«محمدصادق عبدالهی» در گفتوگو با صلح خبر ، ضمن تبریک روز ورزشهای پهلوانی و زورخانهای اظهار کرد: در راستای ترویج فرهنگ پهلوانی سال ۱۳۵۵ بنای این زورخانه نهاده شد و در سال ۱۳۵۷ به اتمام رسید و در سال ۱۳۵۹ به طور نیمه رسمی و در سال ۱۳۶۰ در فدراسیون به عنوان زورخانه فعال استان ایلام ثبت شد.
رئیس هیئت ورزشهای پهلوانی و رورخانهای استان ایلام با اشاره به اینکه بنیانگذار این زورخانه «سید محمدجواد رازی» بوده است،تصریح کرد: سکان این ورزش روز اول به یک شورای ۵ نفره به اسم هیئت امنا تحویل داده شد و بعد از آن با رایگیری، روسای هیئتها را انتخاب کردند و از اواخر سال ۱۳۹۸ بنده برای ۴سال به عنوان رئیس هیئت انتخاب شدم.
عبدالهی ادامه داد: در سال۱۳۹۶ هیئت ۹۶ ورزشکار داشت که به کمک دوستان الان شاهد فعالیت بیش از ۲۰۶ ورزشکار در سطح استان هستیم. متاسفانه به دلیل یکسری مشکلات تعمیرات زورخانه ۵ سال طول کشید که بسیاری از ورزشکاران را به دلیل این تعطیلات از دست دادیم.
رئیس هیئت ورزشهای پهلوانی و رورخانهای استان ایلام با بیان اینکه در دهه۶۰ و ۷۰ ایلام یکهتاز هنرهای فردی بوده است و در ورزشهای گروهی هم مقام برتر کسب کرد و همچنین اولین نماینده ایران در پکن که ورزش باستانی را معرفی کردند تیم ایلام بوده است، گفت: امسال بعد از دو سال تعطیلی به دلیل کرونا دوباره شروع به فعالیت کردهایم.
عبدالهی در خصوص این رشته ورزشی گفت: در زمان گذشته به دلیل کم بودن رشتههای ورزشی و تعداد زیاد افراد خانواده استقبال از این رشته ورزشی خوب بود ولی متاسفانه در حال حاضر تعداد افرادی که به سمت این رشته ورزشی میروند به دلایلی مانند کم شدن اعتقادات، نسبت به گذشته کمتر شده است، این ورزش باید دوباره در بین جوانان زنده شود.چشمانداز خوبی برای این ورزش باستانی میبینیم.باید کمک شود این ورزش دوباره احیا شود و از افراد خبره در این رشته ورزشی استفاده کنند.
وی ضمن تقدیر از روسای گذشته هیئت و گرامیداشت یاد استاد «علی حسین خسروی پور» گفت: در استان ایلام صاحب ۴ زورخانه هستیم که یکی متعلق به شهرداری با نام «ذوالفقار» است. همچنین یک زورخانه در چوار،یک زورخانه در ملکشاهی هم وجود دارد و در داخل سالن هم در شهرستانهای سرابله ،ایوان،مهران و هلیلان هم این ورزش فعال است.
رئیس هیئت ورزشهای پهلوانی و رورخانهای استان ایلام معتقد است: برای پرورش مرشد ضعیف عمل شده است، اما در حال حاضر در استان مدرس کشتی پهلوانی،ورزش زورخانهای و ۵ داور ورزشهای زورخانهای داریم. در آینده هم یک کلاس مربیگری کشتی پهلوانی برگزار خواهد شد. در سطح استان مربی تجربی زیادی داریم.
وی در خصوص فعالیت بانوان در این رشته ورزشی گفت: در تمام تاریخ در این ورزش بانوان فقط توانستهاند که تماشاگر باشند و این ورزش همیشه برای افراد مذکر بوده است. در صورتی که از صدر اسلام تا کنون شیرزنانی داشتهایم که شجاعت و غیرت بسیاری داشتهاند ولی متاسفانه فدراسیون با حضور بانوان در این رشته کنار نمیآید. امیدواریم روزی شاهد فعالیت بانوان در این رشته ورزشی باشیم.
عبدالهی گفت: اکثر ورزشهای موجود از مرزهای خارج از ایران وارد شدهاند ولی این ورزش از قرن ۷میلادی توسط شخصی به نام «محمود خوارزمی» ملقب به «پوریای ولی» پایهگذاری شده است که مرید مولا امیرالمومنین بوده است و به دلیل خصلت معنوی حضرت علی این رشته را پایهگذاری کرده است باعث شده همه این ورزش را با نام ورزش پهلوانی یاد کنند.
وی در پایان گفت: تنها صحبت و دغدغه من این است که این ورزش همیشه پایدار و ماندگار باشد و خواهش من از خانوادهها این است که فرزندان خود را با این رشته ورزشی بومی و مذهبی آشنا کنند و ادامه دهنده راه پهلوانان باشد.
انتهای پیام