امروز: شنبه, ۳ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: السبت 22 جماد أول 1446 | 2024-11-23
کد خبر: 274555 |
تاریخ انتشار : 04 اردیبهشت 1398 - 2:42 | ارسال توسط :
0
1
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله اقتصادی صلح خبر مدیرعامل اتحادیه مرغداران مازندران ابراز عقیده کرد؛ توزیع نهاده‌های دامی در کشور سنتی و بر پایه دلالی است. عطا الله حسن زاده در گفت و گو با صلح خبر، هدف اتحادیه مرغداران مازندران را خدمات رسانی در امور صنفی، تأمین علوفه و پیگیری مطالبات و مشکلات تولیدکنندگان برشمرد و […]

به گزارش مجله اقتصادی صلح خبر

مدیرعامل اتحادیه مرغداران مازندران ابراز عقیده کرد؛ توزیع نهاده‌های دامی در کشور سنتی و بر پایه دلالی است.

عطا الله حسن زاده در گفت و گو با صلح خبر، هدف اتحادیه مرغداران مازندران را خدمات رسانی در امور صنفی، تأمین علوفه و پیگیری مطالبات و مشکلات تولیدکنندگان برشمرد و اظهار کرد: در سال ۹۷ دو دوره پرتنش را پشت سر گذاشتیم، هر چند در ۶ ماهه اول سال، تولید و بازار مرغ در آرامش نسبی قرار داشت.

وی با بیان اینکه تولید در ۶ ماهه اول سال بر اساس نیاز صورت می‌گرفت و بخشی از مازاد تولید نیز صادر می‌شد، اظهار کرد: شرایط خوب آب و هوایی و وضعیت مطلوب در سالن‌های مرغداری، موجب انبوه تولید و سرریز آن به اندازه‌ای شد که نظام عرضه و تقاضا را برهم زد.

حسن زاده افزود: در تنظیم بازار با تمام پیگیری و تلاش‌های صورت گرفته اتحادیه مرغداران، قیمت اعلام شده برای ذخیره سازی و خرید متأسفانه قیمتی نبود که جبران هزینه تمام شده هر کیلو مرغ را برای مرغدار داشته باشد از این رو برداشت نسبت به تولید پاسخگو نبود.

وی ادامه داد: وزن مرغ‌ها در سالن‌های پرورش افزایش یافت و موجب شد مجموع هزینه‌های تولید بیش از اندازه‌ی عرضه باشد و خسارات زیادی را به مرغداران وارد کند.

وی در مورد زیان وارد شده به مرغداران استان در ۶ ماه ابتدایی سال گذشته گفت: طبق محاسبات انجام شده در ۶ ماهه اول سال، مرغداران مازندران متحمل نزدیک به ۴۰ میلیارد تومان ضرر شدند.

مدیرعامل اتحادیه مرغداران مازندران با بیان اینکه در ۶ ماهه دوم سال افزایش بی رویه قیمت نهاده‌ها به دلیل شرایط بازار و تغییرات نرخ ارزی باعث افزایش قیمت مرغ شد، اظهار کرد: هزینه تولید گوشت سفید متشکل از قیمت نهاده‌ها و جوجه یک روزه است، افزایش یکباره قیمت نهاده‌ها و جوجه یک روزه در این مقطع زمانی موجب افزایش هزینه تمام شده تولید شد.

وی در مورد طرح اتحادیه مرغداران مبنی بر تولید مرغ با وزن پایین گفت: از ابتدا نگاه من در کارگروه برنامه ریزی استان این بود که ماهانه باید ۱۲۰ تا ۱۴۰ میلیون جوجه ریزی داشته باشیم چون ظرفیت تقاضای استان به این اندازه است پس بهتر است مرغ را با وزن پایین به بازار ارائه کنیم.

حسن زاده با اشاره به اینکه برخی مخالف این طرح بودند و اصرار داشتند مرغ با وزن بالا به بازار ارائه شود، تصریح کرد: معتقدم اگر به اندازه نیاز استان جوجه ریزی داشته باشیم و مرغ را در وزن پایین از سالن خارج کنیم در بحث دارو، بیماری‌ها، کیفیت لاشه و بهره وری مزیت‌های زیادی خواهیم داشت؛ متأسفانه بازار شرایط خاص خود را دارد و مرغ سنگین را به دلیل تأمین بیشتر می‌طلبد.

وی با بیان اینکه در شرایط اقتصادی و تحریم‌های یک جانبه باید تصمیم گیری ها و سیاست‌های کشوری در بحث تولید توسط یک سیستم واحد نظارتی و برنامه ریزی، صورت گیرد، تصریح کرد: دستگاه‌های نظارتی و برنامه ریزی اگر تشکل‌ها را در تصمیم گیری ها و سیاست گذاری‌های مربوط به تولید مشارکت دهند، نظرات آنان را به عنوان راهبرد بپذیرند و به عنوان دستور العمل های اجرایی به زیر مجموعه‌ها ابلاغ کنند، قطعاً موفق تر خواهند بود.

وی، نظام توزیع نهاده‌های دامی در کشور را سنتی و بر پایه دلالی و واسطه‌گری دانست و اظهار کرد: اگر مرغدار با داشتن یک اعتبار بتواند مستقیم نهاده مورد نیازش را از وارد کننده تأمین کند حلقه‌های واسط حذف شده و انحراف‌های موجود برچیده می‌شود که تحقق این مهم نیاز به اصلاح ساختار نظام توزیع دارد.

حسن زاده در پاسخ به این پرسش که آیا اتحادیه مرغداران توانمندی واردات دارد، گفت: این توانمندی را داریم اما منبع مالی لازم را نداریم هر چند در واردات هم مشکلی وجود ندارد؛ مشکل اصلی نظام توزیعی است که باید اصلاح شود.

وی با بیان اینکه تمام تلاش اتحادیه مرغداران در سال ۹۸ برنامه ریزی برای کاهش هزینه‌ها است، اظهار کرد: ساماندهی تولید و ارتقای همکاری مرغداران و دستگاه‌های اجرایی با برنامه‌های کلیدی اتحادیه مرغداران مازندران در سال ۹۸ است.

انتهای پیام

منبع : Isna.ir

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگار صلح خبرموسسه صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید