به گزارش صلح خبر، محسن هاشمی در نشست چهار دوره فعالیت شورایاریها و مشارکت اجتماعی در شهر تهران که در محل ایوان شمس برگزار شد گفت: برای انجام هر ارزیابی باید ابتدا پارامترهای ارزیابی مشخص شود که در حوزه ارزیابی شورایاریها هنوز چنین پارامترهای تدوین نشده است. در حقیقت پارامتری برای ارزیابی موفقیت شورایاریها وجود ندارد اما حس خوبی از حضور شورایاریها در محلات وجود دارند.
وی افزود: هنگامی که برای بازدید به محلات مختلف شهر تهران میرویم حضور شورایاریها باعث شده به سرعت مشکلات محلات و منطقه به ما منتقل شود البته ارتباط شورایاریها در این دوره از شورا بسیار کم بوده اما وجود شورایاران در مناطق حس خوبی را ایجاد کرده که امیدواریم با ساماندهی وضعیت شورایاران در منطقه بهتر هم بشود.
وی ادامه داد: شورایاریها بیشتر با مناطق خود کار میکنند و با سطوح بالاتر کاری ندارند البته در پیگیری مشکلات شاید پیگیری از پایین به بالا بهتر باشد مثلاً اگر ما موضوعی به شهردار تهران ارجاع دهیم ممکن است زمان زیادی برای پیگیری آن نیاز باشد و یا به نتیجه نرسد اما اگر مستقیم موضوع را به شهرداران مناطق منعکس کنیم خیلی اثرگذارتر و سریعتر به نتیجه میرسد که تقصیر این موضوع نیز به گردن بورکراسی در شورا و یا شهرداری تهران است.
رییس شورای اسلامی شهر تهران در بخش دیگر صبحتهای خود به موضوع به انتخابات شورایاریها اشاره کرده و افزود: متأسفانه دولت و وزارت کشور باید به صورت لایحهای قانون انتخابات شورایاریها را به مجلس میبردند و این موضوع را قانونمند میکردند که چنین نشده است چهار دوره از شورایاریها اجرا شده و در آستانه برگزاری انتخابات پنجمین دوره ناگهان نامهای به دست ما میرسد که این موضوع غیرقانونی است و تا به تصویب نرسیده است نمیتوانیم این انتخابات را برگزار کنیم این مسئله به صورت قاطع توسط سازمان بازرسی کشور به من به عنوان ریاست شورا اعلام شده است.
وی تاکید کرد: اما مسیر قانونی این موضوع نیز دست شورای شهر تهران نیست و یا باید از طریق شورای عالی استانها و یا از طریق وزارت کشور در قالب لایحهای به مجلس برای تصویب ارسال شود که متأسفانه هنوز این اتفاق نیفتاده است.
هاشمی تصریح کرد: ما موضوع انتخابات شورایاریها را به بحث گذاشتیم و به این نتیجه رسیدم که ستاد شورایاریها فعال شود و این انتخابات برگزار شود البته از استانداری و شورایهای عالی استانها درخواست کردیم مسیر قانونی این موضوع پیگیری شود تا انشالله پس از ۱۶ سال برگزاری این انتخابات قانونمندتر شود.
ریاست شورای شهر تهران در بخش دیگری از صبحتهای خود خطاب به مجموعه استانداری و فرمانداری تهران درخواست کرد که موضوع انتخابات شورایاریها از طریق دولت پیگیری شود چرا که در نامه سازمان بازرسی کل کشور ذکر شده که هر گونه هزینه کرد برای این انتخابات غیرقانونی است و این خطر وجود دارد که اگر هزینهای انجام شود بعداً با جریمه آن بخواهیم این پول را پرداخت کنیم به هر حال تصمیم برگزاری این انتخابات را گرفته ایم و امیدواریم دچار مشکل حقوقی نشویم.
وی ادامه داد: برای شورایاریها در سایر کشورها این گونه است که ابتدا شورایاریها در محلات انتخاب میشود و آنها شورای شهر را انتخاب میکنند و نهایتاً شهردار از طریق شورا انتخاب میشود اما در کشور ما این مسیر وجود ندارد ابتدا شوراها انتخاب میشود و بعد ما انتخابات شورایاریها را برگزار میکنیم.
وی ادامه داد: در خصوص سیاسی شدن و یا نشدن شورایاریها نیز نظرات متفاوتی وجود دارد اما تصور من این است که در حال حاضر حداقل شورایاریها نباید سیاسی شوند چرا که ممکن است میان جناحهای مختلف از جمله اصول طلب و اصلاح گر و حتی میان خود اصلاح طلبان نیز اختلافات عمیقی ایجاد کنند.
وی تاکید کرد: شورایاریها پس از انتخاب باید به سراغ نخبگان محلات خود بروند و با مشورت آنها مشکلات محلات را احصا کنند و این مشکلات را به شهرداران مناطق و شورا منتقل کنند که با حل آنها رفاه بیشتر شهروندان فراهم شود.
انتهای پیام