امروز: شنبه, ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ / بعد از ظهر / | برابر با: السبت 20 ذو القعدة 1446 | 2025-05-17
کد خبر: 217237 |
تاریخ انتشار : 10 بهمن 1396 - 17:50 | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله سیاسی صلح خبر مدیرکل دفتر حقوقی و امور مالکیت معنوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: قانون، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را مجری اصلی سیاست‌های رسمی دولت در حوزه فرهنگ قرار داده است. به گزارش صلح خبر، لادن حیدری – مدیرکل دفتر حقوقی و امور مالکیت معنوی وزارت فرهنگ و ارشاد […]

به گزارش مجله سیاسی صلح خبر

مدیرکل دفتر حقوقی و امور مالکیت معنوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: قانون، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را مجری اصلی سیاست‌های رسمی دولت در حوزه فرهنگ قرار داده است.

به گزارش صلح خبر، لادن حیدری – مدیرکل دفتر حقوقی و امور مالکیت معنوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی – در نشست «تبیین ماهیت و مفهوم حقوق فرهنگی از منظر حقوق شهروندی» که از سوی دبیرخانه دائمی حقوق شهروندی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی عصر روز  سه‌شنبه  10 بهمن ماه برگزار شد، درباره حقوق فرهنگی اظهار کرد: موارد متعددی از منشور حقوق شهروندی به فرهنگ شهروندی اشاره دارد و موادی هم به شهروند فرهنگی معطوف می‌شود. برابر نص صریح قانون، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مجری سیاست‌های رسمی دولت در حوزه فرهنگ است.

وی افزود: حقوق فرهنگی بخشی از سند منشور را در برمی‌گیرد و مخاطب اصلی اجرای آن دولت است. حقوق فرهنگی، اولین بار در منشور سازمان ملل متحد شکل گرفته و به آن اشاره شده است و این منشور دولت‌ها را مکلف به حل مسایل بین‌المللی خود که دارای جنبه فرهنگی است، کرده تا با همکاری هم انجام دهند.

مدیرکل دفتر حقوقی و امور مالکیت معنوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: دو سند در سازمان ملل متحد به تصویب رسیده که یکی از آنها به حقوق فرهنگی مربوط می‌شود و نگاه بین‌المللی هم به این سند جدی نبوده و هزینه‌هایی که دولت‌ها باید برای حقوق فرهنگی انجام می‌دادند، در نسل دوم حقوق مطرح شده است.

حیدری افزود: به لحاظ تفاوت‌های فرهنگی در ساختار، اقلیم، فرهنگ و… کشورها اقدام‌هایی که در حوزه فرهنگ به معنای عام صورت گرفته، به تفاوت‌های زیادی در کشورهای مختلف منجر شده است و به همین لحاظ حقوق فرهنگی را نمی‌توانیم یک ادبیات کاملا مسترک با کشورهای دیگر برای آن پیش‌بینی کنیم.

او ادامه داد: در بعضی از کشورها فرهنگ در حوزه دین آنها اولویت گرفته و در بعضی کشورهای دیگر حوزه اقتصادی حوزه فرهنگ را تعیین می‌کند.

مدیرکل دفتر حقوقی و امور مالکیت معنوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اعلام نمود: سازمان ملل متحد تا به امروز به‌رغم تلاش‌های صورت گرفته حقوق فرهنگی را به عنوان یک سند رسمی نپذیرفته و به رسمیت نشناخته است.

حیدری ادامه داد:  هر آنچه که در حوزه فرهنگ در کشورها وجود دارد، دولت باید از آن حمایت کند. در کشور ما هم این‌گونه تنوع‌ها وجود داشته و دولت باید اقداماتی را در این راستا انجام دهد.

مدیرکل دفتر حقوقی و امور مالکیت معنوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد: در کشور ما متولی امر فرهنگ بسیار زیاد است و دستگاه‌های مختلفی مکلف هستند حقوق فرهنگی را برشمردند و تضامین کافی را برای آن در نظر بگیرند که این مسائل در منشور حقوق شهروندی توسط رییس‌جمهور ابلاغ شده است.

او گفت:‌ در لایحه تقدیمی به مجلس تنها حقوقی مورد حمایت قرار می‌گیرد که با نظم عمومی و اخلاق حسنه تداخل نداشته باشد که این موضوع با حق آزادی بیان نیز منافات ندارد.

حیدری اعلام نمود: منشور به حق مالکیت اشاره دارد و انواع مالکیت‌های فکری و هنری را مورد احترام قرار داده است. وزارت فرهنگ هم برابر قانون تکالیفی در باره حقوق فرهنگی داراست.

انتهای پیام

منبع : Isna.ir

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگاران RSS

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید