به گزارش صلح خبر، عزیز اکبریان در جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی در اردبیل اظهار کرد: ما در مجلس و در بودجه ۹۷ یک هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان مشوق صادراتی مصوب کردیم که دولت باید در پرداخت آن به سرعت وارد عمل شود.
وی با بیان اینکه از محل هدفمندی یارانهها دولت را موظف کردیم تا ۵ هزار میلیارد تومان در راستای حمایت از تولید اختصاص دهد، خاطرنشان کرد: قانون رفع موانع تولید و همچنین قانون مالیات بر ارزش افزوده اصلاح شده تا بتوانیم بحرانهای احتمالی را رفع کنیم.
رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در قالب کمیسیون تولید ملی و در ارتباط با ارز جلسه مشترکی را با سیف و کرباسیان برگزار کرده و هفته آینده این نشستها را ادامه خواهیم داد، گفت: واحدهای تولیدی ما در ثبت سفارش با مشکلاتی روبرو هستند و برخی نیز گلهمند این هستند که این ثبت سفارشها بیشتر در ارتباط با کالاهای وارداتی است که ما از مسئولان خواستیم تا گزارشی از سامانه نیما ارائه کنند تا برخی از ابهامات در این حوزه برطرف شود.
اکبریان ادامه داد: با قوه قهریه، دولت نمیتواند قیمت ارز را کنترل کند همانطوری که با زور و بگیر و ببند نتوانستیم جلوی قاچاق کالا و موادمخدر را در این کشور بگیریم بلکه بهتر است شبکه صرافیهای کشور را فعالتر کرده و دولت کار نظارتی را به خوبی انجام دهد.
وی اقدام دولت را در تک نرخی کردن ارز ناموفق خواند و اضافه کرد: در حال حاضر و در کف بازار ارز به قیمتهای مختلف داد و ستد میشود و جای تاسف است که مسئولان ما هنوز این را نفهمیدند که اقتصاد با زور مدیریت نمیشود.
نماینده مردم کرج در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: ما باید بپذیریم که در شرایط سخت تحریم و جنگ اقتصادی قرار داریم و باید ارز را با اولویت به کالاها و مایحتاج ضروری مردم اختصاص دهیم.
اکبریان محصور کردن مردم را در فعالیتهای اقتصادی و صنعتی مثبت و مناسب ندانست و اعلام نمود: باید فضای بازتری را برای تجارت و تولید به وجود آوریم تا بخشی از مشکلات و نارسائیها برطرف شود.
یک عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی نیز با قدردانی از تلاش استاندار اردبیل در پیگیری امور و انجام تصمیمات به موقع همراه با پیوست اجرایی، اظهار کرد: ما در مجلس برخی خلاءهای قانونی را به ویژه در حوزه مشوقهای صادراتی برطرف کردیم ولی هنوز دولت در پرداخت این مشوقها پیشقدم نشده است.
ولی ملکی با انتقاد از تاخیر در پرداخت مبلغ ارزش افزوده برای تولیدکنندگان و صادرکنندگان گفت: این تاخیر و تعلل قدرت رقابت را از صادرکنندگان ما میگیرد و آنها نمیتوانند روی پای خود بایستند.
وی ضرورت تفویض اختیارات بیشتر را به استانها در باب حمایت از تولید و توانمندیهای اقتصادی یادآور شد و تصریح کرد: هر چقدر دامنه اختیارات استانها بیشتر باشد حل مشکلات به همان نسبت بیش از هر زمان دیگر مشهود و ملموس خواهد بود.
انتهای پیام