به گزارش صلح خبر، حسین بابایمشگین که خود مبدع سبک زمینهخوانی بوده، مجموعه نوحهنواهای این اثر را با تسلط بر ردیف موسیقی، آهنگسازی کرده است و پس از گذشت سالها و با روایت نسل به نسل، این نوحهنواها توسط «مهدی لطفی» پژوهشگر حوزه موسیقی آیینی و نواحی ایران، تدوین، گردآوری و ضبط و در سال ۹۴ به همت مرکز موسیقی حوزه هنری منتشر شد.
در «زمینهخوانی» هر نوحه شرح حال کامل یکی از شهدای کربلا یا ائمه معصومین با استناد به مقاتل و احادیث سروده میشد.
این آلبوم عاشورایی در سه لوح فشرده عرضه شده و شامل ۳۰ نوحه از مرحوم بابامشگین است. اشعار آیینی این نوحهها به ۱۵۰ سال پیش، یعنی به زمان قاجار بازمیگردد.
به نقل از حوزه هنری، مهدی لطفی گردآورنده آلبوم «خونین دلان» با تشریح روند تولید این اثر موسیقایی گفته است: ضبط این آلبوم حدود شش ماه طول کشید. دلیل طولانی شدن ضبط هم به هدف ما باز میگشت؛ تلاش برای امانتداری. ما نیز تمام سعی خود را به کار گرفتیم تا همه چیز منطبق با نوحهنواهای مرحوم حسین بابایمشگین قرار بگیرد. چرا که میخواستیم کار نهایی، شامل بهترین اجرا و قرائت استاد کیاماری از آن ملودی، لحن و نغمهها باشد.
وی ادامه داد: در نهایت و پس از اتمام کار، اثر نهایی و نتیجه تلاشهای شبانهروزی را با ترس و لرز نزد اساتید بردیم و خوشبختانه آنها کار را تأیید کردند. بسیاری از اساتید گفتند که این آلبوم در حقیقت نمونه قابل دفاعی برای ثبت و ضبط نوحههای قدیمی و مهر اصیلی بر سنت نوحهخوانی ایرانی است.
لطفی تصریح کرد: طرح گردآوری این آلبوم بسیار گسترده بود. به طوری که میخواستیم آوانویسی و مستندسازی از نوع اجرای نوحهها نیز در این اثر وجود داشته باشد.
پژوهشگر حوزه موسیقی آیینی و نواحی ایران افزود: ما در عرصه فرهنگ شاهد شنیدن بسیاری از صداهای آلوده هستیم که روح را آزار میدهد. اما در این وانفسا بزرگانی چون حاج عباس کیاماری نغماتی را حفظ کرده و با تقوا و توانایی خود کاری کردند که ما صداهای خوشی را از این آلبوم بشنویم.
انتهای پیام