امروز: سه شنبه, ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ / قبل از ظهر / | برابر با: الثلاثاء 23 ذو القعدة 1446 | 2025-05-20
کد خبر: 425197 |
تاریخ انتشار : 27 اسفند 1399 - 10:20 | ارسال توسط :
0
1
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله فرهنگی صلح خبر مهدی آذریزدی دوبار به دنیا آمد: بار نخست از بطن مادر و دیگربار از دل کتاب. بار اول، قدم بر عرصه خاک و بار دوم قدم بر پهنه فرهنگ و اجتماع نهاد. به گزارش صلح خبر، شورای کتاب کودک به مناسبت زادروز «مهدی آذریزدی» (۲۷ اسفندماه سال ۱۳۰۰ در […]

به گزارش مجله فرهنگی صلح خبر

مهدی آذریزدی دوبار به دنیا آمد: بار نخست از بطن مادر و دیگربار از دل کتاب. بار اول، قدم بر عرصه خاک و بار دوم قدم بر پهنه فرهنگ و اجتماع نهاد.

به گزارش صلح خبر، شورای کتاب کودک به مناسبت زادروز «مهدی آذریزدی» (۲۷ اسفندماه سال ۱۳۰۰ در یزد) یادداشتی را منتشر کرده است که در متن آن می‌خوانیم: «مردی که دوبار زاده شد   

«…برای تو
که پدربزرگ فروتن قصه‌هایی
و با هربار خوانده شدن
در ذهن‌های کودکان
جوانه می‌زنی و به بار می‌نشینی…»

مهدی آذریزدی دوبار به دنیا آمد: بار نخست از بطن مادر و دیگربار از دل کتاب. بار اول، قدم بر عرصه خاک و بار دوم قدم بر پهنه فرهنگ و اجتماع نهاد. قصبه خرمشاه یزد، محل تولدش بود. اما او خرمی را تجربه نکرد مگر با تولد دومش در میان کتاب‌ها و کودکان.

زایش نخست او، تاریخی انضمامی و تقویمی داشت: بیست و هفتم اسفند سال ١٣٠٠ خورشیدی. اما زایش دومش، از جنس انتزاع بود و هست: روندی که همچنان ادامه دارد، حتی پس از کوچ او از عرصه خاک.

نقطه آغازین این روند، نقطه عطف زندگی او بود. از این‌رو، یک زمان تقویمی و البته نمادین در خاطره‌اش ثبت شد: روزی که قرار شد از کار گل خلاص شود و به کار دل بپردازد. یعنی کار در کتاب‌فروشی«گلبهار» یزد. او از این روز با عنوان «تولد دوباره» سخن گفت:

«…آن‌جا بود که من فهمیدم دنیا چقدر بزرگ است. فهمیدم که دنیا از خرمشاه هم بزرگ‌تر است! دانستم که چه‌قدر کتاب توی دنیا هست که من هرگز حتی اسم‌شان را هم نشنیده‌ام.
آن‌جا برای من به قول معروف یک تولد دوباره بود. واقعا تولد دوباره من بود.»

تولد دوباره او اما هیچ‌گاه متوقف نشد. زیرا که داستان «شدن» بود و حکایت «صیرورت» آدمی.
همچنان که محمدهادی محمدی – نویسنده و پژوهشگر ادبیات کودک و نوجوان – می‌نویسد:
«تولد دوباره چیزی نیست جز رسیدن به خودآگاهی» طرفه آن‌که مسیری که او در عرصه ادبیات کودک در پیش گرفت – بازنویسی متون دینی و کهن برای کودکان – در راستای خودآگاهی جمعی نیز بود.

مهدی آذریزدی خود را و کودکی‌اش را در کتاب پیدا کرد و با کتاب استعلا یافت. او از کتاب تاثیر پذیرفت و با کتاب‌هایش، کودکان و کودکی را استعلا بخشید. روندی که همچنان ادامه دارد.
آذریزدی همچنان متولد می‌شود.

انتهای پیام

منبع : Isna.ir

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگار صلح خبرموسسه صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید