امروز: چهارشنبه, ۲۷ فروردین ۱۴۰۴ / بعد از ظهر / | برابر با: الأربعاء 18 شوال 1446 | 2025-04-16
کد خبر: 357360 |
تاریخ انتشار : 17 اردیبهشت 1399 - 17:22 | ارسال توسط :
0
3
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله اقتصادی صلح خبر اتاق بازرگانی تهران در جدیدترین گزارش خود به نقل از داده‌های صندوق بین المللی پول اعلام کرده که عملکرد بخش غیرنفتی اقتصاد ایران در سال ۲۰۱۹ میلادی منفی بوده است. به گزارش صلح خبر، صندوق بین المللی پول در جدیدترین ارزیابی خود به بررسی وضعیت اقتصادی کشورهای منطقه خاورمیانه […]

به گزارش مجله اقتصادی صلح خبر

اتاق بازرگانی تهران در جدیدترین گزارش خود به نقل از داده‌های صندوق بین المللی پول اعلام کرده که عملکرد بخش غیرنفتی اقتصاد ایران در سال ۲۰۱۹ میلادی منفی بوده است.

به گزارش صلح خبر، صندوق بین المللی پول در جدیدترین ارزیابی خود به بررسی وضعیت اقتصادی کشورهای منطقه خاورمیانه پرداخته که بخش قابل توجهی از آنها اقتصاد خود را به وسیله درآمدهای حاصل از فروش نفت می‌گردانند. از این رو بررسی بخش غیرنفتی اقتصاد این کشورها نشان دهنده نحوه برنامه ریزی بلندمدت آنها و کاهش وابستگی به نفت است.

ایران از سال‌ها قبل با برنامه ریزی برای کاهش سهم نفت از اقتصاد خود از کشورهای پیشرو در این زمینه در منطقه بوده است ولی با توجه به تحریم‌های آمریکا، دستیابی به درآمدهای ملی و استفاده از آنها برای توسعه زیرساخت‌ها دشوار شده است.

بازگشت تحریم‌های آمریکا از حدود دو سال قبل، باعث شده دولت ایران اهمیت قابل توجهی به بخش غیرنفتی اقتصاد بدهد و در شرایطی که در سال ۲۰۱۸، اقتصاد ایران با شوکی جدید مواجه شد، در دو سال گذشته، تلاش کرده بخشی از خلاء را پر کند و به این ترتیب به جای درآمد نفت از اقتصاد غیرنفتی خود بهره گیرد. به این ترتیب هرچند همچنان آمار اقتصادی ایران در بخش غیر نفتی در سال گذشته میلادی منفی بوده اما به نظر می‌رسد که این عدد در ماه‌های آینده و پس از عبور از کرونا می‌تواند وابستگی طولانی به نفت را برطرف کند.

ارزیابی‌های صندوق بین المللی پول از وضعیت اقتصادی کشورهای منطقه نشان می‌دهد که در سال ۲۰۱۹، ترکمنستان با ثبت ۶.۵ درصد بهترین عملکرد را در میان کشورهای منطقه به دست آورده است. این کشور در فاصله بین سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۶ میلادی نیز رشدی بیش از ۱۰ درصدی را تجربه کرده است.

قزاقستان با رشد ۵.۷ درصدی،  عراق با رشد ۴.۳ درصدی و آذربایجان با رشد ۳.۵ درصدی دیگر کشورهایی هستند که در سال ۲۰۱۹، اقتصاد غیرنفتی آنها عملکرد قابل دفاعی داشته است.

قطر که با ثبت رشد اقتصاد ۱۲ درصدی در فاصله سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۶ بهترین کشور در منطقه بود در سال ۲۰۱۹ تنها رشدی ۱.۵ درصدی داشته است و این عدد در امارات متحده عربی تنها یک درصد بوده است.

ایران که در فاصله سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۶ میلادی میانگین رشدی ۴.۱ درصد را داشته در سال ۲۰۱۹ به عدد منفی ۱.۲ درصد رسیده که به نظر می‌رسد بخش قابل توجهی از آن تحت تاثیر تحریم‌های امریکا رخ داده است. با شیوع کرونا و درگیر شدن تمام کشورهای جهان با تبعات آن، پیش بینی می‌شود بسیاری از کشورها در منطقه و جهان سل ۲۰۲۰ را با آماری منفی به پایان برسانند.

انتهای پیام

منبع : Isna.ir

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگار صلح خبرموسسه صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید