امروز: سه شنبه, ۲۴ تیر ۱۴۰۴ / قبل از ظهر / | برابر با: الثلاثاء 20 محرم 1447 | 2025-07-15
کد خبر: 426110 |
تاریخ انتشار : 02 فروردین 1400 - 1:04 | ارسال توسط :
0
6
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله اقتصادی صلح خبر معاون وزیر نیرو در یادداشتی به مناسبت روز جهانی آب با اشاره به نامگذاری امسال از سوی سازمان ملل و همچنین وضعیت اقلیمی ایران در این زمینه، راهکارهای را به منظور استفاده بهینه از آب ارائه داد. به گزارش صلح خبر، در یادداشت تقی زاده خامسی، معاون وزیر نیرو در امور […]

به گزارش مجله اقتصادی صلح خبر

معاون وزیر نیرو در یادداشتی به مناسبت روز جهانی آب با اشاره به نامگذاری امسال از سوی سازمان ملل و همچنین وضعیت اقلیمی ایران در این زمینه، راهکارهای را به منظور استفاده بهینه از آب ارائه داد.

به گزارش صلح خبر، در یادداشت تقی زاده خامسی، معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا و مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران آمده است: اگر نزدیک به دو دهه است که سازمان ملل دوم فروردین ماه هر سال را روز جهانی آب نام‌گذاری کرده است برای ما ایرانیان که در اقلیم خشک و نیمه خشک زمین زندگی می کنیم و حدود نیمی از جمعیت کشور عزیزمان در نقاطی سکونت دارند که ۲۰ درصد منابع آبی را در اختیار دارند و آب را برای رفع تشنگی باید از فرسنگ ها راه دور منتقل کنند، هر روز، روز آب است!

“ارزش آب” شعار امسال سازمان ملل برای پاسداری از آب در جهان انتخاب شده است، در حالی که صدها قرن پیش از این آیات متعددی در قرآن کریم به آن اشاره کرده و جان و رزق هر آنچه در آسمان و زمین آفریده شده را به آن پیوند زده و ارزش آب را نه برای زندگی بلکه خودِ زندگی قلمداد کرده است. 

با توجه به واقعیات موجود در خصوص آب و خاک ایران، باید گام های اساسی درجهت ایجاد یک ساختار حکمرانی خوب برای حفاظت از منابع آب برداشته شود تا سیاست گذاران بتوانند آگاهانه تصمیم گیری کنند. ساختاری که بتواند بر اساس یک سند مکانی و زمانی دقیق از میزان آب قابل برنامه ریزی در مقیاس های متفاوت، حداکثر استفاده مجاز و اقتصادی مناسب، آب را در میان ذینفعان بخش های مختلف عادلانه توزیع کند.

یکپارچه سازی شرکت های آب و فاضلاب در استانها، تغییر ساختار شرکت مدیریت منابع آب ایران و تهیه سند “سازگاری با کم آبی” برای همه استان‌های کشور، گام هایی است که برای جلب مشارکت همه ذینفعان در تصمیم‌گیری برای منابع آب کشور برداشته شده است که باید همراه با مسائل با اهمیت دیگری همچون تغییر الگوی کشت منطقه‌ای به منظور استفاده بهینه از آب، پایداری اقلیمی و سودآوری اقتصادی برداشته شود.

دستیابی به الگوهای کشت هوشمند، ایجاد گلخانه هایِ پیشرفته و ترویج مهارت های حرفه ای در بخش کشاورزی که غالب آب کشور را مصرف می کند، می تواند با یک قانون جامع و کنترل فیزیکی منابع آب توسط دولت‌، تعادل پایدار در عرضه و تقاضای آب را حاصل کند، اما بدون حکمرانی خوب ممکن است همه این تلاش ها به افزایش گسترش اراضی زیر کشت و در نتیجه تقاضای بیشتر آب بیانجامد، زیرا تا زمانی که آب در دسترس باشد تمایل به استفاده از آن وجود دارد. همچنین اگر خسارت ناشی از تغییرها توسط دولت ها جبران نشود، احتمال اینکه هر گونه اصلاح در روش ها با مخالفت روبرو شود، بسیار زیاد است.

در سال های اخیر همت زیادی شده است تا آب رفته به جوی برگردد و رمقی تازه به جان آب داده شود، نباید آن را به جوی هایی هدایت کنیم که نیمی از آن به هدر می رود.

مراقبت از آب های درون سرزمینی سر لوحه “پشتیبانی از تولید”  است که امسال موجب تاکید مقام معظم رهبری قرار گرفته است، زیرا که تولید در همه بخش ها نیازمند آب پایدار و “سازگاری با کم آبی” است.

انتهای پیام

منبع : Isna.ir

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگار صلح خبرموسسه صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید