امروز: شنبه, ۱۶ فروردین ۱۴۰۴ / قبل از ظهر / | برابر با: السبت 7 شوال 1446 | 2025-04-05
کد خبر: 282698 |
تاریخ انتشار : 08 خرداد 1398 - 1:37 | ارسال توسط :
0
3
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله بین الملل صلح خبر به بهانه صدمین سالگرد روابط دیپلماتیک افغانستان-روسیه، رهبران و چهره‌های شناخته‌شده سیاسی افغان و هیأتی از گروه طالبان در مسکو در حال دیدار و گفت‌وگو هستند. به گزارش صلح خبر، به نقل از شبکه خبری بی‌بی‌سی، این دومین دیدار چهره‌های سیاسی افغانستان و طالبان در مسکو است. دیدار […]

به گزارش مجله بین الملل صلح خبر

به بهانه صدمین سالگرد روابط دیپلماتیک افغانستان-روسیه، رهبران و چهره‌های شناخته‌شده سیاسی افغان و هیأتی از گروه طالبان در مسکو در حال دیدار و گفت‌وگو هستند.

به گزارش صلح خبر، به نقل از شبکه خبری بی‌بی‌سی، این دومین دیدار چهره‌های سیاسی افغانستان و طالبان در مسکو است. دیدار قبلی موسوم به گفتگوهای بین‌الافغانی در ١٦ بهمن سال گذشته در همین شهر برگزار شده بود.

حضور ملا برادر، مذاکره‌کننده ارشد گروه طالبان و رئیس دفتر سیاسی طالبان در قطر محور توجه نشست دو روزه مسکو است. او کمتر در رسانه‌ها ظاهر شده بود. ملا برادر ریاست هیأت ١٤ نفری طالبان را در نشست مسکو برعهده دارد و اولین سفر بین‌المللی او در این مقام است.

حکومت افغانستان غایب این نشست مسکو است. تنها لطیف بهاند، سفیر افغانستان در مسکو در سخنان کوتاهی از دولت روسیه و برگزارکنندگان نشست تشکر کرده و تاکید کرد که به نمایندگی از وزیر امور خارجه افغانستان صحبت می‌کند.

عباس استانکزی، از اعضای هیأت طالبان در گفت‌وگو با خبرنگاران در حاشیه نشست با رد گفت‌وگو با حکومت افغانستان گفت: گفت‌وگو با اداره‌ای که اختیارات ندارد و دچار اختلاف است را همیشه رد کرده‌ایم.

محمد کریم خلیلی، رئیس شورای عالی صلح خبر و محمد محقق، معاون دوم ریاست اجرایی افغانستان نیز که مقام‌های دولت کابل هستند، در نشست مسکو شرکت کرده‌اند.

حامد کرزای، رئیس‌جمهوری پیشین افغانستان و شماری از چهره‌های برجسته سیاسی افغانستان از جمله حنیف اتمر، مشاور پیشین امنیت ملی و نامزد ریاست جمهوری، کریم خلیلی، فوزیه کوفی، ضرار احمد مقبل، حضرت عمر زاخیلوال، عطامحمد نور، رنگین دادفر اسپنتا و زلمی رسول در این نشست حضور دارند.

به نظر می‌رسد که گروه طالبان در رد گفت‌وگوی مستقیم با حکومت افغانستان بیشتر نگاه به محمد اشرف‌غنی، رئیس‌جمهوری افغانستان دارد.

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه در سخنرانی افتتاحیه گفت: مسأله افغانستان راه حل نظامی ندارد. امیدوارم هر چه زودتر صلح خبر به افغانستان بیاید. روسیه در مبارزه با داعش در کنار افغانستان است.

رئیس‌جمهوری پیشین افغانستان نیز در سخنرانی خود روابط با روسیه را «از مهم‌ترین روابط» خواند. کرزای گفت که به نمایندگی از مردم افغانستان، از نقش روسیه در گفت‌وگوهای صلح خبر استقبال می‌کند.

ملا عبدالغنی برادر، معاون گروه طالبان در سخنرانی کوتاهی از روسیه به خاطر برگزاری این نشست تشکر کرد. ملا برادر افغانستان را «اشغال‌شده» خواند و گفت، برای رسیدن به صلح خبر باید اشغال افغانستان به پایان برسد.

ضمیر کابلوف، سفیر روسیه در افغانستان که اداره جلسه را بر عهده داشت، به نمایندگی از دولت روسیه خطاب به سیاسیون افغانستان گفت: امروز فرصت خوبی دارید تا با هیأت طالبان گفت‌وگو کنید.

چهره‌های سیاسی افغانستان و طالبان در سخنان خود از صد سالگی روابط تاریخی افغانستان و روسیه به نیکی یاد کردند.

محمد حنیف اتمر، رئیس پیشین امنیت ملی افغانستان و از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری در این نشست ابراز امیدواری کرد که این آغاز جدی مذاکرات بین‌الافغانی با حمایت دولت روسیه، آمریکا، چین و دیگر کشور های منطقه باشد.

شیرمحمد عباس استانکزی، عضو ارشد هیأت طالبان در نشست مسکو در گفت‌وگو با خبرنگاران تأکید کرد که به مناسبت صدمین سال روابط افغانستان و روسیه و به دعوت دولت این کشور به مسکو سفر کرده‌ است.

او در مورد گفتگوهای بین‌الافغانی گفت: ما آماده گفت‌وگوهای بین‌الافغانی هستیم.

عباس استانکزی تاکید کرد که با وجود حضور نیروهای خارجی، آتش‌بس غیرممکن است.

عطا محمد نور، از چهره‌های سیاسی افغانستان در سخنرانی خود از طالبان خواست که فکر شکست آمریکا و ورود فاتحانه به افغانستان را نکنند؛ چرا که عملی نیست.

در پایان جلسه افتتاحیه، سیاسیون افغانستان به سمت محل هیأت طالبان از جمله ملا عبدالغنی برادر رفتند و با هم دست دادند و یکدیگر را در آغوش گرفتند.

انتهای پیام

منبع : Isna.ir

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگار صلح خبرموسسه صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید