امروز: شنبه, ۲۹ دی ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: السبت 19 رجب 1446 | 2025-01-18
کد خبر: 500026 |
تاریخ انتشار : 08 فروردین 1402 - 8:15 | ارسال توسط :
0
2
ارسال به دوستان
پ

مدیرکل دفتر تخصصی کشاورزی و منابع طبیعی جهاد دانشگاهی گفت: طرح‌های فناورانه این دفتر که با توجه به احصاء مشکلات بخش کشاورزی انجام شده، براساس اسناد بالادستی کشور مانند برنامه توسعه ششم ملی، سند امنیت غذایی و نقشه جامع علمی کشور استوار شده است. دکتر داراب یزدانی، مدیرکل دفتر تخصصی کشاورزی و منابع طبیعی جهاد […]

مدیرکل دفتر تخصصی کشاورزی و منابع طبیعی جهاد دانشگاهی گفت: طرح‌های فناورانه این دفتر که با توجه به احصاء مشکلات بخش کشاورزی انجام شده، براساس اسناد بالادستی کشور مانند برنامه توسعه ششم ملی، سند امنیت غذایی و نقشه جامع علمی کشور استوار شده است.

دکتر داراب یزدانی، مدیرکل دفتر تخصصی کشاورزی و منابع طبیعی جهاد دانشگاهی در گفت‌وگو با صلح خبر، با بیان اینکه جلسه‌هایی در خصوص احصاء مشکلات با مسئولین مختلف در وزارت جهاد کشاورزی و سایر دستگاه‌های کشور برگزار کرده‌ایم، خاطر نشان کرد: یکی از مشکلات کشور در زمینه دام‌های سبک و سنگین مربوط به وابستگی کشور به واردات کره است. ایران تقریبا ۱۰۰ درصد به واردات کره وابسته بود؛ دلیل این موضوع را می‌توان تمرکز بر تکثیر گاوهای نژاد «هلشتاین» دانست که درصد شیر تولیدی این نژاد بسیار پایین است و اصولا برای تولید کره از این شیر استفاده نمی‌شود. به منظور کمک به حل مشکل تولید کره در کشور، باید نژادهایی با درصد شیر بالاتر در کشور تکثیر و توزیع می‌شد. طبیعتا تکثیر یک نژاد با روش‌های سنتی بسیار زمان‌بر است؛ به همین دلیل طرح “تولید جنین‌های منجمدِ تعیین جنسیت‌شدهِ ممتاز گاوهای شیری و گوشتی با استفاده از فناوری‌های نوین” در پژوهشگاه ابن‌سینا جهاد دانشگاهی اجرا شد.

دکتر یزدانی درباره پروژه اصلاح نژاد دام گفت: نژادهای برتر شیری و گوشتی در این طرح تکثیر شدند و جهاد دانشگاهی به واسطه نوع مسئولیت خود، دانش فنی این کار را در قالب احداث یک شرکت مشترک با سازمان اوقاف، در اختیار بخش خصوصی قرار داد تا توسعه این کار با کمک بخش غیردولتی توسعه پیدا کند.

وی با بیان اینکه موضوع امنیت غذایی در عرصه جهانی به سمت استفاده از منابع آبی که همان دریاها هستند، گام برداشته است، افزود: موضوع استفاده از ظرفیت سواحل با توجه به تغییرات اقلیمی و کاهش ذخایر آبی و همچنین مشکلات زیست محیطی ناشی از تولید گاز متان در دستور کار جهانیان قرار گرفته است. ایران متاسفانه تاکنون در این زمینه بسیار ضعیف عمل کرده است، اما در برنامه ششم توسعه پیش‌بینی شده بود که سالیانه  ۲۰۰ هزار تن ماهی از طریق پرورش ماهی در قفس‌های مستقر در سواحل دریاها تامین شود. در زنجیره تولید ماهی در قفس، کشور وابستگی زیادی به اجزای مختلف این زنجیره دارد که یکی از مهم‌ترین آنها، تولید بچه ماهی سالم و مناسب است. در جهاد دانشگاهی با اجرای طرح تولید بچه ماهی باس دریایی امیدواریم بخشی از نیاز کشور را برطرف کنیم.

نگاهی به طرح‌های دفتر تخصصی کشاورزی و منابع طبیعی جهاد دانشگاهی
دکتر داراب یزدانی، مدیرکل دفتر تخصصی کشاورزی و منابع طبیعی جهاد دانشگاهی

مدیرکل دفتر تخصصی کشاورزی و منابع طبیعی جهاد دانشگاهی با بیان اینکه هنگامی که دانش‌فنی یک محصول به سطح قابل قبولی برای تولید انبوه رسید، به بخش خصوصی واگذار می‌شود، خاطر نشان کرد: دانش فنی معمولا یا به فروش می‌رسد یا جهاد دانشگاهی در قالب ایجاد یک شرکت با بخش خصوصی مشارکت می‌کند.

دکتر یزدانی درباره تولید بذرهای هیبرید از دیگر پروژه‌های جهاد دانشگاهی تصریح کرد: ما از منظر بذر هیبرید به طور کلی به خارج وابسته هستیم و پیش‌بینی توسعه بیش از  ۴۵ هزار هکتار کشت گلخانه‌ای در برنامه ششم توسعه جهاد دانشگاهی را متقاعد کرد که یکی از نهاده‌های اصلی مورد نیاز کشت‌های گلخانه‌ای، بذرهای هیبرید است و بر همین اساس تولید چهار بذر گوجه‌فرنگی، خیار، فلفل‌دلمه‌ای و کاهو را در دستور کار قرار دادیم که پیشرفت‌های خوبی در زمینه حاصل شده است.

وی با بیان اینکه ساخت و توسعه استفاده از آفت‌کش‌های گیاه‌پایه و داروهای کنترل‌کننده بیماری‌های طیور از جمله دیگر نیازهای کشور بود که احصا شده است، توضیح داد: استفاده از سموم شیمیایی به مصرف‌کننده آسیب وارد می‌کند، به همین دلیل به سمت فرمولاسیون و تولید آفتکش‌ها و داروها بر پایه گیاهی حرکت کردیم و ساخت ۵ آفت‌کش گیاه‌پایه را در دستور کار قرار دادیم که مختص آفات گلخانه‌ای بودند. مجوزهای ساخت این محصول صادر شده و یک کارخانه در استان کهگیلویه و بویراحمد در حال احداث است. به دلیل اینکه اعتبار مورد نیاز این طرح به موقع تامین نشده، مراحل عمرانی این پروژه با تاخیر مواجه شده است. امیدواریم که در سال ۱۴۰۲ این کارخانه به بهره‌برداری برسد.

مدیرکل دفتر تخصصی کشاورزی و منابع طبیعی جهاد دانشگاهی خاطر نشان کرد: تولید داروهای دامی مختص طیور بر پایه گیاه نیز در دستور کار قرار گرفته است. تاکید اصلی دفتر تخصصی کشاورزی و منابع طبیعی جهاد دانشگاهی در حوزه دام، آبزیان، صنایع غذایی و گیاهان دارویی است. پژوهشکده‌های علوم و فناوری موادغذایی و بیوتکنولوژی صنعتی جهاد دانشگاهی نیز که در مشهد قرار دارند، در زمینه جایگزین‌های مواد غذایی مانند چربی، شکر، نمک برای تولید موادغذایی فعالیت می‌کنند. تولید مکمل‌های ورزشی نیز در دستور کار پژوهشکده صنایع غذایی دفتر تخصصی کشاورزی و منابع طبیعی جهاد دانشگاهی قرار گرفته است.

انتهای پیام

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید