امروز: سه شنبه, ۶ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: الثلاثاء 25 جماد أول 1446 | 2024-11-26
کد خبر: 415180 |
تاریخ انتشار : 06 بهمن 1399 - 9:03 | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله فرهنگی صلح خبر کتاب «نمونه‌هایی از شعر فارسی در آغاز سده بیست و یکم میلادی» توسط کامیار عابدی منتشر شد. این‌ پژوهشگر و منتقد ادبی درباره انتشار کتاب جدید خود که در انتشارات کتاب بهار منتشر شده است، به صلح خبر گفت: این کتاب آنتولوژی یا منتخب شعر فارسی است؛ من از چند […]

به گزارش مجله فرهنگی صلح خبر

کتاب «نمونه‌هایی از شعر فارسی در آغاز سده بیست و یکم میلادی» توسط کامیار عابدی منتشر شد.

این‌ پژوهشگر و منتقد ادبی درباره انتشار کتاب جدید خود که در انتشارات کتاب بهار منتشر شده است، به صلح خبر گفت: این کتاب آنتولوژی یا منتخب شعر فارسی است؛ من از چند سال پیش تصمیم گرفتم بر روی آنتولوژی‌های موضوعی و تاریخی کار کنم و این کتاب یکی از اولین آنتولوژی‌هایی بود که کار کردم. در سال‌های ۱۳۸۶ و ۱۳۸۷ این شعرها را ‌از دفترهای شعری که بین سال‌های ۱۳۸۰ تا ۱۳۸۷ منتشر شده بود انتخاب کردم. در آن دو سال تصمیم گرفتم دفترهای شعری را که در آن زمان می‌خوانم بررسی کنم و از بین آن‌ها آثار ۲۶۸ شاعر را انتخاب کردم. درواقع در این کتاب نمونه‌ شعرهای ۲۶۸ شاعر آمده است.

او افزود: در آن دو سال من از مجله «اندیشه و هنر» خواهش کردم شعرهایی را که انتخاب کرده‌ام به صورت دو مجله چاپ کنند که در آن زمان چاپ و نایاب شد. در  سال‌های ۸۶ و ۸۷  که آن دو مجله چاپ شد، احسان یارشاطر تحلیلی از این شعرها نوشت که در آن سال چاپ شد و در این کتاب هم آمده است؛ در واقع این کتاب همان دو مجله با ویرایش نو و مقدمه‌ای نو است.

کامیار عابدی همچنین درباره کتاب‌های دیگر خود گفت: کتاب «پنجاه سپیدسرا؛ منتخب و تحلیلی از آثار پنجاه سپیدسرا از احمد شاملو تا دهه ۱۳۷۰» در ۲۶۶ صفحه در انتشارات مروارید منتشر خواهد شد. کتاب دیگری را نیز به تازگی به نشر مروارید داده‌ام با عنوان «صدسال شعر زنان ایران» که در این کتاب شعرهایی از ۳۰۰ شاعر زن از دوره مشروطه تا دهه ۹۰ انتخاب شده است، البته شعر نو، نیمایی و سپید.

«مهدی حمیدی شیرازی: شاعر و عاشق»، تک‌نگاری درباره زندگی، شعرها، آراء و مناقشه‌های ادبی حمیدی شیرازی دیگر کتاب کامیار عابدی است که در ۵۲۸ صفحه در «انتشارات موسسه فرهنگی – هنری جهان کتاب» در بهمن امسال منتشر خواهد شد. او می‌گوید دو کتاب دیگر هم در مرحله آماده‌سازی در دست ناشران دارد که به احتمال زیاد سال بعد منتشر خواهد شد: «کتاب مستطاب کلاغ‌ها، زاغ‌ها و زاغک‌ها» که کتابی تحلیلی و ذوقی درباره حضور کلاغ و زاغ و زاغک در ادبیات شرق و غرب (ادبیات تطبیقی) است. ناشر این کتاب هم «نشر کلاغ» است.ٰ و «دریچه‌ای به شعر سپید پارسی» که تحقیق و تحلیل ریشه‌ها و جوانب نمونه‌ها و گرایش‌های مختلف شعر سپید در ایران از آغاز شکل‌گیری تا حدود پایان دهه ۷۰ است. ناشر این کتاب هم «موسسه فرهنگی – هنری جهان کتاب» است.

در نوشته پشت جلد کتاب «نمونه‌هایی از شعر فارسی در آغاز سده بیست و یکم میلادی» که در ۶۳۳ صفحه و در قطع رقعی با قیمت ۱۶۰ هزار تومان در انتشارات کتاب بهار در دسترس مخاطبان قرار گرفته، آمده است: کامیار عابدی، پژوهشگر و منتقد شعر معاصر، در سال‌های ۱۳۸۶-۱۳۸۷ کوشید تا از میان چندصد دفتر شعر منتشرشده ایران در سال‌های ۱۳۸۰-۱۳۸۷، یعنی نخستین سال‌های سده بیست و یکم میلادی، شماری از شعرها را از گرایش‌های ادبی و فکری گوناگون انتخاب کند. مجموعه حاضر، که در همان دوره به صورت دو شماره کامل از مجله «اندیشه و هنر» منتشر شد، ویرایشی نو و پیراسته از آن انتخاب‌هاست. استاد احسان یارشاطر (۱۲۹۹-۱۳۹۷) نیز در سال ۱۳۸۷ تحلیلی نکته‌سنجانه از این منتخب شعر نوشت که در ویرایش حاضر نقل شده است.

انتهای پیام 

منبع : Isna.ir

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگار صلح خبرموسسه صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید