امروز: یکشنبه, ۴ خرداد ۱۴۰۴ / قبل از ظهر / | برابر با: الأحد 28 ذو القعدة 1446 | 2025-05-25
کد خبر: 346289 |
تاریخ انتشار : 18 اسفند 1398 - 3:15 | ارسال توسط :
0
1
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله سیاسی صلح خبر یک کارشناس مسائل غرب آسیا با اشاره به توافق اخیر اردوغان و پوتین در ارتباط با موضوع ادلب اظهار کرد: اگر ترکیه به مانند توافق‌نامه سوچی به این توافق عمل نکند روسیه به عنوان تضمین‌کننده آتش بس در ادلب وارد عمل می‌شود . حسن هانی‌زاده  در گفت‌وگو با صلح […]

به گزارش مجله سیاسی صلح خبر

یک کارشناس مسائل غرب آسیا با اشاره به توافق اخیر اردوغان و پوتین در ارتباط با موضوع ادلب اظهار کرد: اگر ترکیه به مانند توافق‌نامه سوچی به این توافق عمل نکند روسیه به عنوان تضمین‌کننده آتش بس در ادلب وارد عمل می‌شود .

حسن هانی‌زاده  در گفت‌وگو با صلح خبر با اشاره به تحولات این روزهای ادلب اظهار کرد: در پی افزایش بحران در این منطقه و کشته و مجروح شدن تعدادی از سربازهای ترکیه در جریان مبارزه ارتش سوریه با گروه‌های تروریستی در منطقه ادلب، اردوغان با توجه به وضعیتی که در آن قرار گرفته بود به مسکو سفر کرد و در جریان این سفر با پوتین رییس جمهور روسیه در ارتباط با آخرین تحولات ادلب رایزنی‌ و گفت وگوی طولانی را انجام داد.

این  کارشناس مسائل غرب آسیا با بیان این‌که براساس مذاکرات صورت گرفته ترکیه ایجاد آتش‌بس در منطقه ادلب را پذیرفت، ادامه داد: در همین چارچوب قرار شد کمیته مشترکی از روس‌ها و سوری‌ها تشکیل شود که بر موضع‌ آتش‌بس نظارت کنند و از دیگر سو، ارتش ترکیه نیز در بخشی از ادلب همچنان باقی بماند تا کمک کند تکلیف گروه‌های تروریستی در این منطقه مشخص شود.

هانی‌زاده با بیان این‌که در جریان مذاکرات پوتین و اردوغان تصمیم بر این گرفته شد که صف گروه‌های تروریستی و معارضین از یکدیگر جدا شود، اضافه کرد: همچنین بر این موضوع تاکید شد که گروه‌های تروریستی که از خارج از سوریه وارد این کشور شده‌اند، باید  هرچه زودتر این منطقه را ترک کنند.

هانی زاده  با تاکید بر این‌که اگر توافق‌نامه مسکو محترم شمرده شود در آینده شاهد نوعی امنیت پایدار در منطقه ادلب خواهیم بود، تاکید کرد: در چارچوب این توافقات دولت سوریه تاکید بر این دارد که دولت آنکارا تضمین دهد که از گروه‌های تروریستی در این منطقه حمایت نمی‌کند.

وی در پاسخ به این سوال که در جریان این مذاکرات آیا ترکیه توانست امتیاز خاصی را کسب کند ، گفت: یکی از مهم‌ترین موضوعات برای ترکیه که دارای مرز مشترک طولانی  با سوریه است حضور گروه‌های کردی از جمله نیروهای  دموکراتیک سوریه  در مناطق مرزی مشترک دو کشور است. در مذاکرات مسکو، دولت آنکارا  بار دیگر  بر این موضوع تاکید کرد که این نیروها  نباید در مرز ترکیه و سوریه مستقر شوند تا دست به عملیاتی علیه ترکیه  بزنند.

این  کارشناس مسائل غرب آسیا همچنین با اعتقاد بر این‌که اردوغان در جریان تحولات ادلب تلاش کرد از موضوع مهاجران استفاده ابزاری کند تا با فشار بر اتحادیه اروپا در این زمینه این اتحادیه را وارد پروسه بحران ادلب کند، ادامه داد: این در حالی بود که اروپا مخالف عملیات نظامی ترکیه در ادلب و استفاده ابزاری این کشور از مهاجران برای پیشبرد اهداف خود بود.

هانی‌زاده در مورد احتمال عدم اجرای توافق مسکو  از سوی دولت ترکیه به مانند توافق سوچی نیز  اظهار کرد: اگر این اتفاق رخ دهد ، دولت روسیه به عنوان تضمین‌کننده آتش‌بس وارد عمل می‌شود ولی در مجموع معتقدم در صورتی که همه طرف به این توافق پایدار باشند این موضوع می‌تواند به ایجاد آتش بس در سوریه و منطقه ادلب کمک کند.
انتهای پیام

منبع : Isna.ir

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگار صلح خبرموسسه صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید