امروز: یکشنبه, ۲۴ فروردین ۱۴۰۴ / قبل از ظهر / | برابر با: الأحد 15 شوال 1446 | 2025-04-13
کد خبر: 121822 |
تاریخ انتشار : 29 آبان 1395 - 14:54 | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله علم و فناوری پایگاه صلح خبر ؛ تحقیقات نشان می‌دهد؛ نحوه ورزش کردن بر رشد سلول‌های جدید مغز تاثیر دارد دانش > پزشکی – همشهری آنلاین:به گفته محققان، ورزش با تحریک رشد سلول‌های جدید مغز موجب بهبود حافظه می‌شود. به گزارش خبرنگار مهر، محققان معتقدند فعالیت و تحرک فیزیکی به کنترل مغز کمک کرده و در […]

به گزارش مجله علم و فناوری پایگاه صلح خبر ؛

تحقیقات نشان می‌دهد؛

نحوه ورزش کردن بر رشد سلول‌های جدید مغز تاثیر دارد

دانش > پزشکی – همشهری آنلاین:
به گفته محققان، ورزش با تحریک رشد سلول‌های جدید مغز موجب بهبود حافظه می‌شود.

به گزارش خبرنگار مهر، محققان معتقدند فعالیت و تحرک فیزیکی به کنترل مغز کمک کرده و در نتیجه حافظه افراد بهبود می‌یابد. اما چرا ورزش دارای چنین تاثیری بر مغز است؟

۱. پرورش عصبی-عضلانی

فعالیت‌های هوازی نیاز به هماهنگی سریع بین بخش‌های مختلف بدن دارد. به عنوان مثال به هنگام دویدن، مغز شما حرکات پا (تمامی قسمت‌های فوقانی و تحتانی پا) را با حرکات اصلی و حرکات دست هماهنگ کرده و در عین حال نفس کشیدن و افزایش ضربان قلب را نیز تنظیم می‌کند.

تمامی این فعالیت‌ها موجب آغاز نوروژنز (تشکیل سلول‌های عصبی جدید) در هیپوکامپ، یکی از بخش‌های مغز که مسئول تحرک و همچنین حافظه و مدیریت استرس است می‌شود.

۲. اکسیژن و خون

فعالیت هوازی موجب می‌شود پمپاژ قلب و نفس کشیدن ریه‌ها بیشتر شود چراکه فعالیت هوازی موجب افزایش نیاز بدن به انرژی فوری می‌شود. به همین دلیل، قلب خون را سریع‌تر به گردش درمی‌آورد تا مواد مغذی به سلول‌ها برسد و ریه‌ها اکسیژن بیشتری دریافت کرده (و دی اکسیدکربن بیرون می‌دهند) تا انرژی لازم برای فرآیند تبدیل قند به ATP تامین شود.

این بدین معناست که مغز میزان بالایی جریان خون و اکسیژن دریافت می‌کند. در این مواقع، بدن نیاز به پهنای باند بیشتر در سیستم خون را تشخیص داده و مویرگ‌های بیشتری به مرور زمان تشکیل می‌شود. این اتفاق در تمامی قسمت‌های بدن، بخصوص در ماهیچه‌های درگیر در فعالیت هوازی اتفاق می‌افتد. همچنین در مغز هم این اتفاق افتاده و امکان می‌دهد مغز انرژی بیشتری برای تولید اسان‌تر اکسیژن در تمامی سلول‌ها داشته باشد.

۳. هورمون‌ها

فعالیت هوازی همچنین موجب می‌شود مغز اندورفین‌های تاثیرگذار بر کاهش استرس تولید کند. استرس مزمن می‌تواند موجب بروز مشکلات نورولوژیکی شود. ورزش نه تنها بهترین راهکار برای از بین بردن علت استرس است، بلکه می‌تواند مغز را در رویارویی با استرس‌های زندگی مقاوم‌تر کند.

Let’s block ads! (Why?)

RSS

اگر خبر یا گزارشی دارید از بخش خبریار صلح خبر برای ما ارسال نمایید.

خبریار صلح خبر

قوانین خبریار صلح خبر

  1. لطفا در ارسال اخبار و تصاویر و گزارش های خود قوانین و مقرارت را رعایت فرمایید.
  2. از ارسال مطالب خلاف عفت عمومی یا تصاویر موهون اکیدا خودداری فرمایید.
  3. در صورت مشاهده تخلف پس از تذکر ، حساب کاربری موردنظر بلافاصله حذف می گردد.

گروه وبگردی صلح خبر 

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید