به گزارش صلح خبر، در این نشست که با دستور جلسه توسعه و ارائه مراقبتهای جامع در منزل برگزار شد، مدیر کل دفتر ارتقای سلامت و خدمات پرستاری معاونت پرستاری، به تشریح وضعیت موجود ارایه خدمات در منزل و فرآیند ارجاع بیماران از بیمارستان به منزل پرداخت.
دکتر رسولی با بیان اینکه در حال حاضر مسیر ارایه خدمات در منزل بیشتر از بیمارستانها بوده و صرفا گروه محدودی از بیماران خاص از این خدمات بهرهمند میشوند، افزود: بسیاری از گروههای آسیب پذیر نظیر سالمندان، کودکان دارای نیازهای ویژه، افرادی که به هر دلیل دچار ناتوانی بوده یا نیازمند مراقبت های طولانی مدت هستند، اگرچه نیازمند دریافت برخی مراقبتها در منزل هستند، در سطح جامعه شناسایی نمیشوند.
وی با تاکید بر اهمیت پیشگیری از بروز عوارض و کاهش هزینههای ناشی از درمان در این گروه، به لزوم شناسایی این افراد و نیازهای آنها پرداخت.
وی در ادامه گفت: در بسیاری از کشورها، به منظور پاسخ به این نیازهای پیچیده و ارایه خدمات پرستاری در سطح جامعه و منازل افراد، از گروههای خاصی از پرستاران تحت عنوان district nurses استفاده میشود که شاید بتوان در نظام سلامت کشور و با عنایت به وجود زمینههای مناسب در بستر برنامه پزشکی خانواده، به آنها “پرستار خانواده” اطلاق کرد. هزینه اثربخشی بکارگیری این پرستاران در سایر کشورها نشان داده شده و ضروری است که در کشور هم به انجام مطالعاتی در زمینه مزایای بکارگیری چنین افرادی پرداخته شود.
بنابر اعلام وبدا، مدیرکل ارتقای سلامت معاونت پرستاری افزود: در کوریکولوم کنونی کارشناسی پرستاری، دانشجویان، ملزم به گذراندن ۱۰ واحد نظری و کارآموزی سلامت جامعه بوده و رشته پرستاری سلامت جامعه قدمتی بیش از سه دهه در کشور دارد.
نخستین جلسه کارگروه پرستاری سلامت جامعه با حضور اعضای کارگروه مذکور در روز سه شنبه، اول مردادماه ۱۳۹۸ برگزار شد.
انتهای پیام