به گزارش مجله آموزشی صلح خبر معرفی مرکز فناوری و نوآوری سینتک و شتابدهنده سورس صلح خبر: سینتک، یک مرکز فناوری و نوآوری وابسته به دانشگاه آزاد اسلامی قزوین است که در سال ۱۳۹۰ با تجمیع مراکز تحقیقاتی دانشگاه افتتاح شد. این مرکز با چشمانداز تبدیل شدن به یکی از بزرگترین اکوسیستمهای کارآفرینی دانشگاهی کشور […]
به گزارش مجله آموزشی صلح خبر
معرفی مرکز فناوری و نوآوری سینتک و شتابدهنده سورس
صلح خبر: سینتک، یک مرکز فناوری و نوآوری وابسته به دانشگاه آزاد اسلامی قزوین است که در سال ۱۳۹۰ با تجمیع مراکز تحقیقاتی دانشگاه افتتاح شد. این مرکز با چشمانداز تبدیل شدن به یکی از بزرگترین اکوسیستمهای کارآفرینی دانشگاهی کشور و با ماموریت خلق یک اقتصاد پر جنب و جوش برآمده از نوآوری و تحقیقات، فعالیتهای خود را دنبال میکند.
نمایی از مرکز فناوری و نوآوری سینتک و فاز دوم آن
این مرکز با فضایی بالغ بر ۲۰ هزار متر مربع که فاز دوم آن نیز به زودی راه اندازی میشود، شامل مراکز تحقیقاتی و اکوسیستم کارآفرینی است. مراکز تحقیقاتی سینتک شامل قطب رباتیک، مکانیک خودرو، مدیریتوبهرهوری و علوم همگرا (NBIC) است. افتخارات روز افزون قطب رباتیک (MRL) این مرکز برای عموم جامعه دانشگاهی و محققین شناخته شده است. چشم انداز MRL تبدیل شدن به مرکزی پیشرو در سطح بینالمللی و توسعه دانش مکاترونیک و رباتیک و تولید ثروت از آن میباشد. آزمایشگاه ربات خانگی، ربات صنعتی، انسان نما، پرنده، NAO، امدادگر واقعی و مجازی و ربات زیردریایی از جمله آزمایشگاههای فعال این مرکز هستند. مرکز مکانیک خودرو نیز امروز با موتور سیکلت چهارچرخ خود به نام یوز در فضای عمومی شناخته شده است.
بازدید دکتر روحانی رئیس جمهور و دکتر ستاری معاونت علمی ریاست جمهوری از خودرو یوز مرکز فناوری و نوآوری سینتک
اکوسیستم کارآفرینی مرکز فناوری و نوآوری سینتک شامل شتابدهنده نرم افزاری با ظرفیت شتابدهی ۸ استارتاپ در هر سایکل و شتابدهنده سخت افزاری با ظرفیت شتابدهی ۶ استارتاپ و مرکز رشد با ظرفیت استقرار ۶۰ شرکت دانش بنیان با هدف تکمیل چرخه تبدیل طرحها و پروژههای تحقیقاتی – دانشبنیان و ورود آنها بازار و صنعت در دل سینتک قرار گرفتهاند. این مجموعه تلاش میکند با افزودن تواناییهای مفید به استارتآپها از راه ایجاد بستری مناسب همچون فضایکار اشتراکی و خلاقانه، جامعهای از محققین و اساتید با تخصصهای متنوع، سرمایه اولیه و ارائه آموزشهای لازم شرایطی را برای رشد و پیشرفت استارتآپهای دانشبنیان فراهم سازد.
شتابدهنده نرم افزاری سینتک که با نام شتابدهنده سورس شناخته میشود با چشمانداز «خلق یک اتمسفر پویا برای کارآفرینی مبتنی بر تحقیق و توسعه» از سال ۹۳ شروع به فعالیت کرد و در نظر دارد ادامه فعالیت خود را با تمرکز در حوزه هوش مصنوعی ادامه دهد، اما تا کنون و با راهاندازی چهار دوره شتابدهی، این شتابدهنده بیش از ۱۰۰۰ درخواست شتابدهی را بررسی و از میان آنها بر روی ۳۴ استارتاپ در حوزههای مختلف سرمایهگذاری کرده است. علاوه بر کسب و کارهای ایجاد شده و چهار شرکت دانشبنیان منتج شده از آنها، دستکم تا این لحظه ۱۰۰ شغل مستقیم نیز در این خصوص ساخته شده است.
نمایی از شتابدهنده سورس
علاوه بر فضای کار اشتراکی، مربیگری و سرمایه اولیه، شتابدهنده سورس به هر تیم فضای اسکان در کمپس دانشگاهی را میدهد، این فضا با در اختیار داشتن زمین تنیس، استخر شنا، سالن فوتسال و دیگر امکانات رفاهی به تیمها کمک میکند که در پروسه شتابدهی خود فضایی نشاط آور و بدون دغدغه را تجربه کنند. در کنار اینها، حضور تیمها در کنار آزمایشگاهها و مراکز تحقیقاتی و اکوسیستمی مشتمل بر ۷۰۰ نفر محقق و پژوهشگر امکان رشد و همافزایی را ایجاد مینماید.
شتابدهنده سورس با برگزاری رویداد دمو دی (Demo Day) نسل چهارم خود در باغ کتاب تهران در اسفند ماه ۹۷، اقدام به گردهمآوری بخش مهمی از اکوسیستم کارآفرینی، سرمایهگذاران خصوصی و مسئولین دولتی کرده است.
منبع : Bartarinha