امروز: یکشنبه, ۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ / بعد از ظهر / | برابر با: الأحد 29 شوال 1446 | 2025-04-27
کد خبر: 303999 |
تاریخ انتشار : 04 شهریور 1398 - 15:30 | ارسال توسط :
0
4
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله اقتصادی صلح خبر با تصویب نمایندگان مجلس شورای اسلامی میزان اجرت دلال در معاملات تجاری به موجب قرارداد تعیین می‌شود. به گزارش صلح خبر، نمایندگان مجلس شورای اسلامی  در جلسه علنی نوبت عصر امروز (دوشنبه) مواد ۵۷ تا ۶۶ لایحه تجارت را بررسی کرده و آن را به تصویب رساندند. براساس ماده […]

به گزارش مجله اقتصادی صلح خبر

با تصویب نمایندگان مجلس شورای اسلامی میزان اجرت دلال در معاملات تجاری به موجب قرارداد تعیین می‌شود.

به گزارش صلح خبر، نمایندگان مجلس شورای اسلامی  در جلسه علنی نوبت عصر امروز (دوشنبه) مواد ۵۷ تا ۶۶ لایحه تجارت را بررسی کرده و آن را به تصویب رساندند.

براساس ماده ۵۷ این لایحه، میزان اجرت دلال به موجب قرارداد تعیین می‌شود در صورت وجود تعرفه مصوب مراجع  ذی‌صلاح میزان اجرت دلال نباید از تعرفه مذکور بیشتر باشد.

براساس ماده ۵۸ این لایحه، دلال نمی‌تواند اجرت را مطالبه کند مگر معامله به وساطت او منعقد شود.

براساس ماده ۵۹ این لایحه، هر گاه معامله مشروط به شرط تعلیقی باشد دلال پس از وصول شرط مستحق اجرت است.

براساس ماده ۶۰ این لایحه ، مخارجی که دلال در اجرای دلالی با اذن یا اجازه عامر متحمل شده است حتی در صورت عدم انعقاد معامله نیز قابل مطالبه است.

براساس ماده ۶۱ این لایحه اجرت  و مخارج دلال برعهده طرفی است که او را مامور می‌کند. مگر این که ترتیب دیگری مقرر شده باشد.

براساس ماده ۶۲ این لایحه، در صورتی که معامله اقاله یا به استناد یکی از خیارات قانونی فسخ شود حق مطالبه اجرت از دلال سلب نمی‌شود مشروط به این که اقاله یا فسخ معامله به دلال مستند نباشد.

براساس ماده ۶۳ این لایحه، دلالی معاملات ممنوع اجرت ندارد.

براساس ماده ۶۴ این لایحه، در موردی که فروش از روی نمونه باشد دلال باید نمونه کالا را تا پایان اجرای تعهدات طرفین یا زمانی که در قرارداد معیین شده است نگاه دارد. مگر این که به تراضی دو طرف از این قید معاف شده باشد. کالاهای فاسد شدنی از شمول این حکم مستثنی است.

براساس ماده ۶۵ این لایحه، دلال مکلف است از هر گونه افشای اسرار دو طرف معامله که وی به اقتضای شغل خود از آن آگاه شده است خودداری نمایند. در صورت افشا اسرار مذکور یا استفاده از آنها برای مقاصد شخصی مسئول جبران خسارات وارده است.

براساس ماده ۶۶ این لایحه دلال باید کلیه معاملاتی که به وساطت اوانجام گرفته با ذکر نوع و مشخصات معامله و طرف‌های آن در یک دفتر الکترونیک ثبت کنند.

انتهای پیام

منبع : Isna.ir

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگار صلح خبرموسسه صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید