امروز: چهارشنبه, ۲۴ بهمن ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: الأربعاء 14 شعبان 1446 | 2025-02-12
کد خبر: 305568 |
تاریخ انتشار : 11 شهریور 1398 - 10:21 | ارسال توسط :
0
2
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله اجتماعی صلح خبر رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت گفت: نظام سلامت در حال پوست اندازی، تحول گفتمانی و حرکت به سمت تضمین سلامت آتیه کشور است و در این راستا باید الزامات لازم مانند توانمندسازی اجتماع محور، توسعه سهم خودمراقبتی از کل مراقبت‌های سلامت، نظام سلامت الکترونیک شامل […]

به گزارش مجله اجتماعی صلح خبر

رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت گفت: نظام سلامت در حال پوست اندازی، تحول گفتمانی و حرکت به سمت تضمین سلامت آتیه کشور است و در این راستا باید الزامات لازم مانند توانمندسازی اجتماع محور، توسعه سهم خودمراقبتی از کل مراقبت‌های سلامت، نظام سلامت الکترونیک شامل پرونده الکترونیک سلامت، نظام ارجاع، استقرار و توسعه پزشکی خانواده و حاکمیت راهنماهای بالینی، آماده و تکمیل شود.

به گزارش صلح خبر، دکتر کیانوش جهانپور درباره حرکت نظام سلامت به سمت تضمین سلامت شهروندان افزود: یکی از مهم‌ترین مسائل در زمینه تضمین سلامت جامعه، توانمندسازی اجتماع محور و ارائه آموزش‌های لازم در زمینه خودمراقبتی است و در واقع باید خودمراقبتی را یکی از قطعات مهم تضمین کننده سلامت جامعه دانست و امروز ۷۵ تا ۹۰ درصد خدمات سلامت عملا سهم خود مراقبتی است و تنها ۱۰ تا ۲۵ درصد خدمات بهداشتی و درمانی از سوی نظام ارایه خدمت ارایه می‌شود.

وی ادامه داد: خودمراقبتی شامل اقداماتی است که هر فرد، از دانش و مهارت خود به عنوان یک منبع استفاده می‌کند تا به صورت مستقل، از سلامت خود مراقبت کند و در همه سطوح پیشگیری، درمان و بازتوانی قابل تعریف است؛ به این معنا که تصمیم‌گیری درباره خود و با اتکا به خود و بر اساس آموزش‌های مدون و همگانی اتفاق می‌افتد. البته این تصمیم‌گیری می‌تواند شامل مشورت و کسب کمک تخصصی یا غیرتخصصی از دیگران نیز اتفاق افتد.

جهانپور گفت: خودمراقبتی فعالیتی است که مردم برای تامین، حفظ و ارتقای سلامت خود انجام می‌دهند، اما گاهی این مراقبت به فرزندان، خانواده، دوستان و جامعه پیرامونی هم گسترش پیدا می‌کند. یعنی فعالیت‌هایی که افراد برای مراقبت از خود یا خانواده خود جهت حفظ سلامت و پیشگیری از ابتلا به بیماری‌ها انجام می‌دهند را برای سایر افراد هم در حد بضاعت و توان انجام دهند.

رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت اظهار داشت: در این زمینه معمولا مادر خانواده نقش مهم و اساسی دارد. در این زمینه، شیوه اصلی کار در کنترل سلامتی جامعه از طریق کنترل عوامل ایجاد خطر و بیماری‌زا انجام می‌شود. البته باید توجه کرد که خودمراقبتی رفتاری داوطلبانه و آموخته شده است. همچنین حق و مسئولیتی همگانی محسوب می‌شود که افراد برای حفظ سلامت خود، خانواده و نزدیکان خود انجام می‌دهند. همچنین می‌توان خودمراقبتی را بخشی از نظام مراقبت‌های نوزادان، کودکان، نوجوانان و سالمندان نیز دانست.

بنابر اعلام وبدا، وی در پایان افزود: نظام سلامت ما ناگزیر از پوست‌اندازی و تحول گفتمانی است و اگر از گام دوم تحول نظام سلامت صحبتی می‌شود، در واقع سخن از یک تغییر پارادایم و تحول در گفتمان رایج سلامت است برای پاسخ دادن به نیازهای امروز و فردای جامعه ایرانی در حوزه سلامت.

انتهای پیام

منبع : Isna.ir

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگار صلح خبرموسسه صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید