امروز: شنبه, ۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ / قبل از ظهر / | برابر با: السبت 28 شوال 1446 | 2025-04-26
کد خبر: 222332 |
تاریخ انتشار : 30 بهمن 1396 - 7:32 | ارسال توسط :
0
6
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله اقتصادی صلح خبر مدیر کل دفتر توسعه خدمات بازرگانی سازمان توسعه تجارت معتقد است بالا رفتن نرخ ارز می‌تواند کاهش واردات را به همراه داشته باشد. فرهاد نوری در گفت‌وگو با صلح خبر، در پاسخ به سئوالی درباره تاثیر افزایش نرخ ارز بر واردات کشور گفت: بررسی یک دوره ۱۰ ساله گویای […]

به گزارش مجله اقتصادی صلح خبر

مدیر کل دفتر توسعه خدمات بازرگانی سازمان توسعه تجارت معتقد است بالا رفتن نرخ ارز می‌تواند کاهش واردات را به همراه داشته باشد.

فرهاد نوری در گفت‌وگو با صلح خبر، در پاسخ به سئوالی درباره تاثیر افزایش نرخ ارز بر واردات کشور گفت: بررسی یک دوره ۱۰ ساله گویای آن است که در سال‌های ۱۳۸۶ تا ۱۳۹۵ همبستگی منفی و نسبتا بالایی میان نرخ ارز و واردات وجود داشته و این رقم به منفی ۶۷ درصد رسیده است.

وی اظهار کرد: این امر بدان معناست که افزایش نرخ ارز با کاهش واردات همراه بوده و به‌ نوعی گویای گران شدن کالاهای وارداتی است. این روند از یک سو می‌تواند حمایت از تولید داخل محسوب ‌شود و از سوی دیگر در خصوص برخی از فعالیت‌ها به افزایش هزینه‌های کالاهای واسطه‌ای و سرمایه‌ای منجر می‌شود.

نوری ادامه داد: با این همه، بررسی تغییرات واردات نسبت به تغییرات نرخ ارز نشان می‌دهد که در سال ۱۳۹۱ با افزایش ۹۲ درصدی نرخ ارز، واردات فقط حدود ۱۳ درصد کاهش یافته که این نشان می‌دهد که حساسیت واردات به تغییرات نرخ ارز چندان قابل توجه نبوده است.

وی افزود: البته باید توجه داشت که کاهش واردات تنها تحت تاثیر افزایش نرخ ارز نیست و تابع پارامترهای دیگری نیز هست. به عنوان نمونه در سال ۱۳۹۴ به رغم ثبات نرخ ارز، واردات کاهش رشد ۲۲.۶ درصدی را تجربه کرده است.

نوری در پایان گفت: نکته قابل توجه دیگر این است که عدم توجه به قیمت‌های واقعی ارز در واقع نوعی یارانه به تولیدکننده خارجی محسوب می‌شود.

در جدول و نمودار زیر روند تغییرات حجم واردات بر اساس نرخ ارز بررسی شده است.

انتهای پیام

منبع : Isna.ir

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگاران RSS

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید