به گزارش صلح خبر، عندلیب در استیمنت نمایشگاه خود با عنوان «اولین نقاش» مواجهه ستاره با نقاشی را همردیف برخورد بشر با هر فنی میشمرد و خلق نقاشی را با اولین کشفها و تواناییهای انسان مقایسه میکند.
او نوشته است: «اولین نقاش یعنی انسانی که برای اولین بار نقاشی کرد؛ مسلما نه با هدف خلق یک اثر هنری بلکه با انگیزهای مشابه با اولین شکارچی، اولین کشاورز و …؛ با انگیزه بقا.»
این ستاره نقاش در ادامه توضیح آثارش مینویسد: «هرچند که اصل این نیاز تا به اکنون و در ستاره امروزی نیز کم و بیش ثابت باقی مانده، اما مفهوم و کارکرد اثر هنری به طور قطع، دچار دگرگونی بسیار شده است. اساس این دگرگونی حافظه و ذهن است که به پشتوانه ساختار زبان در مواجهه با هر پدیدهای معنای تازهای تعریف میکند. انباشت هزاران ساله این تعاریف در ذهن، در یک روند تکراری و تاریخی است که همواره منجر به خلق معناهای تازه بر مبنای معانی پیشین میشود.»
او تجربه نقاشی را بازگشت به معنای اصالت میداند و در متن نمایشگاه خود میگوید: «این معناسازی به عنوان یک مکانیزم اولیه در راستای بقا و رشد، همچنین میتواند موجب بروز خطا در دریافت واقعیتهای عینی شود. در دنیای امروز، گاه مرز مابین این واقعیتها به قدری گنگ و فاصله این تعاریف انباشت شده تا واقعیت دست اول آنقدر زیاد میشود که نه تنها مفهوم و کارکرد اولیه خود را از دست میدهند بلکه به راحتی قابل تحریف هستند. اینجا نقاشی میتواند گریزی باشد برای تجربه دوباره اولینها، بازگشت به اصالت معنا.»
نمایشگاه «اولین نقاش» جاوید عندلیب از روز جمعه (۲۵ مرداد ماه) تا روز دوشنبه (۴ شهریور ماه) از ساعت ۱۶ الی ۲۳ در گالری آس برقرار است.
گالری آس در خیابان شریعتی بعد از پل رومی، شماره ۱۸۳۱ واقع شده است.
انتهای پیام