به گزارش مجله علم و فناوری صلح خبر نیوزیلند | احتمال ساخت واکسن برای بیماری آمیزشی سوزاک دانش > پزشکی – همشهری آنلاین:شواهد بهدستآمده از یک کارزار واکسیناسیون گروهی برای شیوع مننژیت باکتریایی در نیوزیلند نتیجه غیرقابلانتظار را به بار آورده است: کاهش میزان شیوع بیماری آمیزشی سوزاک. به گزارش سیانان نتایج این بررسی که در ژورنال لنست منتشر […]
به گزارش مجله علم و فناوری صلح خبر
نیوزیلند | احتمال ساخت واکسن برای بیماری آمیزشی سوزاک
دانش > پزشکی – همشهری آنلاین:
شواهد بهدستآمده از یک کارزار واکسیناسیون گروهی برای شیوع مننژیت باکتریایی در نیوزیلند نتیجه غیرقابلانتظار را به بار آورده است: کاهش میزان شیوع بیماری آمیزشی سوزاک.
به گزارش سیانان نتایج این بررسی که در ژورنال لنست منتشر شده است، برای نخستین بار نشان میدهد یک واکسن در مقابل بیماری سوزاک محافظت ایجاد میکند.
دانشمندان میگویند این نتایج امید تازهای برای ساخت یک واکسن اختصاصی بر ضد این بیماری منتقلشونده از راه جنسی ایجاد کرده است که هرسال ۷۸ میلیون مورد جدید آن در سراسر جهان شناسایی میشود.
در سالهای اخیر باکتری عامل سوزاک بهطور فزایندهای به آنتیبیوتیکها مقاومت نشان داده است و برخی از بیماران را با هیچکدام از داروهای موجود قابلدرمان نبودهاند. سازمان جهانی بهداشت به همین علت سوزاک را در فهرست باکتریهایی قرار داده است که بزرگترین تهدیدها برای سلامت انسان هستند. ابتلا به این بیماری باعث ایمن شدن فرد به آن نمیشود.
باکتری عامل مننژیت عفونی – یک بیماری مرگبار- به نام نایسریا مننژیتیدس خویشاوند نزدیک باکتری نایسریا گنورآ است که بیماری سوزاک را ایجاد میکند. این دو باکتری ۸۵ تا ۹۰ درصد شبیه هم هستند.
یک واکسیناسیون گروهی در فاصله سالهای ۲۰۰۴ تا ۲۰۰۶ یک کارزار واکسیناسیون گروهی در اغلب جمعیت نیوزیلند حدود ۹۰ درصد جمعیت، شامل ۸۱ درصد جمعیت زیر ۲۰ سال انجام شد.
دانشمندان نیوزیلندی که متوجه کاهش شیوع سوزاک پس از این واکسیناسیون شده بودند، به بررسی علمی این موضوع پرداختند.
این دانشمندان میزانهای واکسیناسیون بین دو گروه افراد را با هم مقایسه کردند. یک گروه مبتلابه سوزاک بودند و گروه دیگر عفونت کلامیدیایی داشتند که آن هم از طریق تماس جنسی منتقل میشود.
اگر این واکسن اثری به ضد سوزاک داشته باشد، بهاینعلت که باکتری عامل این بیماری مشابه باکتری عامل مننژیت باکتریایی یا مننگوکوکی است، این واکسن نباید اثری بر کلامیدیا داشته باشد که ارگانیسم غیر مرتبط است.
مشاهدات این دانشمندان هم درست همین موضوع را نشان داد. این پژوهشگران نشان دادند با در نظر گرفتن عوامل دیگر واکسیناسیون برای مننژیت مننگوکوکی باعث کاهش ۳۱ درصدی بروز سوزاک شده است.
این پژوهشگران میگویند قدم بعدی این خواهد بود واکسن مورداستفاده که ساخت شرکت GSK است، موردبررسی قرار گیرد تا پتانسیلهای آن برای محافظت در برابر سوزاک معلوم شود.
Let’s block ads! (Why?)
اگر خبر یا گزارشی دارید از بخش خبریار صلح خبر برای ما ارسال نمایید.
قوانین خبریار صلح خبر
- در صورت تمایل اعلام نمایید تا اخبار و گزارش ها با نام خود شما منتشر گردد.
- شما می توانید از بخش خبریار صلح خبر، اخبار و گزارش های خود را ارسال نمایید.
- شما می توانید اخبار و گزارش ها را به ایمیل solhkhabar@yahoo.com ارسال نمایید.
- لطفا در ارسال اخبار و تصاویر و گزارش های خود قوانین و مقرارت را رعایت فرمایید.
- از ارسال مطالب خلاف عفت عمومی اکیدا خودداری فرمایید.
- از ارسال کاریکاتورهای توهین آمیز یا تصاویر موهن اکیدا خودداری فرمایید.
- رعایت کپی رایت در مطالب ارسالی الزامی است.
- در صورت مشاهده تخلف پس از تذکر ، حساب کاربر خاطی بلافاصله حذف می گردد.