امروز: سه شنبه, ۶ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الثلاثاء 25 جماد أول 1446 | 2024-11-26
کد خبر: 321702 |
تاریخ انتشار : 22 آبان 1398 - 3:15 | ارسال توسط :
0
2
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله سیاسی صلح خبر سفیر سابق ایران در بولیوی اظهار کرد: در حال حاضر با توجه به تحولات صورت گرفته در بولیوی، نمی‌توان تصویر روشنی از آینده این کشور ارائه کرد. رضا طباطبایی شفیعی، که از حدود چند ماه پیش با پایان دوران ماموریتش در “لاپاز” به تهران بازگشته است، در گفت‌وگو با صلح […]

به گزارش مجله سیاسی صلح خبر

سفیر سابق ایران در بولیوی اظهار کرد: در حال حاضر با توجه به تحولات صورت گرفته در بولیوی، نمی‌توان تصویر روشنی از آینده این کشور ارائه کرد.

رضا طباطبایی شفیعی، که از حدود چند ماه پیش با پایان دوران ماموریتش در “لاپاز” به تهران بازگشته است، در گفت‌وگو با صلح خبر در مورد آخرین تحولات در بولیوی اظهار کرد: یکی از نهادهای موثر در تحولات اخیر در بولیوی نظامیان بودند چرا که نظامیان در اجبار کردن مورالس رئیس جمهور این کشور برای استعفا نقش مهمی ایفا کردند.

وی با بیان این که مورالس قبل از کناره‌گیری از سمت خود با برگزاری انتخابات مجدد در بولیوی موافقت کرده بود،  ادامه داد: چند ساعت پس از اعلام این موضع، فرماندهی ارتش این کشور اعلام کرد که ما از رئیس جمهور می‌خواهم که به سرعت از سمت خود کناره گیری کند و تهدیداتی را علیه وی گفت.

این دیپلمات بازنشسته کشورمان، با بیان این که حمله به خانواده مورالس، اطرافیانش و همچنین طرفدارانش در تصمیم مورالس برای استعفا بی تاثیر نبوده است، خاطرنشان کرد: با توجه به خروج مورالس از بولیوی که به نظرم در این مقطع توجیهی برای این کار وجود نداشت و همچنین استعفای برخی دیگر از مقامات ارشد بولیوی، در حال حاضر تصویر روشنی از آینده این کشور وجود ندارد و قضایا به شدت در هم پیچیده است.

وی با بیان این که در حال حاضر برخی اختلافات بین جناح مخالف که رهبری اعتراضات اخیر در بولیوی را بر عهده دارند، به وجود آمده است، اظهار کرد: به نظر می‌رسد این کشور به این زودی‌ها روی آرامش نخواهد دید.

سفیر سابق ایران در بولیوی با بیان این که مورالس در 14 سالی که مسولیت امور در بولیوی را برعهده داشت بعضا اقدام به تسویه برخی از فرماندهان ارتش و نظامیان در این کشور کرده بود ولی به نظر می‌رسد که گویی در این زمینه چندان موفق نبوده است در مورد تحلیل‌ها در ارتباط با احتمال دخالت بعضی کشورها در تحولات اخیر در بولیوی از جمله آمریکا افزود: دخالت آمریکا در امور کشورهای آمریکای لاتین دارای سابقه طولانی است، البته باید به این موضوع توجه داشت که رییس جمهور بولیوی علیرغم این که شعار های سوسیالیستی می‌داد اما بنا به مقتضیات موجود در این کشور و منطقه، به صورت کاپیتالیستی عمل می‌کرد و هیچ وقت به صورت جدی پا روی دم ‌آمریکایی‌ها نمی‌گذاشت، گرچه یک بار سفیر آمریکا در بولیوی را اخراج کرد ولی همچنان آمریکا در بولیوی دارای سفارت خانه بود و دیپلمات‌های  آمریکایی در این کشور مشغول به فعالیت بودند. آمریکا در بولیوی دارای مراکز فرهنگی و مدرسه است و همواره تلاش داشت در روند تحولات در این کشور نقش جدی ایفا کند.

طباطبایی با اشاره به این که مورالس در 14 سال ریاست جمهوری خود توانست بولیوی را از دومین کشور فقیر آمریکا لاتین به کشوری تبدیل کند که نرخ رشد آن در منطقه چشمگیرتر از دیگر کشورها است، افزود: او با اقداماتی که انجام داد حدود 10 درصد از جامعه این کشور را از فقر نجات داد بنابراین شاید بتوان گفت “تحولات اخیر در بولیوی خواست اکثریت مردم در این کشور نبوده است.”

انتهای پیام

منبع : Isna.ir

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگار صلح خبرموسسه صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید