به گزارش مجله آموزشی صلح خبر نقد بازی فیفا ۲۰؛ نهچندان جذاب و انقلابی وبسایت گجتنیوز – نیما رمضانی: بازی فیفا ۲۰ نسبت به قسمتهای قبلی این مجموعه، احساس متفاوتی به شما میدهد، اما آیا شاهد یک نسخه جدید انقلابی هستیم؟ نقد بازی FIFA ۲۰ را در ادامه مطالعه کنید. در بازی فیفا ۲۰ شاهد […]
به گزارش مجله آموزشی صلح خبر
نقد بازی فیفا ۲۰؛ نهچندان جذاب و انقلابی
وبسایت گجتنیوز – نیما رمضانی: بازی فیفا ۲۰ نسبت به قسمتهای قبلی این مجموعه، احساس متفاوتی به شما میدهد، اما آیا شاهد یک نسخه جدید انقلابی هستیم؟ نقد بازی FIFA ۲۰ را در ادامه مطالعه کنید.
در بازی فیفا ۲۰ شاهد تغییرات زیادی در هسته گیم پلی هستیم و یک بخش فوتبال خیابانی جذاب هم داریم. در ادامه به بررسی کامل این بازی خواهیم پرداخت تا نقاط ضعف و قدرت آن را بهتر درک کنید.
نقد بازی فیفا ۲۰ – FIFA ۲۰
تغییرات ایجاد شده در این بازی باعث شده تا حس متفاوتی داشته باشید، اما اکثر تغییرات جدید شاید آنقدرها هم بزرگ و جریانساز نباشند. ما نمیگوییم که بازی فیفا ۲۰ اثر بدی است، اما شاید آن چیزی نباشد که بسیاری از طرفداران انتظار داشتند.
سازندگان فیفا همیشه تلاش کردهاند تا چیزهای تازهای را به مجموعه بیاورند و این مسئله در مورد بازی FIFA ۲۰ نیز صدق میکند. موتور بازی کمی به روز رسانی شده و به همین دلیل، بازی در مقایسه با نسخههای قبلی، از نظر گرافیکی کمی متفاوت جلوه میکند. فیزیک توپ نیز بهبود یافته و حالا واقع گرایانهتر حرکت میکند (سیستم مورد نیاز بازی را در اینجا مطالعه کنید).
اگر یک بازی را در فیفا ۲۰ تماشا کنید، به شما این حس را میدهد که در حال تماشای یک مسابقه واقعی هستید. البته این لزوما برای کسی که در حال انجام بازی است، اتفاق خوبی به نظر نمیرسد. جریان بازی در فیفا ۲۰ گاهی چنان آرام و واقع گرایانه پیش میرود که شاید مخاطب را خسته کند. گویی این یک فوتبال واقعی است و باید برای بازیسازی، موقعیت سازی، پیدا کردن فضاها و گل زدن، عجله نکرده و با دقت پیش بروید. این مسئله شاید باعث شود تا بازی به همان اندازه که موافق دارد، مخالف هم پیدا کند.
کسانی که از این واقعی بودن بازی لذت میبرند و از آن به شدت استقبال میکنند و کسانی که بر این باورند بازی باید کمی حالت فانتزی داشته باشد و نباید تا این حد بر پایه اصول واقعی پیش رفته و خسته کننده باشد. بازیهای فیفا در مقایسه با پی اس، همیشه حس و حال رئالتری داشتهاند، اما این مسئله در قسمت جدید شکل جدیتری به خود گرفته است.
تغییر فیزیک در بازی باعث شده تا همه چیز واقعیتر به نظر برسد، با این حال گیم پلی بازی حالا با ریتم آرامتری جریان دارد، حتی آرامتر از آن چیزی که طرفداران دو آتشه فیفا انتظار داشتند. یکی از ملموسترین تغییرات، عوض شدن فرمول زدن ضربه آزاد و پنالتی است که از سیستم بهبود یافتهتری بهره میبرند. شما اکنون کنترل بیشتری در زمینه هدف گیری دارید و میتوانید دقت و قدرت ضربات خود را بهتر مدیریت کنید.
این سیستم جدید شاید در ابتدا کمی پیچیده به نظر برسد، اما وقتی که به آن عادت کنید، متوجه بهبود شرایط خواهید شد. حالت timed finishing بازی فیفا ۱۹ نیز در این نسخه وجود دارد و در فرمول گیم پلی سنتی فیفا تحول خوبی ایجاد میکند. همچنین باید به تکلهای کنترل شده اشاره کنیم که باعث میشود بازیکنان در زمینه دفاعی، عملکرد بهتری داشته باشند.
اما هسته گیم پلی تغییرات دیگری نیز داشته است. بازی دارای یک سیستم هوش مصنوعی جدید به نام هوش فوتبال (Football Intelligence) است که باعث میشود رقبای کامپیوتری شما با سبک متفاوتی فوتبال بازی کنند. در واقع تیم رقیب شما حالا با شعور و درک بالاتری فوتبال بازی میکند و در زمینه دفاعی پرخاشگر و آزار دهندهتر است.
اگر چه در نهایت، شاید این سیستم به آن قدرتمندی که انتظار دارید، نباشد. به نظر میرسد که بازی با هوش مصنوعی (خصوصا بر روی درجه سختی لجندری)، کمی ملایم سازی شده و همانند فیفا ۱۹، تیم حریف به شکل افراطی، قدرتمندانه و بدون نقص بازی نمیکند.
اما تازهترین بخش این بازی، بخش ولتا (VOLTA) یا همان فوتبال خیابانی است که در آنجا قوانین خیابانی حکمفرمایی میکند. ولتا دارای یک بخش داستانی آفلاین است که البته اگر از سرور EA دیسکانکت شوید، قطع میشود، اتفاقی که خوشایند نیست.
داستان بازی با اینکه درخشان و درگیر کننده نیست، اما آن قدرها هم بد نبوده و شخصیتهای سرگرم کنندهای دارد. برخلاف بخش The Journey، برای اتمام بخش داستانی به ۵ یا ۶ ساعت زمان نیاز خواهید داشت. بخش ولتا همچین دارای لیگهای آنلاین است که در آنجا میتوانید با دیگران به رقابت بپردازید.
گیم پلی ولتا به مکانیکهای همیشگی فیفا وابستگی زیادی دارد و شما میتوانید به صورت ۳ به ۳ یا ۵ به ۵ بازی کنید. شما میتوانید با دیوار پاسکاری کنید، گلهای جذابی به ثمر برسانید و البته خوشحالی گلهای متفاوتی انجام دهید. اگر برای مدتی این بخش را تجربه کنید، متوجه خواهید شد که ولتا هنوز جای کار زیادی دارد و شاید در این نسخه هنوز به تکامل لازم نرسیده باشد، اما بدون شک یک بخش پرطرفدار خواهد بود و آینده خوبی در انتظار آن است. اما در مورد این نسخه، تنها میتوان گفت که فوتبال خیابانی بازی فیفا ۲۰ کاملا ایده آل نیست و اگر فیفا آن را ادامه دهد، در نسخههای بعدی، شاهد کیفیت بهتری خواهیم بود.
در مدتی که به انجام این بخش پرداختیم، شاهد مشکلات زیادی بودیم، برای مثال یار هوش مصنوعی شما گاهی دروازه را رها کرده و بیش از حد جلو میآید، اتفاقی که منجر به گل خوردن میشود یا جاگیری درستی نکرده و باعث از دست رفتن موقعیت حمله شما میشود.
نکته مثبت دیگر بخش ولتا، ویژگی سفارشی سازی خوبی است که در اختیار طرفداران قرار میدهد. شما حتی میتوانید آواتار مشابه خود را بسازید و وارد بازی کنید. هر چه که باشد، این بخش تازگی خوبی دارد و مخاطبان زیادی را جذب خود خواهد کرد. تنوع زیاد لباسها و لوکیشنها را هم اضافه کنید.
بخش محبوب آلتیمیت تیم (Ultimate Team) هم حالا از یک سیستم جدید بهره میبرد که چیزی شبیه بتل پس بازی فورتنایت است (با این تفاوت که نیازی به پرداخت هزینه اضافی نیست). بازیکنان میتوانند با انجام اهداف مختلف، XP دریافت کنند و با این اکس پیها، آیتمهای مختلف، پک کارت و … باز کنند. هسته اصلی بخش آلتیمیت تیم همان چیزی است که در گذشته دیدهاید، هزینه کردن پول برای پکهای کارتِ با شانس کم.
بخش کریر مد (Career Mode) نیز حالا دارای یک سیستم جدید گفتگو است که باعث میشود با بازیکنان تامل داشته باشید و به آنها حس انسانیتری میدهد. گفتگوهای مشابه بخش The Journey نیز در این بخش وجود دارد. اگر این گفتگوهای متنی بدون کلام را کنار بگذاریم، تجربه بخش کریر مد هیچ تفاوتی با نسخههای قبلی ندارد.
کاملا مشخص است که فیفا تمرکز اصلی خود را بر روی بخشهای آلتیمیت تیم، ولتا و کیک آف قرار داده و بخش کریر مد در زمینه پیشرفت، بدون شک فرسنگها عقب است. این مکانیک گفتگوی جدید هم در واقع مضحک به نظر میرسد، پس از دو یا سه گفتگو، بازیکنان یاد میگیرند که چه جوابی دهند تا بهترین نتیجه را گرفته و اعضای هیئت مدیره خود را راضی نگه دارند.
همه اینها را کنار بگذاریم، شاید اضافه کردن این مکانیک جدید، آغازی باشد برای تغییرات بیشتر در شمارههای آتی. به هر حال، این بخش در سالهای اخیر آن قدر پیشرفت کمی داشته که بسیاری فکر میکردند شاید سازندگان آن را به طور کلی از بازی حذف کنند.
اینجا باید به یک ایراد بزرگ بازی نیز اشاره کنیم. اگر برای مدتی در مستطیل سبز بازی وقت بگذرانید، با مشکلی رو به رو میشوید که برای سالها طرفداران این مجموعه را آزار داده است: هوش مصنوعی دروازه بان. در فیفا ۲۰، دروازه بان به سوی توپ دویده، به آن مشت زده، توپ را به خطرناکترین منطقه ممکن فرستاده و تیم حریف را صاحب یک موقعیت ایده آل میکند!
آن هم در حالی که میتوانست توپ را به راحتی در دست بگیرد. فرقی نمیکند که یک دروازه بان کلاس جهانی داشته باشید یا یک دروازه درجه سه، این مشکل همه جا وجود دارد. امیدی به انتشار یک آپدیت و حل این مشکل نداشته باشید، زیرا این معضل چندین سال است که وجود دارد و در فیفا ۲۰، عذاب آورتر از همیشه به نظر میرسد.
برای بازیهایی که به صورت سالانه عرضه میشوند، دشوار است هر بار آنقدر تغییرات بزرگ و تاثیرگذار ایجاد کنید که خرید هر شماره به یک «باید» تبدیل شود. ما در بازی فیفا ۱۹ شاهد تغییرات شگفت انگیزی بودیم که خرید آن را به یک «باید» تبدیل میکرد و در حالی که بخش ولتا و مکانیکهای جدید بازی فیفا ۲۰ قطعا غافل گیر کننده هستند، اما این شماره آنقدرها هم بهبود نداشته که خرید آن یک ضرورت باشد.
طرفداران پروپا قرص بخش آلتیمیت تیم، بدون شک از تغییرات جدید آن استقبال خواهند کرد و عاشقان بخش کریر مد، یک سال دیگر را باید با همان بخش آشنا و نسبتا تکراری وقت بگذرانند. بخش The Journey شاید حذف شده باشد، اما بخش ولتا میتواند جایگزین قدرتمندی برای آن باشد. بازی از نظر موسیقی و گزارش هم مطابق معمول از کیفیت بالایی برخوردار است.
منبع : Bartarinha