوده، خود معمایی عالی است.

کشف مجدد «وزغ خالدار شب های پرستاره» دانشمندان را هیجان زده کرد

این وزغ اخیرا در رشته کوه‌های بلند کلمبیا مشاهده شد که می‌توان آن را بلندترین رشته کوه ساحلی دنیا عنوان کرد. این گونه به هیچ عنوان پس از سال ۱۹۹۱ دیگر مشاهده نشده بود. بسیاری تصور می‌کردند به خاطر پاتوژن‌های قارچی خطرناک منقرض شده باشد.

اما به تدریج بومیان متوجه زنده بودن این جاندار شدند. در واقع بومیان این محل اهمیت بسیاری برای وزغ قائل هستند و این جاندار نقش مهمی در فرهنگ و آیین‌های روحانی آن‌ها بازی می‌کند. بومیان این محل برای قرن‌های طولانی با دوزیستان همزیستی داشتند و لذا برای آن‌ها احترام بسیاری قائلند. وزغ‌های این منطقه در واقع نگهبان‌های آب و سمبل‌های باروری تلقی می‌شوند.

زیست شناسان مدت زیادی را با بومیان محل به بحث پرداختند تا به آن‌ها اجازه مطالعه و مشاهده مجدد وزغ خالدار را بدهند. در نهایت آن‌ها زیست شناسان را برای مشاهده وزغ به جای مخصوص بردند. در جریان یک لحظه روایی وزغ خالدار مشاهده شد و از آن عکس برداری به عمل آمد.

اینجا همان جایی بود که دانشمندان و بومیان، یک صدا بر حفظ و مراقبت از این گونه وزغ تاکید کردند. نام علمی این گونه Atelopus aryescue است و زیست شناسان دست کم موفق به مشاهده ۳۰ وزغ سالم از این گونه شدند.

کشف مجدد «وزغ خالدار شب های پرستاره» دانشمندان را هیجان زده کرد

دانشمندان یاد شده عقیده دارند که همکاری با بومیان سرزمین‌های مختلف به آن‌ها این امکان را می‌دهد تا درک بهتری از حیوانات و شیوه حفاظت از آن‌ها داشته باشند. کما اینکه در برخی از فرهنگ‌ها توجه به حفظ محیط زیست از اهمیت بالایی برخوردار است. در واقع برخی از فرهنگ‌ها مملو از ارزش‌های زیست محیطی هستند که شناخت آن‌ها برای دانشمندان بسیار مهم است.

زیست شناسان یاد شده از بومیان محل به خاطر تشریک مساعی در مشاهده مجدد وزغ خالدار قدردانی کردند. اما ماجرا هیجانی روایت شده در اینجا به اتمام نمی‌رسد. این گونه از وزغ در معرض خطرات مختلف قرار دارد که از آن جمله می‌توان به بیماری‌های عفونی اشاره کرد. از سوی دیگر محیط زندگی این حیوان دائما در حال تخریب است. این گونه وزغ همچنین به خاطر رنگ خیره کننده‌اش دارای دشمنان بسیاری است و نیز تغییرات جوی آن‌ها را از خود متاثر می‌کند.

بطور کلی در این ناحیه ۸۰ تا ۹۶درصد گونه وزغ خالدار در خطر نابودی قرار دارند، اما به هر حال بیولوژیست‌ها در حال حاضر امیدوارند و خوشحالند، زیرا مشاهده مجدد وزغ آن‌ها را مبهوت خود ساخته است.

زیست شناسان در جریان ماجراجویی پر هیجان خود حتی انتظار نداشتند که در نهایت موفق به مشاهده یک وزغ شوند، اما در کمال ناباوری خود را با جمعیتی از ۳۰ وزغ خالدار شب‌های پرستاره مواجه دیدند.

برای دانشمندان این لحظه بسیار باشکوه بود، زیرا خود را در مقابل جمعیتی از وزغ‌ها می‌دیدند که در سلامت کامل بودند، وزغ‌هایی که برای مدت‌های طولانی تصور می‌شد دچار انقراض شده اند.

کشف مجدد «وزغ خالدار شب های پرستاره» دانشمندان را هیجان زده کرد

به هر حال روایت وزغ‌ها و ارتباط آن‌ها با بومیان و فرهنگ آن‌ها و نیز عشق دو جانبه بومیان و دانشمندان به این جانداران نکات دراماتیک و تامل برانگیزی بسیاری دارد که ذهن هر خواننده‌ای را به خود مشغول می‌کند و تلنگری است برای تمامی انسان‌ها تا با همین حساسیت از گونه‌های حیوانی محیط اطراف خود مراقبت کنند.

منبع: iflscience

منبع : Bartarinha

اگر فیلم یا ویدئو یا تصاویری دارید که تمایل دارید با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله مدیا صلح خبر منتشر گردد.

اگر تمایل داشته باشید با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و ویدئو ها و فیلم های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت پخش داشته باشند.

خبرنگار صلح خبرموسسه صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید