امروز: چهارشنبه, ۷ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الأربعاء 26 جماد أول 1446 | 2024-11-27
کد خبر: 135000 |
تاریخ انتشار : 02 اسفند 1395 - 14:57 | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله محیط زیست پایگاه صلح خبر ؛ به گزارش ایسنا، یک‌دهه خشک‌سالی استان فارس، زندگی و حیات تالاب‌ها که ریشه آبادانی محسوب می‌شوند را با مخاطره جدی مواجه کرد و به خشکیدن تمام تالاب‌ها انجامید. به‌دنبال خشک شدن تالاب‌ها، حیات از روستاهای اطراف تالاب‌ها رخت بر بست و به مهاجرت بسیاری از روستائیان و از بین […]

به گزارش مجله محیط زیست پایگاه صلح خبر ؛

به گزارش ایسنا، یک‌دهه خشک‌سالی استان فارس، زندگی و حیات تالاب‌ها که ریشه آبادانی محسوب می‌شوند را با مخاطره جدی مواجه کرد و به خشکیدن تمام تالاب‌ها انجامید.

به‌دنبال خشک شدن تالاب‌ها، حیات از روستاهای اطراف تالاب‌ها رخت بر بست و به مهاجرت بسیاری از روستائیان و از بین رفتن محل معیشت شمار زیادی از کشاورزان شد؛ مشکلاتی که حاشیه‌نشینی در شهرهای بزرگ و حواشی بسیار این حاشیه نشینی را به دنبال داشت.

حمزه ولوی، مدیرکل محیط زیست استان فارس در گفت و گو با ایسنا از بازگشت حیات به بسیاری از تالاب‌های استان خبر داد و در عین حال تاکید کرد که تر شدن لب برخی تالاب‌ها به معنای تمام شدن بحران نیست. بعد از بارندگی‌های خوب روزهای گذشته خوشبختانه دریاچه مهارلو تا 70 درصد سطحی و 40 درصد حجمی آب‌گیری کرده است. همچنین  دریاچه بختگان بعد از یک‌دهه تجربه خشکی کامل، بعد از بارندگی اخیر حدود 40 تا 50 درصد سطحی و 20 درصد حجمی آبگیری کرده است. دریاچه‌های هیرم و هرم نیز از وضعیت خوبی برخوردار است.

ولوی با بیان اینکه کافتر و پریشان همچنان خشک باقی مانده‌اند، گفت: دریاچه پریشان درصدی آب را دریافت کرد و اگر در آینده شاهد یک بارندگی خوب دیگر باشیم، امیدوار هستیم که پریشان نیز با حدودی آبگیری شود.

مدیرکل محیط زیست فارس تصریح کرد: این موضوع به معنای پایان یافتن بحران برای دریاچه‌های فارس و تالاب‌های این استان نیست، بلکه باید در الگوهای درازمدت، دستورالعمل‌هایی را دنبال کنیم تا شاهد بازگشت کامل حیات به اکوسیستم آبی تالاب‌های فارس باشیم.

ولوی تاکید دارد که زمانی خشکسالی به پایان می‌رسد که در ابتدا فرهنگ مصرف بهینه و صرفه‌جویی در آب را عملیاتی کنیم و راندمان بهره‌وری از آب‌های سطحی و تالاب‌ها و آب‌های زیرزمینی را رعایت کرده باشیم.

مدیرکل حفاظت محیط زیست فارس تصریح کرد: باید تلاش کنیم که در بخش‌های کشاورزی، صنعت و آبیاری فضای سبز از پساب تصفیه شده فاضلاب‌ها استفاده کنیم. اگر تمام این الگوها نهادینه شده و رعایت شود و از دیگر سو شاهد تداوم بارندگی در سطح نرمال و در درازمدت باشیم، می‌توان انتظار و ادعا داشت که خشکسالی به پایان رسیده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست فارس گفت: مواجه شدن یک منطقه و استان با یکی دو بارندگی شدید، به معنای احیاء و پایداری وضعیت آب و رفع خشکسالی‌ها و بحران نیست.
انتهای پیام

Let’s block ads! (Why?)

ایسنا

اگر خبر یا گزارشی دارید از بخش خبریار صلح خبر برای ما ارسال نمایید.

خبریار صلح خبر

قوانین خبریار صلح خبر

  1. لطفا در ارسال اخبار و تصاویر و گزارش های خود قوانین و مقرارت را رعایت فرمایید.
  2. از ارسال مطالب خلاف عفت عمومی یا تصاویر موهون اکیدا خودداری فرمایید.
  3. در صورت مشاهده تخلف پس از تذکر ، حساب کاربری موردنظر بلافاصله حذف می گردد.

گروه وبگردی صلح خبر 

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید