امروز: جمعه, ۲ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: الجمعة 21 جماد أول 1446 | 2024-11-22
کد خبر: 335621 |
تاریخ انتشار : 26 دی 1398 - 13:42 | ارسال توسط :
0
1
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله اجتماعی صلح خبر نتایج پژوهش‌های محققان نشان می‌دهد استفاده از هوش مصنوعی در پاتولوژی مولکولی سرطان و پژوهش‌های مرتبط با سرطان می‌تواند بسیار سودمند باشد. به گزارش صلح خبر، با وجود تمام پیشرفت‌ها، پاتولوژی مولکولی سرطان، به جای بررسی تمام ژن‌ها محدود به استفاده از شمار اندکی از زیست‌نشانگرهاست. بخشی از این […]

به گزارش مجله اجتماعی صلح خبر

نتایج پژوهش‌های محققان نشان می‌دهد استفاده از هوش مصنوعی در پاتولوژی مولکولی سرطان و پژوهش‌های مرتبط با سرطان می‌تواند بسیار سودمند باشد.

به گزارش صلح خبر، با وجود تمام پیشرفت‌ها، پاتولوژی مولکولی سرطان، به جای بررسی تمام ژن‌ها محدود به استفاده از شمار اندکی از زیست‌نشانگرهاست. بخشی از این محدودیت به علت چالش‌های موجود در آنالیز کامپیوتری داده‌ها ایجاد شده است.

به منظور غلبه بر این مشکل، بهروز آذر خلیلی، دکتر علی شریفی زارچی، علی صابری و همکارانشان در پژوهشگاه رویان، دانشگاه صنعتی شریف و دانشگاه ایالتی کلرادو، شبکه‌های عصبی ژرفی (DNNs) را معرفی کردند که قادر به استنتاج هم‌زمان ویژگی‌های گوناگون نمونه‌های زیستی است.

این شبکه، تمام مشخصات بخش رونویسی شونده ژنوم (ترنسکریپتوم) را بر روی یک لاتنت وکتور (یک تصویر ورودی به داده پرداز کامپیوتری است) کوچک رمزگذاری کرده، سپس مشخصات mRNA و miRNA های بیان شونده را بر اساس بافت و بیماری بازیابی می‌کند. این روش بسیار کارآمدتر از داده‌های اصلی حاصل از بیان ژن برای افتراق نمونه‌ها بر اساس بافت و بیماری عمل می‌کند.

پژوهشگران از این روش برای بررسی ۱۰۷۵۰ نمونه از ۳۴ گروه مختلف (یک گروه سالم و ۳۳ گروه مبتلا به انواع مختلف سرطان) از ۲۷ بافت، استفاده کردند.

نتایج این پژوهش که در مجله بین‌المللی Scientific Reports به چاپ رسیده است، نشان داد، روش ابداع شده در این پژوهش به شکل معنی‌داری بهتر از روش‌های پیشین و روش‌های مرسوم استفاده از داده پردازی بافت مبدأ، وضعیت سلامت یا بیماری و نوع سرطان در هر نمونه را پیش‌ بینی می‌کند. برای بافت‌هایی با بیش از یک نوع سرطان، با دقت ۹۹.۴ درصد انواع سرطان درست تشخیص داده شده بود.

بنا بر اعلام روابط عمومی پژوهشگاه رویان، در مجموع نتایج این پژوهش نشان داد استفاده از هوش مصنوعی در پاتولوژی مولکولی سرطان و پژوهش‌های انکولوژیک(مرتبط با سرطان) می‌تواند بسیار سودمند باشد.

انتهای پیام

منبع : Isna.ir

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگار صلح خبرموسسه صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید