امروز: پنجشنبه, ۱۴ فروردین ۱۴۰۴ / بعد از ظهر / | برابر با: الخميس 5 شوال 1446 | 2025-04-03
کد خبر: 77575 |
تاریخ انتشار : 23 فروردین 1395 - 10:45 | ارسال توسط :
0
7
ارسال به دوستان
پ

نسل فلسطین مقاومت را به ارث می برد پایگاه صلح خبر ایران ؛ گروه صلح خبر بین الملل > به نقل از تلویزیون الاقصی، اسماعیل هنیه، معاون رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس گفت، انتفاضه فلسطینیان در کرانه باختری از مهم ترین تحولات چند ماه گذشته است. اسماعیل هنیه در همایش پارلمانی بین المللی حمایت از آرمان […]

نسل فلسطین مقاومت را به ارث می برد

پایگاه صلح خبر ایران ؛ گروه صلح خبر بین الملل > به نقل از تلویزیون الاقصی، اسماعیل هنیه، معاون رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس گفت، انتفاضه فلسطینیان در کرانه باختری از مهم ترین تحولات چند ماه گذشته است.

اسماعیل هنیه در همایش پارلمانی بین المللی حمایت از آرمان فلسطین که در غزه برگزار شد، گفت، زمان آن فرا رسیده است که مجلس قانونگذاری فلسطین با همه فراکسیون های پارلمانی در سطح کرانه باختری و نوار غزه به ویژه با توجه به چالش هایی که آرمان فلسطین با آن روبروست و با توجه به انتفاضه فلسطین، تشکیل جلسه دهد. انتفاضه فلسطین به شدت به حمایت های ملی، چتر سیاسی و مرجع قانونگذاری که برای مقاومت و انتفاضه قانون وضع کند و از انتفاضه حمایت های بیشتری کند، نیاز دارد. انتفاضه به حمایت های سیاسی و قانونی نیاز دارد. امیدواریم مجلس قانونگذاری فلسطین به صورت مشترک و متحد کار خود را آغاز کند.

هنیه افزود، آنچه در قدس و کرانه باختری رود اردن می گذرد، محاصره غزه، دو دستگی در میان فلسطینیان و سرگرمی ملت های عربی و جامعه بین المللی به دغدغه های خودشان از چالش های پیش روی آزادی فلسطین از دست اشغالگران صهیونیستی است.

وی تصریح کرد، با وجود همه این شرایط دشواری که فلسطینیان در قدس یا کرانه باختری یا نوار غزه با آن روبرو هستند و با وجود قتل عام فلسطینیان از دیر یاسین گرفته تا تازه ترین قتل عام آنها و زندانی کردن فلسطینیان در زندان های اسرائیل، اما تحولات بسیار مهمی رخ داده است. ما سیاستمداران و نمایندگان مجلس و رهبران فلسطین باید این تحولات را پایش کنیم و بر اساس این تحولات، راهبرد ملی خود را بنا کنیم. راهبرد ما تنها نباید بر مبنای رنج و سختی و وضع موجود فلسطینیان باشد بلکه باید تحولات و دستاوردها را نیز مبنا قرار دهیم.

معاون رئیس دفتر سیاسی حماس گفت، مهمترین تحول چند ماه گذشته نیز انتفاضه مبارک قدس در کرانه باختری است که از صحن های مسجد الاقصی آغاز شده است. انتفاضه نشان داد، نسل فلسطین، نسلی است که عظمت و کرامت و مقاومت را نسل به نسل به ارث برده است. امکان ندارد فلسطینیان در کرانه باختری یا نوار غزه یا در خارج از فلسطین به اشغالگران تسلیم شوند و امکان ندارد هیچ یک از طرح های صهیونیستی را در قدس و کرانه باختری و جاهای دیگر بپذیرند. این انتفاضه همه نظریه ها از نظریه دایتون گرفته تا نظریه صلح خبر اقتصادی را نقش بر آب کرد. آنها خواستند نظریه های خود از جمله نظریه صلح خبر اقتصادی و همچنین همکاری های امنیتی با اشغالگران را در وجدان فلسطینیان تثبیت کنند. انتفاضه فلسطینیان طی چند ماه گذشته مهم ترین تحول به شمار می رود. این انتفاضه پنجمین ماه خود را نیز پشت سر گذاشته است. امروز صهیونیست ها برای مقابله با انتفاضه به تشدید اقدامات سرکوبگرانه خود اقدام کرده اند. جنگ شهرک سازی و تخریب خانه های فلسطینیان از جمله اقدامات اشغالگران است. سازمان ملل متحد در گزارش اخیر خود اعلام کرد، ساخت و ساز شهرک های [صهیونیست نشین] و تخریب خانه های فلسطینیان و آزار و شکنجه فلسطینیان پس از آغاز انتفاضه 3 برابر شده است. همه اینها نشانگر شکست سازمان های امنیتی رژیم صهیونیستی در نابودی انتفاضه است به همین سبب، ما به عنوان نمایندگان مجلس که من هم یکی از نمایندگان مجلس فلسطین هستم و ما به عنوان نیروهای ملی و اسلامی و گروه های مقاومت باید بزرگترین پایگاه حمایت از انتفاضه را تشکیل دهیم تا این انتفاضه ادامه یابد و نباید اجازه دهیم انتفاضه عقب گرد کند و می باید راهبرد ملی کاملی در ابعاد سیاسی و امنیتی و انسانی و داخلی و نظامی تنظیم کنیم تا این انتفاضه ادامه یابد و به اهداف ملی خودش برسد. ملت فلسطین درباره اهداف ملی انتفاضه یعنی آزادسازی سرزمین اتفاق نظر دارند. این تحول بسیار بزرگی است. دومین تحول مهم نیز پایداری غزه است. قدرت جهادی و مقاومت غزه و توانایی اش باعث تحمیل نظریه بازدارندگی متقابل در برابر اشغالگران شده و سامانه بازدارندگی در غزه به وجود آمده است. قدرت غزه در مقاومت و گروههای مقاومت است.
اسماعیل هنیه تصریح کرد، مقاومت در نوار غزه پایگاه مردمی دارد و مردم این منطقه مقاوم هستند به همین سبب توانسته اند در طول 10 سال محاصره و شرایط دشوار ایستادگی کنند.
تحول سوم آن است که حل و فصل هایی را که می توان تاریخی توصیف کرد، در منطقه احساس می کنیم، امیدواریم ملت ها با این حل و فصل ها، سلامت و وحدت خود را بازیابند و ملت ها به حقوق و آزادی ها و کرامت خود برسند و کشورهای عربی و اسلامی تمامیت ارضی و حاکمیت و وحدت در موضعگیری و تصمیم گیری و وحدت مردمی خود را حفظ کنند. این فضایی است که در منطقه شاهد آن هستیم و امیدواریم توسعه یابد و طوفان منازعه مذهبی و طائفه ای و درگیری بین خودی ها در منطقه به نفع مسئله مرکزی و مسئله مسلمانان یعنی مسئله فلسطین پایان یابد. قدس و فلسطین جهت گیری را نشان می دهد. مقاومت مانند چراغی است که راه را روشن می کند این از دستاوردهای ما فلسطینیان است.
هنیه اذعان کرد، با وجود همه تحولاتی که در اطراف ما صورت می گیرد و اسرائیل احساس می کند زمان برای سازش بر سر مسئله فلسطین فرا رسیده است اما اسرائیلی ها با وجود چند دستگی و درگیری ها در منطقه و با وجود محاصره غزه و شرایط کرانه باختری و با وجود  ناتوانی ما در ایجاد وحدت ملی، در ایجاد هرگونه شکافی در عرصه آرمان فلسطین یا سازش  بر سر آن، شکست خورده اند. شاید آنها در برخی مسائل میدانی و اقتصادی و امنیتی موفق شده اند اما از نظر سیاسی موفق نشده اند و این نشان می دهد، امکان مهار کردن آرمان فلسطین وجود ندارد و ملت فلسطین می تواند از فلسطین در جنبه سیاسی حمایت کند.
وی افزود، ما در دو خط موازی حرکت می کنیم خط اول برگرداندن وحدت ملی و پایان دادن به دو دستگی و آشتی ملی فلسطینی است به همین سبب گفتگوهای دوحه آغاز شد و حماس تصمیم گرفت در مسیر آشتی حرکت کند و به دو دستگی پایان داده و وحدت ملی برگردانده شود اما اینها باید بر مبنای اصول ثابتی باشد. ما این موضوع را در توافقنامه هایی که امضا کردیم، می بینیم. ما دنبال توافقنامه های جدید نیستیم بلکه به دنبال اجرای توافقنامه های امضا شده هستیم. به دنبال تشکیل دولت وحدت ملی با برنامه سیاسی مورد توافق هستیم. به دنبال آنیم که مجلس فلسطین چگونه کار و مسئولیت هایش را در نظارت و قانونگذاری آغاز کند  به دنبال پایان دادن به مشکل کارمندان هستیم. موضوع چارچوب موقتی سازمان آزادیبخش فلسطین و فعالسازی و بازسازی آن از دیگر موضوعات مطرح شده است. تدارک برای برگزاری انتخابات شورای ملی فلسطین و چگونگی آماده سازی فلسطینیان برای انتخابات مجلس و انتخابات ریاست تشکیلات خودگردان فلسطینی از جمله مباحث مطرح شده است. معتقدم برادران در دوحه [ قطر] و ما نیز از جایگاه مسئولیت در تصمیم گیری در حال بحث و گفتگو هستیم. گام های خوبی برداشته شده، که نیاز است کامل شود. ما با همه گروه های فلسطینی و با رهبران جنبش فتح نشست های طولانی داشتیم و درباره کارهایی که باید برای آشتی و تحقق وحدت ملی انجام دهیم، بحث و تبادل نظر کردیم. این نخستین خطی است که برای حمایت از انتفاضه فلسطین و لغو محاصره غزه و حمایت از آرمان فلسطین و مقابله با طرح های صهیونیستی طی می کنیم.
اسماعیل هنیه در پایان گفت، خط دوم نیز رویکرد به کشورهای عربی به ویژه کشورهای همسایه عربی است. این رویکرد برخاسته از مفاهیم و ادبیات و سیاست و راهبرد است چرا که آرمان فلسطین به عمق راهبردی عربی و اسلامی و انسانی نیاز دارد و آرمان فلسطین نمی تواند از امت اسلامی بی نیاز باشد و امت اسلامی نیز نمی تواند به آرمان فلسطین بی نیاز باشد به همین سبب، ما به برداشتن همه گام هایی که سلامت را  به روابط ما با همسایگان عربی برگرداند، ادامه می دهیم. شاید شما تحولات اخیر را در ارتباط با سفر به مصر و مباحثات و مذاکرات در قاهره دنبال کردید. ما همه گروه های ملی و اسلامی و اعضای پارلمان را در جریان این مذاکرات قرار دادیم. این یک چیز مهم و راهبردی در رویکردها و تصمیم گیری های ما در جنبش حماس است. ما به سازماندهی این روابط به ویژه با کشورهای همسایه عربی و اسلامی ادامه می دهیم.
منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید