به گزارش صلح خبر، سید پژمان آقازاده در ویدیو کنفرانس خبری که صبح امروز برگزار شد، اظهار کرد: معاونت آموزش به مباحث فرهنگی و آموزشی برای پرسنل عملیاتی اورژانس ١١۵ و در خصوص آگاهی سطح جامعه می پردازد.
فروریختن سقف فرودگاه و آغاز فعالیت اورژانس ۱۱۵
وی ادامه داد: شاید جالب باشد که بدانیم تا سال ١٣۵٢ هیچ سازمانی خارج از بیمارستان در خصوص فوریت های پزشکی مسئولیتی نداشت و در آن سال به دنبال ریختن سقف فرودگاه مهرآباد، متولی برای حوادث و اتفاقات تعیین شد.
وی گفت: در ابتدا اورژانس با حدود ٢٠ آمبولانس و ٣٠ پایگاه آغاز به کار کرد و امروز با بیش از ٣٠٠٠ پایگاه شهری و جاده ای فعالیت می کند.
الزام تحصیلات دانشگاهی برای پرسنل اورژانس
وی با بیان اینکه در معاونت آموزش در پنج حوزه فعالیت می کنیم، افزود: در آموزش های تخصصی موردی که اخیرا اتفاق افتاده، بحث آموزش مجازی است که از طریق راه اندازی شبکه مجازی تحولی ایجاد شد. این به یک ابزار توانمند تبدیل شد که ادامه آموزش پرسنل خود را به بخش مجازی سپردیم. جالب است بدانید افرادی که در اورژانس فعالیت میکنند حتما باید تحصیلات دانشگاهی داشته باشند.
همکاری با آموزش و پرورش و بهزیستی
آقازاده اظهار کرد: مورد دیگر بحث آموزش همگانی است که سازمان اورژانس کشور به عنوان یکی از سازمان ها بخشی از آموزش همگانی را بر عهده دارد. به عنوان مثال همکاری با وزارت آموزش و پرورش برای آموزش مهارت خود امدادی و دیگر امدادی انجام داده است.
وی افزود: با سازمان بهزیستی و تمام سازمان هایی که به نوعی با افراد با سنین کم در تعامل هستند همکاری داریم و از ظرفیت رسانه ها نیز استفاده می کنیم.
معاون آموزش همگانی و مهارتی و اعتبار بخشی سازمان اورژانس کشور گفت: موارد آموزشی مناسبتی مثل چهارشنبه سوری، اربعین و … را نیز از اداره آموزش همگانی پیگیری میکنیم.
ورود داوطلبان و خیران به اورژانس کشور
وی با اشاره به فعالیت داوطلبان و خیران نیز گفت: این واحد نیز واحد تقریبا نوپایی است که راه اندازی شده و ساز و کاری فراهم شده که این مبحث هم فعال شود. البته هنوز در ابتدای راه هستیم اما با یک فراخوانی که در اورژانس تهران انجام شد آن را آغاز کردیم. در بحث کرونا هم از این ظرفیت استفاده کردیم.
وی ادامه داد: خیران بسیار توانمندی هم داریم که در زمینه های متفاوت ما را یاری می کنند. این موضوع نیازمند سازماندهی بود که توانستیم پس از مبحث کرونا، اخیرا از خیرین برای احداث ١٠٠ پایگاه اورژانس جاده ای مشخص کمک بگیریم و این پروژه آغاز شود.
آقازاده در خصوص بخش پژوهش اورژانس نیز گفت: چه در داخل منازل و چه در صحنه تصادفات اورژانس ١١۵ است که اولین مواجهه با بیمار و صحنه تصادف را دارد و طبیعتاً به ما اطلاعاتی را می دهد که می تواند مبنای بسیاری از تحقیقات پژوهشی قرار گیرد.
وی ادامه داد: این ظرفیت وجود دارد تا کل فعالیت هایی که انجام می شود بررسی شود و فرایند های عملیاتی و درمانی را ارتقا دهیم.
ادامه دارد