امروز: پنجشنبه, ۱۸ بهمن ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الخميس 8 شعبان 1446 | 2025-02-06
کد خبر: 48246 |
تاریخ انتشار : 10 بهمن 1394 - 0:06 | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

جامعه > سلامت – مرحله نخست برنامه کشوری ارتقای سلامت دهان ودندان دانش آموزان با هدف آموزش، تکمیل شناسنامه الکترونیک دانش آموزان وارنیش فلورایدتراپی با موفقیت بالغ بر90درصد انجام شد. به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین؛ رییس اداره بهداشت دهان و دندان وزارت بهداشت درمان وآموزش پزشکی با اعلام این خبر، گفت: بر اساس توافقنامه‌ وزرای بهداشت و آموزش […]

جامعه > سلامت – مرحله نخست برنامه کشوری ارتقای سلامت دهان ودندان دانش آموزان با هدف آموزش، تکمیل شناسنامه الکترونیک دانش آموزان وارنیش فلورایدتراپی با موفقیت بالغ بر90درصد انجام شد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین؛ رییس اداره بهداشت دهان و دندان وزارت بهداشت درمان وآموزش پزشکی با اعلام این خبر، گفت: بر اساس توافقنامه‌ وزرای بهداشت و آموزش و پرورش، برنامه كشوري ارتقاي سلامت دهان ودندان دانش آموزان و طرح وارنیش فلورایدتراپی دانش آموزان 6 تا 14 ساله مقاطع ابتدایی کشورکه از آغاز سال تحصیلی امسال شروع شده بود تاکنون برای شش میلیون دانش آموزان ابتدايي از مجموع هفت میلیون نفر با پوششی موفقیت آمیز انجام شد.

حمید صمدزاده گفت: در بسیاری از حوزه های تحت پوشش دانشگاه‌های علوم پزشکی همکار در طرح، مرحله وارنیش فلورایدتراپی تمام شده و تکمیل شناسنامه الکترونیک و ارائه اطلاعات به سامانه «سپاس» که به همین منظور راه‌اندازی شده نیز در حال پایان است.

وی گفت: گردآوری اطلاعات باعث می‌شود بتوانیم نیازها را بهترشناخته و خدمات بهتری بر این اساس ارائه کنیم.

رییس اداره بهداشت دهان و دندان وزارت بهداشت گفت: بر اساس مطالعات، شاخص DMFT هم اکنون در دانش آموزان کشور 2/09 است که این عدد با اجرای کامل طرح باید به عدد یک برسد، باید به جایی برسیم که معضل پوسیدگی دندان دانش‌آموزان حداقل شود به همین منظور، تعدادي از مراکز بهداشتی درمانی برای ارائه بهتر خدمات تجهیز و همچنين دو شیفته شده اند.

به گفه او پیش از این 90 درصد این خدمات پیش از آغاز این طرح توسط بخش خصوصی در کشور انجام می شد: سهم بخش دولتی تنها 10 درصد خدمات بهداشت دهان و دندان برای مردم بود که وزارت بهداشت درصدد است سه هزار مرکز بهداشتی، درمانی خود را طوری به ‌روز کند که بتواند حجم خدمات خود را افزایش دهد.

صمدزاده گفت: از آن جا كه بيش از 95 درصد دانش آموزان 6 تا 14 ساله در مدارس هستند، با جايابي مدارس آمار دقيقي از وضعيت دانش آموزان در دست است. با راه اندازی اولین نرم افزار الکترونیک سامانه سلامت دهان و دندان در کشور تاکنون بالغ بر یک میلیون داده از حدود 7 میلیون دانش آموز در این سامانه وارد شده است که باید تا پایان سال این اطلاعات کامل شود.

او با تاکید بر اینکه، سطح دوم خدمات به دانش آموزان بعد از شناسایی نیازها و انجام وارنیش فلوراید، تکمیل و ارائه خدمات برای رفع پوسیدگی‌های دندانی دانش آموزان است، گفت: باید مدرسه به مدرسه و پایه به پایه پیش برویم تا بتوانیم در یک برنامه شش ساله به تمام اهداف برنامه برسیم.

رییس اداره بهداشت دهان و دندان وزارت بهداشت گفت: مستندات ارائه شده توسط سازمان بهداشت جهانی حاکی از آن است که پوسیدگی دندان هنوز به عنوان یکی از مشکلات مهم در اغلب کشورهای جهان محسوب می شود بطوریکه 60 تا 90 درصد دانش آموزان و تقریباً تمام بزرگسالان از پوسیدگی دندانی که اغلب با ناراحتی همراه است، رنج می برند.

صمدزاده گفت: مرحله اول وارنیش فلوراید تراپی آبان و آذر ماه امسال انجام شد و مرحله دوم آن فروردین و اردیبهشت سال آینده انجام خواهد شد، برنامه پیشگیرانه “وارنیش فلوراید تراپی” دانش آموزان هدفی مهم محسوب می شود که شاید بتوان گفت در سراسر جهان با این وسعت بی نظیر بوده و برای نخستین بار در دنیا در ایران انجام شده است.

۴۷۴۷

This entry passed through the Full-Text RSS service – if this is your content and you’re reading it on someone else’s site, please read the FAQ at fivefilters.org/content-only/faq.php#publishers.

RSS

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • تعداد نظرات منتشر شده: 1
    1. نویسنده :چارباغ

      سپاسگزار

    بدون نظر :