به گزارش صلح خبر، یک متخصص زیست شناس تولیدمثل در این رابطه اظهار داشت: سه ماهی که به طور معمول توصیه میشود، مدت زمان کافی برای زوجهایی که سبک زندگی یا وزن ناسالم دارند، نیست.
زنان و مردان پیش از اقدام برای بارداری باید ابتدا سبک زندگی خود را اصلاح کرده و به وزنی متناسب و سالم دست یابند. زوجها باید از مصرف الکل جدا خودداری کرده و از مولتی ویتامینهای مخصوص بارداری استفاده کنند.
برای بسیاری از افراد یک سال زمان میبرد تا به شکلی درست و معقول وزن کم کنند یا با یک رژیم غذایی سالم و حاوی مواد مغذی که برای تقویت باروری مناسب است، خود را تطبیق دهند. همچنین چندین ماه زمان میبرد تا این تغییرات بر تخمکهای زنان اثر گذاشته و در مردان نیز حدود سه ماه برای تاثیر گذاشتن این تغییرات بر اسپرمها زمان نیاز است.
متخصصان با تاکید بر اهمیت تاثیر تغذیه بر بارداری اعلام کردهاند که اگر چه به طور استاندارد مصرف فولیک اسید و پیروی از سبک زندگی سالم سه ماه پیش از بارداری توصیه میشود اما این مدت زمان کوتاه به افراد فرصت کافی برای تغییرات لازم را نمیدهد.
موارد اساسی مانند بررسی ویتامین D در زوجها نیز میتواند تفاوت بزرگی در باروری آنها ایجاد کند.
مطالعات نشان می دهد حداکثر یک مرد از هر ۱۰ مرد میتواند با ایجاد تغییر در شیوه زندگی خود مانند ورزش کردن سه بار در هفته و نیز خوردن آجیل و سبزیجات برگدار باروری خود را بهبود بخشد.
برای زنان شواهد جدیدی وجود دارد که نشان میدهد ویتامین D که در ماهیهای روغنی، گوشت قرمز و برخی از غلات غنی شده صبحانه وجود دارد، با اجازه دادن به رویان برای چسبیدن به دیواره رحم میتواند به بارداری آنها کمک کند.
همچنین زنان پیش از بارداری باید در میزان مصرف ید که در محصولات لبنی و ماهی وجود دارد، نیز تجدید نظر کنند، چرا که سطوح پایین آن در زنان میتواند بارداری را به تاخیر بیندازد و بر رشد کودک تأثیر منفی بگذارد.
دریافت امگا ۳ اضافی از طریق مصرف مکملها یا غذاهایی مانند ماهیهای روغنی و جلبکها نیز برای زوجهایی که قصد فرزندآوری دارند میتواند مفید باشد، زیرا افراد اغلب امگا ۳ کافی را از طریق رژیم غذایی معمول خود دریافت نمیکنند.
متخصصان به طور کلی رژیم غذایی مدیترانهای و غذاهای خانگی را برای افرادی که قصد بارداری دارند، توصیه میکنند. این نکته را نیز باید در نظر داشت که اغلب زنانی که قصد بارداری دارند، از سطوح پایین آهن و روی برخوردارند.
متخصصان تاکید دارند که وزن و رژیم غذایی مادر در طول دوره بارداری و بلافاصله قبل از آن تأثیر چشمگیری بر سلامت آینده کودک دارد.
به نوشته روزنامه دیلی میل، پرهیز از مصرف الکل نیز برای جلوگیری از ایجاد یک محیط سمی برای تخمکها و جنینِ در حال رشد، بسیار مهم است.
انتهای پیام