به گزارش صلح خبر، طاهر موهبتی امروز در نشستی خبری اظهار کرد: باوجود شرایط سخت و دشوار در کشور سازمان بیمه سلامت حدود ۴۰ میلیون نفر را تحت پوشش خدمات سلامت خود قرار داده است که ۸۵ درصد از این جمعیت دارای بیمه رایگان هستند.
توزیع 1000 میلیارد تومان برای رفع بدیهی به بخشهای مختلف ارائه خدمات درمانی
وی افزود: در سال 1396 تعداد مراجعات به مراکزدرمانی تحت پوشش بیمه سلامت 195 میلیون بار بوده است. حدود 44 هزار مرکز خدماتی در کشور طرف قرارداد با سازمان بیمه سلامت هستند. براساس آمارها آخرین پرداختیهای این سازمان برای رفع بدیهیهای خود به مراکز طرف قرارداد 1000 میلیارد تومان بوده که در طول یک هفته اخیر در سراسر کشور در حال توزیع است. گفتنی است که این میزان پرداختی با توجه به شرایط موجود درکشور رقم خوبی است و از این طریق توانستهایم بدیهی به داروخانهها را تا خردادماه سال جاری بپردازیم. هر چند که سازمان بیمه سلامت حدود دو ماه بدهی در سال 1397 دارد. همچنین پرداختیها برای رفع بدهیها به بخش دولتی و دانشگاهی به اردیبهشتماه سال جاری رسیده است. درواقع 100 درصد بدهیهای سازمان به این بخشها در فروردینماه و 70 درصد در اردیبهشتماه سال جاری پرداخت شده است.
470 هزار نفر از افراد تحت پوشش کمیته امداد دارای بیمه سلامت هستند
موهبتی ادامه داد: درواقع تلاش داریم تا بدیهیهای سال گذشته پرداخت و صفر شود بهرحال وضعیت پرداختیهای حال حاضر بهتر از ماههای آخر سال گذشته است. امیدواریم بتوانیم در هفتههای آینده بخشی از بدیهیهای خود را رفع کنیم. نکته دیگر این است که در مجموعه کمیته امداد که به سازمان بیمه سلامت منتقل شده حدود ۴۷۰ هزار نفر از افراد تحت پوشش این کمیته از دفترچه بیمه سلامت برخوردار هستند.
مشکل بیمه افراد مجهولالهویت رفع شده است
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران در رابطه با وضعیت بیمه مجهولالهویتها گفت: خوشبختانه مشکل بیمه این افراد نیز از سوی سازمان بیمه سلامت حل شده است. درحال حاضر افراد مجهولالهویتی که بهزیستی به بیمارستانها معرفی میکند در بخش بستری به این افراد خدمات ارائه میدهیم و از این جهت مشکلی وجود ندارد.
موهبتی خاطرنشان کرد: در اواخر سال گذشته براساس تفاهمنامهای که با آقای قبادیدانا منعقد کردیم این طرح اجرایی شده و گزارشی مبنی بر وجود مشکلی در رابطه با خدماترسانی به این افراد به دست ما نرسیده؛ چراکه باید این طرح از ابتدای سال عملیاتی میشده است. 90 درصد هزینه خدمات درمانی این افراد را بیمه سلامت پرداخت میکند و 10 درصد باقیمانده از سوی خود بهزیستی پرداخت خواهد شد.
منتظر موافقت سازمان امور زندانها برای بیمه کردن زندانیان هستیم
وی با اشاره به بستن تفاهمنامهای با سازمان زندانها برای تحت پوشش بیمه قرار دادن زندانیها تشریح کرد: در این راستا سازمان بیمه سلامت تفاهمنامهای را آماده کرده و به سازمان زندانها فرستاده است. گفتنی است که برخی از زندانیان دارای بیمه هستند و نیاز به حمایت ما ندارند، اما برای زندانیهایی که فاقد بیمهاند آییننامهای را تدوین کردهایم و منتظر پاسخ سازمان امور زندانها هستیم. نکته مهم این است که بیمه سلامت برای خانواده این افراد نیز خواهد بود. هر چند در این زمینه نیاز است تا یکسری خدمات وب سرویسی ارائه شود؛ چراکه برخی از زندانیها از زندان آزاد میشوند و بایستی از حمایت بیمه خارج شوند؛ بنابراین نمیتوان از مکانیزم دفترچه بیمه برای آنها استفاده کرد بلکه به صورت معرفینامه خدمات بیمه به آنها ارائه میشود.
اتباع در چارچوب تفاهمنامه موجود بین بیمه سلامت، وزارت کشور و کمیساریا بیمه میشوند
موهبتی با اشاره به وضعیت بیمه اتباع تشریح کرد: براساس قانون کسانی که برابر با مقررات کشور دارای حق اقامت قانونی هستند میتوانند از خدمات بیمه بهرهمند شوند. طبیعتا برخی از این افراد فاقد وضعیت اقتصادی مناسب برای پرداخت هزینههای درمانی خود هستند که برای کمک از سوی سازمانهای بینالمللی هماهنگیهای لازم صورت میگیرد تا مشکل این افراد رفع شود. نکته مهم این است که حدود 7 ماه پیش آییننامهای نوشته و به دولت فرستاده شده است. در این آییننامه بیان شده سالی 315 هزار نفر به جمعیت تحت پوشش افزوده شود که بخشی از هزینههای درمانی خود را بپردازند و بخش دیگر از سوی کمیساریای تأمین شود هر چند که هنوز این آییننامه به تصویب دولت نرسیده است. در حال حاضر اتباع در چارچوب تفاهمنامهای که بین سازمان بیمه سلامت و وزارت کشور و کمیساریا وجود دارد بیمه میشوند.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران با اشاره به نسخهنویسی الکترونیکی اعلام نمود: بایستی تا پایان سال جاری ۳۰ درصد شهرها را تحت پوشش قرار دهیم، اما در شهرها بایستی این پوشش بیشتر باشد. در حال حاضر سازمان بیمه سلامت در ۱۲۷ شهرستان نسخه نویسی الکترونیکی را اجرایی کرده و 670 هزار نسخه تولید شده است. از دیدگاه من بایستی توسعه به صورت کیفی باشد و در پوشش شهرستانی تا میزان 30 درصد افزایش داشته باشیم.
رئیسجمهور معتقد است شرایط امروز از شرایط جنگ دشوارتر است
وی با بیان اینکه «هنوز بسیاری از افراد در کشور محدودیت منابع را باور نکردهاند» گفت: با وجود اینکه رئیسجمهور فرمود که شرایط امروز از شرایط جنگ دشوارتر است امروز هنوز برخیها درک شرایط را درک نمیکنند. با این وجود یکی از بهترین اقدامات، اجرایی کردن راهنمایی بالینی و گسترش آن بوده که در حال حاضر اجرایی میشود. برای نمونه هر فرد 180 روز یک بار میتواند از خدمات ام.آر.آی بهرهمند شوند. از سویی دیگر برای مدیریت منابع بایستی به سمت الکترونیکی کردن حرکت کنیم که یاریدهنده به مدیریت منابع است. درواقع ما بهدنبال منطقی کردن رفتار هستیم.
نباید سفرهای به نام محرومان پهن شود و همه از آن استفاده کنند به غیر از محرومان
موهبتی اظهار کرد: وظیفه داریم برای بیماری که محروم است خدمات درمانی با کمترین هزینه ارائه دهیم اما، نباید سفرهای به نام محرومان پهن شود و همه از آن استفاده کنند به غیر از محرومان. درواقع ما به چنین شرایطی معترض هستیم. در این راستا باید توجه داشت که قراردادهای جدید خود را تا سقف بودجه میبندیم، اما نه در جایی که بحث توسعه وجود داشته باشد. گفتنی است اگر در جایی افزایش جمعیت داشته باشیم براساس استانداردهای خود قرارداد میبندیم. حال آنکه اگر در شهری به تعداد کافی سرانه داروخانه، فیزیوتراپی و … داشته باشیم قرارداد نخواهیم بست.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران ادامه داد: ما به عنوان سازمان بیمه نمیتوانیم هیچ دارویی و خدمتی را حذف کنیم. در حال حاضر تعداد ۲ هزار و 450 قلم دارو را تحت پوشش قرار میدهیم که با سال گذشته تفاوتی نداشته است. در مورد خدمات نیز تعداد 4 هزار و 700 خدمت نیز چون گذشته نیز ارائه میدهیم. در ماه تعداد 50 هزار مصرف تجهیزات پزشکی داشته و تحت پوشش قرار میدهیم. نکته اینجاست که برخی از پزشکان داروی برند را برای بیمار تجویز میکنند درحالی که براساس قانون برنامه ششم ما نباید داروی برند را تحت پوشش قرار دهیم اما برای بیماریهای خاص این خدمت را ارائه میدهیم.
سلامت، اولویت دولت است
وی اعلام نمود: هیچ فرقی بین داروی خارجی و ایرانی نیست. گفتنی است که هیچ تغییری در ارائه خدمت ایجاد نشده. ما بیمارستانداری نمیکنیم، بلکه تنها خریدار واقعی خدمات هستیم. این درحالیست که سازمان تأمین اجتماعی خریدار خدمات هست، اما فروشنده آن نیز هست. تمام تلاش ما این است کاهش خدمت نداشته باشیم، حال آنکه در دیگر کشورهای دنیا هنگامی که منابع کاهش یابد این خدمتها کم میشود. خوشبختاته تاکنون کاهش خدمات نداشتهایم؛ چراکه اولویت دولت، سلامت است
انتهای پیام