امروز: شنبه, ۳ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: السبت 22 جماد أول 1446 | 2024-11-23
کد خبر: 278769 |
تاریخ انتشار : 23 اردیبهشت 1398 - 0:08 | ارسال توسط :
0
3
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله اقتصادی صلح خبر چند روز قبل خبری منتشر شد که حکایت از ممنوع شدن واردات برخی کالاهای ایرانی به عراق داشت. موضوعی که بررسی آن نشان می‌دهد ارتباطی با ایران نداشته و مساله‌ای کلان‌تر در سیاست‌گذاری‌های بغداد است. به گزارش صلح خبر، اخیراً اعلام شد که ورود تعدادی از کالاهای ایرانی به […]

به گزارش مجله اقتصادی صلح خبر

چند روز قبل خبری منتشر شد که حکایت از ممنوع شدن واردات برخی کالاهای ایرانی به عراق داشت. موضوعی که بررسی آن نشان می‌دهد ارتباطی با ایران نداشته و مساله‌ای کلان‌تر در سیاست‌گذاری‌های بغداد است.

به گزارش صلح خبر، اخیراً اعلام شد که ورود تعدادی از کالاهای ایرانی به عراق از جمله سیمان، برخی از آشامیدنی‌ها، بستنی و شیرینی ممنوع خواهد شد. به دنبال آن، این نگرانی به وجود آمد که در شرایطی که عراق به عنوان یکی از اصلی‌ترین شرکای تجاری ایران به‌شمار می‌رود، در آینده صادرکنندگان ایرانی یکی از بازارهای مهم خود را از دست بدهند.

با این حال رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق این موضوع را نه امری نگران‌کننده که سیاستی کلان در چارچوب برنامه‌ریزی‌های اقتصادی دولت بغداد دانسته بود.

در همین رابطه مدیرکل دفتر عربی و آفریقایی سازمان توسعه تجارت نیز در گفت‌وگو با صلح خبر، اظهار کرد: اقتصاد عراق در سال‌های گذشته در مسیر توسعه بوده است و دولت این کشور تلاش می‌کند شرایط را برای توسعه زیرساخت‌های اقتصادی و صنعتی فراهم کند.

مسعود کمالی اردکانی ادامه داد: در این چارچوب همان طور که در ایران نیز سیاست‌های داخلی‌سازی و کمک به تولیدکنندگان اجرایی می‌شود، عراق تلاش کرده با به وجود آوردن یک برنامه‌ریزی جدید، راه را برای حمایت از تولیدکنندگان خود باز کند.

به گفته مدیرکل دفتر عربی و آفریقایی سازمان توسعه تجارت، این موضوع هیچ ارتباط یک‌جانبه‌ای به کالاهای ایرانی ندارد و سیاست جدید عراق، واردات این کالاها را از تمام کشورها متوقف کرده است و به نظر می‌رسد خبری که از ممنوعیت واردات کالاهای ایرانی حکایت می‌کرد؛ یا اشتباه برداشت بوده یا با شیطنت همراه شده است.

کمالی اردکانی با بیان این‌که عراق همواره یکی از اصلی‌ترین شرکای تجاری ایران به‌شمار رفته است، تاکید کرد: همان‌طور که آمار صادرات ما در سال‌های گذشته نشان می‌دهد، با توجه به افزایش صادراتی که در این سال‌ها صورت گرفته، عراق قطعاً همچنان یکی از اصلی‌ترین شرکای ما باقی خواهد ماند.

وی اظهار کرد: با این وجود صادرکنندگان ایرانی باید در جریان باشند که عراق به دنبال به وجود آوردن تغییرات زیرساختی در اقتصاد خود بوده است و احتمالاً در سال‌های آینده صادرات این کالاهای خام به عراق کاهش بیشتری پیدا کند و برای جبران باید شرکت‌های ایرانی به سمت سرمایه‌گذاری در عراق یا صادرات کالاهای پیشرفته‌تر حرکت کنند.

انتهای پیام

منبع : Isna.ir

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگار صلح خبرموسسه صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید