امروز: چهارشنبه, ۷ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الأربعاء 26 جماد أول 1446 | 2024-11-27
کد خبر: 136133 |
تاریخ انتشار : 10 اسفند 1395 - 10:57 | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله محیط زیست پایگاه صلح خبر ؛ به گزارش ایسنا، مصطفی قانعی در خصوص مزایای استفاده از مالچ‌های بیولوژیکی برای کنترل ریزگردها، گفت: این مالچ‌ها هیچ آسیبی به گیاهان نمی‌رساند و با آن‌ها کاملا سازگار است. کارآیی مناسب در تثبیت شن‌های روان و ذرات خاک، مقاومت نسبت به تنش‌های محیطی از جمله خشکی، دما و […]

به گزارش مجله محیط زیست پایگاه صلح خبر ؛

به گزارش ایسنا، مصطفی قانعی در خصوص مزایای استفاده از مالچ‌های بیولوژیکی برای کنترل ریزگردها، گفت: این مالچ‌ها هیچ آسیبی به گیاهان نمی‌رساند و با آن‌ها کاملا سازگار است. کارآیی مناسب در تثبیت شن‌های روان و ذرات خاک، مقاومت نسبت به تنش‌های محیطی از جمله خشکی، دما و نور، سازگاری درازمدت با محیط زیست و اکوسیستم خاک، نداشتن عوارض جانبی برای انسان، گیاهان و حیوانات و امکان استفاده قبل و بعد از کاشت گیاه از جمله مزایای مالچ‌های تولیدی است.

وی افزود: چند سالی است که بحث زیست مهارگرها یا مالچ‌های بیولوژیکی برای کنترل پدیده ریزگردها در کشور مطرح شده است، زیست مهارگرهایی که مجموعه‌ای از پلیمرها هستند و پس از فرآوری با ایجاد پیوندهای شیمیایی و اتصالات فیزیکی باعث استحکام ذرات خاک می‌شوند. مالچ‌های بیولوژیک دارای منشا میکروبی هستند و این قابلیت را دارند که به گونه‌ای ذرات خاک را به هم بچسبانند که از حرکت آن‌ها جلوگیری کنند.

به گفته قانعی، در گذشته برای کنترل حرکت شن‌ها و ماسه‌های روان از مالچ‌های نفتی استفاده می‌شد. مالچ‌های نفتی، ترکیبات حاصل از تخمیر و خلاء پالایشگاه‌هاست. این ترکیبات را با یکسری تغییرات به شکلی تولید می‌کردند که برای استفاده در مناطق دارای شن‌های روان قابل استفاده باشد؛ اما اکنون رویکرد به سمت استفاده از مالچ‌های غیرنفتی است.

به گفته قانعی، کاشت همزمان درخت و ایجاد پوشش گیاهی از مزایای استفاده از مالچ بیولوژیک است، این مالچ‌ها هیچ آسیبی به گیاهان نیز نمی‌رساند و با آن‌ها کاملا سازگار است.

وی تصریح کرد: در حال حاضر میکروارگانیسم‌های مفیدی در طبیعت وجود دارد که در فرمولاسیون موادغذایی نیز از آن‌ها استفاده می‌شود. این میکروارگانیسم‌ها توانایی تولید پلیمرهایی را دارند که می‌توانند ریزگردها را مهار و آن‌ها را تثبیت کنند و مقاومت ذرات خاک را در برابر سایش‌های بادی افزایش دهند.

انتهای پیام

Let’s block ads! (Why?)

ایسنا

اگر خبر یا گزارشی دارید از بخش خبریار صلح خبر برای ما ارسال نمایید.

خبریار صلح خبر

قوانین خبریار صلح خبر

  1. لطفا در ارسال اخبار و تصاویر و گزارش های خود قوانین و مقرارت را رعایت فرمایید.
  2. از ارسال مطالب خلاف عفت عمومی یا تصاویر موهون اکیدا خودداری فرمایید.
  3. در صورت مشاهده تخلف پس از تذکر ، حساب کاربری موردنظر بلافاصله حذف می گردد.

گروه وبگردی صلح خبر 

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید