به گزارش صلح خبر، منابع مطلع در گفتوگو با وال استریت گفتند فشار برای تاخیر در برگزاری انتخابات که برای ماه آوریل برنامهریزی شده است، یکی از چندین گزینه است که مقامهای آمریکایی بررسی میکنند.
براساس گزارشها، زلمای خلیلزاد، نماینده ویژه آمریکا این ایده را مطرح کرده است اما این اقدام در تناقض با لفاظی دیرینه واشنگتن در حمایت از دموکراسی آزاد در افغانستان است. اشرف غنی، رئیسجمهوری افغانستان که برای دوره پنج ساله دوم نامزد خواهد شد، با این ایده مخالفت کرده است.
غنی اخیرا گفته است: بر پایه انتخابات آزاد، انتخابات کاملا جامع، مردم درباره رهبری آینده خودشان تصمیمگیری خواهند کرد.
طالبان تا به امروز از مذاکره با اشرف غنی که پیشنهاد مذاکرات بدون پیش شرط با این گروه تروریستی را مطرح کرده است، امتناع کرده است. درخواست ایالات متحده از افغانستان برای به تعویق انداختن زمان انتخابات قطعا موجب ایجاد اختلافاتی میان دو کشور میشود. کابل به حمایت مالی و نظامی واشنگتن متکی است و همین منجر به افزایش نفوذ آمریکا میشود اما رهبران افغان تصمیمگیرنده نهایی هستند.
دولت ترامپ امید دارد که این تعلیق در نهایت به انجام مذاکرات صلح خبر با طالبان بینجامد چرا که مقامها نگرانند که این روند با آشوبهای سیاسی که گاها در انتخاباتهای افغانستان دیده میشود، به بنبست برسد. دولت آمریکا اوایل امسال مذاکرات مستقیم با طالبان را آغاز کرد. براساس گزارشها، زلمای خلیلزاد گفته است که احتمالا به شش تا ۱۲ ماه زمان نیاز دارد تا به راهکار جدیدی برای پایان جنگ دست یابد.
انتهای پیام