به گزارش صلح خبر، مهندسی اجتماعی یا social engineering، سوءاستفاده زیرکانه از تمایل طبیعی انسان به اعتماد کردن است که به کمک مجموعهای از تکنیکها، فرد را به فاش کردن اطلاعات یا انجام کارهایی خاص متقاعد میکند. بسیاری از حملات مهندسی اجتماعی نیازی به اطلاعات فنی تخصصی ندارند و لازم نیست که یک متخصص رایانه و یک هکر حرفهای به شما حمله کند، بلکه هر یک از افراد جامعه میتواند نقش یک مهاجم را ایفا کند، بنابراین باید همیشه نسبت به محیط اطراف آگاه بود.
در سیستم مهندسی اجتماعی، مهاجم به جای استفاده از روشهای معمول و مستقیم نفوذ جمعآوری اطلاعات و عبور از دیواره آتش برای دسترسی به سیستمهای سازمان و پایگاه دادههای آن، از مسیر انسانهایی که به این اطلاعات دسترسی دارند و با استفاده از تکنیکهای فریفتن، به جمعآوری اطلاعات در راستای دستیابی به خواستههای خود اقدام میکند.
نصب برنامه و اپلیکیشن موبایلی برای دریافت جایزه شگرد مجرمان سایبری است. یکی از کلاهبرداریهایی که مجرمان سایبری آن را به شیوهای متفاوت انجام میدهند، کلاهبرداری تلفنی با موضوع برنده شدن در برنامه رادیویی است. کلاهبرداران در شگرد جدید که به نوعی بهروزشده همان کلاهبرداری تلفنی است، از طریق سیمکارتهای سرقتی و یا از طریق واتساپ با شهروندان تماس گرفته و مدعی میشوند که از برنامههای رادیو تماس گرفته و مسئولان مملکتی، یا استانی و حتی سلبریتیها در برنامه رادیویی حضور دارد.
در این راستا پلیس فتا هشدار میدهد که شهروندان باید دقت کنند برای دریافت جایزه نیازی به ارائه هیچگونه اطلاعات حساب بانکی و یا نصب برنامه و اپلیکیشن موبایلی نیست و تماسهایی که این موارد را از شهروندان درخواست دارند قطعا کلاهبرداری هستند. بنابراین به هیچ عنوان به تماسهایی که مدعی برنده شدن جایزه هستند، پاسخگو نباشید و برای دریافت جایزه هیچ نرمافزاری را نصب نکنید و یا کدهای ارسالی خواستهشده را در اختیار تماسگیرندگان قرار ندهید.
انتهای پیام