امروز: جمعه, ۲ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: الجمعة 21 جماد أول 1446 | 2024-11-22
کد خبر: 438541 |
تاریخ انتشار : 03 خرداد 1400 - 16:18 | ارسال توسط :
0
1
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله سیاسی صلح خبر مجید عباسی گفت: ضرورت وجود دکترین سیاست خارجی، توجه به سیاست همسایگی و نگاه واقع بینانه به غرب، دیپلماسی متوازن، داشتن نقشه راه، رفع تمام تحریم ها با راهبرد جدید، ارتباط بیشتر دولت و دستگاه سیاست خارجی با نخبگان، رفع نفوذ و آلودگی امنیتی، افزایش هماهنگی دیپلماسی و میدان […]

به گزارش مجله سیاسی صلح خبر

مجید عباسی گفت: ضرورت وجود دکترین سیاست خارجی، توجه به سیاست همسایگی و نگاه واقع بینانه به غرب، دیپلماسی متوازن، داشتن نقشه راه، رفع تمام تحریم ها با راهبرد جدید، ارتباط بیشتر دولت و دستگاه سیاست خارجی با نخبگان، رفع نفوذ و آلودگی امنیتی، افزایش هماهنگی دیپلماسی و میدان و… باید در سیاست خارجی دولت آینده مورد توجه باشد. 

به گزارش صلح خبر، مجید عباسی استاد دانشگاه در نشست”بایسته‌های سیاست خارجی در دولت سیزدهم” با بیان اینکه دولت آقای روحانی توسعه روابط با غرب را پیش نیاز حل مشکلات داخلی در کشور می دانسته است گفت: با وجود فراز و فرودی که برجام داشت و در نهایت آمریکا از آن خارج شد، باز هم دولت همچنان نگاه غیرواقع بینانه خودش به غرب را داشت و منتطر بود که اروپا تعهدات آمریکا را جبران کند اما این اتفاق نیفتاد و این آسیب زننده بود.

وی ادامه داد: غفلت از دیپلماسی متوازن از دیگر آسیب های سیاست خارجی دولت آقای روحانی بود. از چین، روسیه، هند، مالزی غفلت شد و قبل و بعد از برجام نسبت به اینها غفلت شد و بعد از اینکه آقای همتی به بانک مرکزی آمد چند ماهی هم سفارت مان بدون سفیر ماند و این نشان می دهد که خیلی این مساله برای دولت مهم نبوده است.

عباسی اظهار کرد: فقدان برنامه ریزی و انجام اقدامات واکنشی از دیگر آسیب های سیاست خارجی بود. در حالی که باید مثل یک شطرنج باز حرکت مهره ها را شناسایی و رصد می کردیم و به دنبال آن حرکت می کردیم.

وی گفت: نبود راهبردهای میان مدت و بلندمدت از مشکلات دیگر ما در این عرصه است. برنامه پنج ساله در سیاست خارجی نداریم. البته برنامه های توسعه ای را داریم یا سند چشم انداز اما اینکه چقدر اینها اجرا می شوند جای سوال است. همچنین عدم توجه به نظرات دلسوزان و نامحرم تلقی کردن آنها از مشکلات سیاست خارجی ماست. در روند برجام گفته شد که مکانیسم ماشه مشکل ساز می شود اما توجه ای به این مساله نشد. الان هم در وین روند مخفیانه است و از مشکلات سیاست خارجی دولت بود. 

وی عدم هماهنگی دیپلماسی و میدان را از دیگر آسیب های سیاست خارجی دولت دانست و افزود: شخصا در کمیسیون امنیت ملی و در محافل دیگر شاهد بودم که اختلافات و عدم اعتماد وجود دارد. این در حالی است که اگر به منطقه نگاه کنیم در سوریه، عراق، یمن و غیره میدان پیش بوده است و دیپلماسی بر موفقیت های میدان سوار شده است.

انتهای پیام

منبع : Isna.ir

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگار صلح خبرموسسه صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید