امروز: پنجشنبه, ۶ دی ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: الخميس 25 جماد ثاني 1446 | 2024-12-26
کد خبر: 91712 |
تاریخ انتشار : 09 تیر 1395 - 1:02 | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

فرهنگ > ادبیات – همشهری آنلاین:مجموعه‌ی اشعار میرزا یحیی مدرس اصفهانی (بیدآبادی) عالم و ادیب قرن سیزدهم و چهاردهم هجری در قالب مربّع ترکیب با عنوان چهار باغ و با تصحیح مهدی امین فروغی از سوی دفتر نشر فرهنگ اسلامی منتشر شده است. به گزارش روابط عمومی دفتر نشر فرهنگ اسلامی، این اشعار دهه‌های متمادی در بازار […]

فرهنگ > ادبیات – همشهری آنلاین:
مجموعه‌ی اشعار میرزا یحیی مدرس اصفهانی (بیدآبادی) عالم و ادیب قرن سیزدهم و چهاردهم هجری در قالب مربّع ترکیب با عنوان چهار باغ و با تصحیح مهدی امین فروغی از سوی دفتر نشر فرهنگ اسلامی منتشر شده است.

به گزارش روابط عمومی دفتر نشر فرهنگ اسلامی، این اشعار دهه‌های متمادی در بازار مدح و مرثیه‌ی اهل بیت (ع)، رایج بود و در گنجینه‌ی حافظه‌ی داستان سرایان بوستان اهل بیت (ع) و ذاکران آستان حسینی می‌درخشید.

در این میان مربع ترکیب‌های میرزا یحیی، یکی از چهره‌های تابناک جهان تشیع، تاریخ منظومی است که شاعر با استفاده از این قالب شعری با بیانی شیوا، مناقب و مصائب ائمّه ی هدی(ع) را به رشته نظم کشیده و با گوهرهایی خیره‌کننده و بدیع و واژگانی جذّاب و پرفروغ در آمیخته و پیشکش مخاطب می‌کند.

میرزا یحیی در این اثر در بیان حرکت سیدالشهدا (ع)به سوی سرزمین شهادت می‌گوید:«عشق بی‌پرده برآمد پی رسوایی دل/ دل تماشایی او خلق تماشایی دل/ شهره‌ی شهر شد آوازه‌ی شیدایی دل/ سرو جان را چو نشد عزم شکیبایی دل/ بر کف عشق نهادیم زمام دل خویش/ تا کجا افکندش باز و چه آید در پیش»

بر اساس این گزارش میرزا یحیی مدرس اصفهانی عالم و ادیب بزرگ جهان تشیع بر علوم عقلی و نقلی، از فلسفه و ریاضیات و هیات و نجوم گرفته تا فقه و اصول و تفسیر و حدیث و تاریخ و ادبیات اشراف کامل داشت و در انواع حکمت مشّایی و اشراقی و علوم غریبه و فلکیّات متبحّر بود.

وی با این‌که به راستی جامع المعقول و المنقول بود و از سرآمدان عصر خود به شمار می‌آمد، امّا هیچ‌گاه درصدد کسب شهرت نبود بلکه پیوسته می‌خواست نام او تنها به عنوان «شاعر اهل بیت (ع) بر سر زبان‌ها باشد و رستگاری خود را در سرودن اشعار در مدح و مرثیه‌ی خاندان رسالت جستجو می‌کرد.

میرزا یحیی مدرس اصفهانی به همین دلیل با کمال زهد و پارسایی در گوشه‌ی انزوا به ریاضت روزگار می‌گذرانید و با خلوص نیّت بیشتر همّ خود را مصروف تدریس و سرودن مدایح و مراثی اهل بیت(ع) می‌کرد.

وی که در ادبیات و فنون بلاغی و سخن سرایی از چهره‌های شناخته شده عصر خود بود، اشعاری از خود به یادگار گذاشت که سالیانی دراز مورد توجه و اقبال اهل منبر اعمّ از واعظان و ذاکران اهل بیت (ع) قرار گرفت و خانه‌ی او همه روزه محلّ رفت و آمد اهل منبر بود که به نزدش می‌رفتند و سروده‌هایش را می شنیدند و در جُنگ‌ها و دفترهای خود ثبت می کردند تا در مجالس وعظ و روضه از آن بهره ببرند.

کتاب چهارباغ در223صفحه و قطع وزیری از سوی دفتر نشرفرهنگ اسلامی منتشر و راهی بازار کتاب شده است. علاقه‌مندان برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند به سایت www.daftarnashr.com مراجعه فرمایند.

Let’s block ads! (Why?)

RSS

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید