امروز: جمعه, ۲۱ دی ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: الجمعة 11 رجب 1446 | 2025-01-10
کد خبر: 43910 |
تاریخ انتشار : 13 دی 1394 - 17:34 | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

تاکنون فلسطین مستقل را بيش ۱۳۰کشور به رسمیت شناخته‌اند واتیکان توافقنامه‌ به رسمیت ‌شناختن کشور فلسطین را اجرایی کرد جهان > اروپا – همشهری آنلاین:واتیکان اعلام کرد که فلسطین را رسما به عنوان کشوری مستقل به رسمیت می‌شناسد. توافقنامه‌ای که بدین منظور اواخر ماه ژوئن سال گذشته میان واتیکان و مقامات فلسطینی امضا شده بود، به فوریت […]

تاکنون فلسطین مستقل را بيش ۱۳۰کشور به رسمیت شناخته‌اند

واتیکان توافقنامه‌ به رسمیت ‌شناختن کشور فلسطین را اجرایی کرد

جهان > اروپا – همشهری آنلاین:
واتیکان اعلام کرد که فلسطین را رسما به عنوان کشوری مستقل به رسمیت می‌شناسد. توافقنامه‌ای که بدین منظور اواخر ماه ژوئن سال گذشته میان واتیکان و مقامات فلسطینی امضا شده بود، به فوریت اجرایی می‌شود.

به گزارش دويچه وله، شش ماه پس از امضای توافقنامه‌ای میان واتیکان و مقامات فلسطینی، دولت کلیسایی واتیکان روز شنبه ۲ ژانویه (۱۲ دی) اعلام کرد که این توافقنامه با توجه به برآورده شدن همه‌ی پیش‌شرط‌های آن، به فوریت از قوه به فعل درمی‌آید.

در این توافقنامه از جمله حقوق کلیسای کاتولیک در مناطق فلسطینی درنظر گرفته شده است. در این توافقنامه صریحا از “کشور فلسطین” سخن به میان آمده است. مذاکرات در این باره حدود ۱۵ سال به درازا کشیده بود.

  • توافقنامه‌ای ۱۵ ماده‌ای

توافقنامه‌ یادشده شامل یک دیباچه و ۱۵ ماده است. واتیکان در بیانیه‌ای اعلام کرد که این توافقنامه “اساسی‌ترین جنبه‌های” حیات و فعالیت‌های کلیسای کاتولیک در فلسطین و نیز حفاظت از اماکن مقدس را تنظیم می‌کند. افزون بر آن، این توافقنامه از یافتن راه‌حلی برپایه‌ی مذاکرات برای رفع منازعه‌ی خاورمیانه پشتیبانی می‌کند.

گفتنی است که دولت کلیسایی واتیکان، حق حاکمیت فلسطین را در اوایل سال ۲۰۱۳ به رسمیت شناخته بود، یعنی زمانی که سازمان ملل جایگاه فلسطین را در این نهاد بین‌المللی ارتقا داد و آن را به موقعیت “کشور ناظر” برکشید.

پاپ یک سال و نیم پیش در سفری به این منطقه از “کشور فلسطین” یاد کرده بود. پاپ همچنین در ماه مه سال گذشته محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین را در رم به حضور پذیرفت و از او به عنوان “فرشته‌ی صلح خبر” یاد کرد.

  • الگویی برای دیگر کشورهای عرب

ولی آنچه در این میان تازگی دارد این است که اکنون توافقنامه‌ای رسمی میان واتیکان و فلسطین این مساله را تنظیم می‌کند. واتیکان معتقد است که این توافقنامه می‌تواند به عنوان الگویی در تنظیم مناسبات با دیگر کشورهای عربی مورد استفاده قرار گیرد که اقلیتی مسیحی در آنها زندگی می‌کند.

اسرائیل در زمان امضای توافقنامه میان واتیکان و مقامات فلسطینی در تاریخ ۲۶ ژوئن، مراتب “تاسف” خود را از این بابت بیان کرده و گفته بود با این “گام شتابزده” به چشم‌انداز دستیابی به یک قرارداد صلح خبر در خاورمیانه “آسیب” وارد می‌شود.

گفتنی است که هنوز میان واتیکان و اسرائیل توافقنامه‌ مشابهی وجود ندارد. البته واتیکان از سال ۱۹۹۳ با اسرائیل دارای مناسبات دیپلماتیک است. از سال ۱۹۹۹ نیز مذاکراتی میان طرفین برای حقوق کلیسای کاتولیک در اسرائیل در جریان است، ولی این مذاکرات تا کنون بارها بی‌ثمر مانده و به تعویق افتاده است.

تا کنون بیش از ۱۳۰ کشور جهان فلسطین را به عنوان کشوری مستقل به رسمیت شناخته‌اند

This entry passed through the Full-Text RSS service – if this is your content and you’re reading it on someone else’s site, please read the FAQ at fivefilters.org/content-only/faq.php#publishers.

RSS

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • تعداد نظرات منتشر شده: 1
    1. نویسنده :ساناز

      اخبار بین الملل زیاد بشه

    بدون نظر :