رسول هلالی در گفتوگو با صلح خبر، در این باره گفت: با وجود فرهنگسازیهایی که انجام میشود متاسفانه گاهی شاهد هستیم که قوانین ایمنی رعایت نمیشود و برخی افزاد در این زمینه مشارکت نمی کنند.
وی با بیان اینکه طبق پژوهشهای انجام شده بخشی از این عدم مشارکت به این دلیل است که اعتماد نسبت به برخی از سازمانها کاهش یافته است، گفت: البته در شغل آتشنشانی کمتر شاهد این اتفاق هستیم.
معاون امور اجتماعی و فرهنگی سازمان آتشنشانی تهران گفت: مردم زمان پلاسکو، که برای همدردی با آتش نشانان به ایستگاهها آمدند همان مردمی هستند که سال بعد زمانی که برای آموزش ایمنی به برجها مراجعه کردیم استقبال خوبی انجام ندادند، به این دلیل که گاهی فرهنگ ایمنی تبدیل به یک جو و رفتار احساسی میشود.
هلالی با اشاره به مسئله دیگری که موجب عدم مشارکت برخی افراد برای اجرای نکات ایمنی میشود افزود: مسئله دیگری که وجود دارد که آگاهی درباره ایمنی تضمینی برای انجام آن نیست، برای مثال افراد بسیاری میدانند که سیستم اعلام حریق در جلوگیری از گسترش حادثه نقش بسیاری دارند اما همه این موارد را اجرایی نمی کنند.
وی با بیان اینکه برخی از آموزش ها برای اجرایی شدن نیازمند قوانین و مقررات است، گفت: در گذشته همه میدانستند که کمربند ایمنی تاثیر بسیاری در کاهش خسارتهای یک حادثه دارد، اما تا زمانی که الزام و قانونی برای آن وجود نداشت و سختگیری نشد، همه اعضای جامعه رعایت نکردند.
معاون امور اجتماعی و فرهنگی سازمان آتشنشانی تهران ادامه داد: الزامات قانونی باید توسط نهادها و دستگاههای مرتبط باید اتفاق بیفتد، چرا که استقبال از شعارهای ایمنی بسیار است اما عملی کردن این شعارها در شرایط دیگری انجام خواهد شد.
وی ضمن بیان مثالی در این زمینه گفت: همه می دانند که بهتر است خانههایی را خریداری کنند که دارای سیستمهای اطفا و اعلام حریق و تاییدیه آتشنشانی هستند، اما یا توان اقتصادی ندارند یا تا به حال این دسته از حوادث را تجربه نکردهاند یا فکر میکنند که بیمه تضمینی در برابر حوادث است.
معاون امور اجتماعی و فرهنگی سازمان آتشنشانی تهران ضمن تاکید بر اینکه برای اجرایی شدن ایمنی باید به صورت موازی قوانین و آموزش را پیش برد گفت: در کنار این آموزشها باید الزامات قانونی نیز رشد کند تا اهرمی در این زمینه وجود داشته باشد.
هلال اظهار کرد:طبق اطلاعات در سالهای گذشته بافت و ساخت خانهها طوری بود که حین وقوع حریق حدود ۱۵ تا ۱۷ دقیقه زمان برای فرار وجود داشت در حالی که امروز این مدت به ۲ تا ۳ دقیقه کاهش پیدا کرده است. در این شرایط سیستم اعلام حریق اهمیت بسیاری پیدا میکند چون فرصت فرار از حریق را افزایش میدهد.
وی در پایان با تاکید بر اینکه هرچه تکنولوژی پیشرفت میکند چالش ها نیز بیشتر میشود گفت: با توجه به این موضوع ما نباید از تکنولوژی عقب بمانیم. باید فرهنگمان بالا برود و امکانات مقابله ای ما بیشتر شود.
انتهای پیام