به گزارش مجله سلامتی صلح خبر هندسه صورت ترلان پروانه؛ عجالتا زیبا برترینها: ترلان پروانه، بازیگر ۲۲ ساله سینما ایران از سوی سایت TC Candler در لیست نامزدهای زیباترین زنان جهان قرار گرفت. این سایت هر ساله و با نزدیک شدن به پایان سال میلادی لیستی ۱۰۰ نفره از زیباترین زنان و مردان جهان را معرفی […]
به گزارش مجله سلامتی صلح خبر
هندسه صورت ترلان پروانه؛ عجالتا زیبا
برترینها: ترلان پروانه، بازیگر ۲۲ ساله سینما ایران از سوی سایت TC Candler در لیست نامزدهای زیباترین زنان جهان قرار گرفت. این سایت هر ساله و با نزدیک شدن به پایان سال میلادی لیستی ۱۰۰ نفره از زیباترین زنان و مردان جهان را معرفی میکند. نتیجه نهایی زیباترینهای سال به انتخاب این سایت ۱۲ روز دیگر (۲۷ دسامبر) منتشر خواهد شد. همین موضوع بهانهای شد تا امروز در این مطلب، به بررسی ملاکهای زیبایی زنان در ایران بپردازیم.
در حالت کلی چهرههایی كه به نظر زیبا و جذاب به نظر میرسند، ویژگیهای خاص دارند كه این ویژگیها را در ۳ گروه اصلی میتوان جای داد و شاید این ویژگیها ترلان پروانه را در لیست نامزدهای زیباترین زنان جهان قرار داد.
• سلامت و تندرستی
• زیبایی چهره
• حالتی از معصومیت چهره كودكان
ملاکهای زیبایی از گذشته تا حال
در هر دوره تاریخی و در هر فرهنگی، مردم همواره تعاریف خود را از زیبایی داشته اند، اما این تعاریف هرگز دائمی نبوده و هنوز هم در حال تغییرند.
در ایران باستان داشتن چشمهای تیره و موهای تابدار مشکی اصل اساسی زیبایی محسوب میشد تا جایی که حتی داشتن موهای صاف نوعی نشان شلختگی و بیتوجهی به ظاهر محسوب میشد.
در دوران قاجار، معیارهایی مانند پوست سفید، چشمان بادامی تیره و موهای بلند از گذشته حفظ شده، ولی لپهای گلگون و ابروان پیوسته دوباره باب شدند. اما شاهکار این دوران داشتن سبیل است. شاید فکر کنید، چون مردان قجری آن سبیلهای پرپشت و از بنا گوش در رفته را داشتند، زنان قجری هم باید سبیل داشته باشند، اما واقعیت چیز دیگری است.
در دوره قاجار این باور عمومی وجود داشت که زنان با سبیلهای پر فرزندان پسر سالم به دنیا میآورند. اگرچه توپر بودن از دوران باستان معیار زیبایی بود، اما در دوران قاجار این معیار به کاملا چاق بودن تغییر کرد. دلیل اصلی این مسئله کاملا مرتبط با وضعیت اقتصادی مملکت در آن دوران و دورههای قبل است.
معیارهای زیبایی در دوران معاصر بهخصوص در ۲۰ سال گذشته دستخوش تغییرات بسیاری شد. یکی از مهمترین آنها توجه بیش از حد به شکل و ظاهر بینی است. شاید بتوان ادعا کرد که بینی قلمی، سربالا و عروسکی معیار اول زیبایی در ایران محسوب میشود در حالی که تقریبا در هیچ دوره تاریخی شکل بینی اهمیت چندانی نداشته است. تغییر بنیادی دیگر باب شدن پوست تیره و برنزه است. با وجود اینکه پوست تیره و برنزه حتی تا اوایل دهه ۱۳۷۰ خیلی طرفدار نداشت، اما الان معیار مهمی بهحساب میآید.
داشتن اندام قلمی و لاغر نیز تغییر بنیادی سوم است که در هیچ دوره تاریخی ملاک زیبایی نبوده است. لب و گونههای برجسته نیز چهارمین تغییر مهم در معیارهای زیبایی محسوب میشود که در هیچ دوره تاریخی مورد توجه نبودهاند. رنگ چشم نیز در سالهای اخیر بسیار اهمیت پیدا کرده که آن هم با استفاده از لنزهای رنگی یا حتی عمل جراحی تغییر رنگ عنبیه در سالهای اخیر پررنگتر شده است. کمکم معیارهای دیگری مانند فک مثلثی، چال گونه، نگین دندان و در این اواخر نگین چشم به این فهرست اضافه شدهاند تا زنان امروز کوچکترین شباهتی به اجدادشان نداشته باشند.
تا جایی که در این سالها گسترش جراحیهای زیبایی، تناسباندام و تمایل به دستیابی به بهترین ظاهر بدانیم. عملهایی مانند لیپوساکشن، لیپولیزر، لیفتینگ پوست صورت، گردن و بدن، جراحی زیبایی پلکها، تغییر شکل فک، تزریق بوتاکس و پروتز گونه، لب و سینه و… این قرن را به یکی از پیچیدهترین دوران از نظر معیارهای زیبایی تبدیل کرده است.
زیبایی در جوامع امروزی
در زمان قدیم معیار زیبایی را شاعران تعیین میکردند و رامشگران آنرا در ترانهها میخواندند، اما حاصل کار چندان برای ما به عنوان افراد جامعه امروز، جالب از کار در نمیآید. این همان موضوعی است که ما را وادار میکند مثلا به عکسهای زنان ناصرالدین شاه و علی الخصوص سوگلیهایش بخندیم و آنها را با معیارهایمان زشت تصور کنیم.
اما امروزه معیارهای زیبایی با رسانههای جمعی تعیین میشوند و این موضوع باعث شده است معیارهای زیبایی شناسی با یک مناقشه جدی مواجه شود و آن تداخل معیارهای جوامع مختلف با یکدیگر است. در این میان کسی اگر از زیبایی منحصر به فرد زنان و مردان ایرانی صحبت کند حرفهایش واپس گرایی تلقی میشود. چرا که رسانهها در سکوت معیارها را عوض کردهاند.
از خلال این تقابل در جامعه ما انواع تند رویها در مقوله زیبا سازی خود پیش آمده است که در قالب مصرف بالای مواد آرایشی و حجم فزاینده اعمال جراحی زیبایی و … رخ نموده است.
در واقع نوع برخورد ما در چند سال اخیر با مقوله جنسیت و زیبایی کار را به جایی رسانده است که زشتی و زیبایی اهمیتی بیشتر از آن چیزی که باید داشته باشد پیدا کرده است و موضوعی که در جوامع دیگر باعث گرایش جوانان به ورزش، زندگی سالم وگرایش به هنر شده است در جامعه ما به موضوعی برای ایجاد افسردگیها، عقدهها وبالا رفتن سن ازدواج و رواج طلاق مبدل شده است.
مغز مردان جذابیت زنانه را چطور تعریف میکند؟
فاکتورهای جذابیت زنان ایرانی از نگاه مردان ایرانی در حال حاضر با گذشته تغییرات زیادی کرده است. اما در مجموع میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
۱. علائم جوانی: داشتن انرژی و انگیزه بالا، پوست سالم و صاف و شفاف، سرزندگی و شادابی
۲. علائم تندرستی: داشتن پوستی درخشان، نداشتن هرگونه بیماری، سلامتی و تناسب اندام
۳. اندام: داشتن اندام متناسب و ایده آل و توانایی لازم
۴. تقارن در جسم و صورت: یکی از فاکتورهای مهم در هر دو جنس زن و مرد تطابق نیمه چپ و راست بدن است.
۵. چهره کودکانه (بیبی فیس) و تخم مرغی شکل: طبیعی و ظریف بودن
۶. عدم وجود هر گونه بیماری و یا پیشرفت سن: چین وچروک، موی سر خاکستری، رنگ رخسار نامناسب، لکههای روی پوست، دندانهای ناسالم
۷. موهای براق و پرپشت
۸. دندانهای سفید
۹. پیشانی بلندتر
۱۰. چشمان درشت
۱۱. ابروهای پرپشت
۱۲. مژههای بلند
۱۳. بینی باریک
۱۴. لبهای پر
۱۵. صورت ظریف
۱۶. گونه برجسته
۱۷. پاهای کشیده و بلند
همه میدانیم یک انسان عادی شاید تمامی معیارهای بالا را در خود نداشته باشد و به همیندلیل، متاسفانه زنان ایرانی برای افزایش تقارن و برجسته نمودن علایم جوانی و زیبایی و …، متوسل به جراحی زیبایی (تا جایی که هرساله تعدادی بر اثر این عملها جان خود را از دست میدهند)، رژیم غذایی، لوازم آرایشی و آرایشگاهها میشوند. حتی تاجایی که در این روزها شاهد انجام دادن آرایش دائم در آرایشگاهها هستیم. برای مثال روزنامه ایران در یکی از خبرهایش نوشت آمار جراحی بینی در کشور ما آنچنان بالا رفته است که میتوان گفت در تهران سالانه ۳۰ هزار جراحی بینی انجام میشود. بنابراین با کمی اغماض میتوان گفت در ایران داشتن یک بینی زیبا معیار زیبایی است.
حالا در شرایطی هستیم که مفهوم زیبایی دیگر آن معنای قدیمی خود را از دست داده و فرد را بر اساس عملهای زیبایی که انجام داده است میسنجند.
بهنظر شما معیار زیبایی چیست؟
منبع : Bartarinha