امروز: یکشنبه, ۴ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الأحد 23 جماد أول 1446 | 2024-11-24
کد خبر: 309597 |
تاریخ انتشار : 29 شهریور 1398 - 3:50 | ارسال توسط :
0
3
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله اقتصادی صلح خبر به اعتقاد عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، در تمام زنجیره فولاد از جمله سنگ‌آهن باید شاهد آزادسازی قیمت‌ها باشیم؛ به طوریکه قیمت‌ها بر مبنای عرضه و تقاضا که مکانیزم اصلی بورس کالا است، تعیین شود. محمد کشانی در گفت‌وگو با صلح خبر، اظهار  کرد: بررسی وضعیت صنعت […]

به گزارش مجله اقتصادی صلح خبر

به اعتقاد عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، در تمام زنجیره فولاد از جمله سنگ‌آهن باید شاهد آزادسازی قیمت‌ها باشیم؛ به طوریکه قیمت‌ها بر مبنای عرضه و تقاضا که مکانیزم اصلی بورس کالا است، تعیین شود.

محمد کشانی در گفت‌وگو با صلح خبر، اظهار  کرد: بررسی وضعیت صنعت فولاد کشور در بالادست و پایین دست بیانگر این است که روند توسعه صنعت مطابق برنامه طراحی شده برای افق ۱۴۰۴ در حال پیشروی و تولید فولاد نیز رو به رشد است؛ اما توازن در حلقه‌ها رعایت نمی‌شود. در حال حاضر تولیدکنندگان فولاد با کمبود کنسانتره روبه رو هستند.

وی در پاسخ به این سوال که چرا علیرغم مازاد تولید فولاد در کشور، همچنان برخی صنایع پایین دستی نسبت به تامین نشدن نیازشان گلایه دارند؟ گفت: در صورت تولید ۲۷ میلیون تن فولاد برای سال ۱۳۹۸ که محقق شدن آن حتمی است، بیش از ۱۳ میلیون تن مازاد مصرف داخل خواهیم داشت؛ زیرا کل مصرف ظاهری فولاد کشور کمتر از ۱۵ میلیون تن بوده و در نتیجه نیازمند صادرات هستیم و اندیشیدن به آن امری ضروری و لازم است.

کشانی افزود: در همین زمینه باید توان صادراتی کشور افزایش یابد اما موضوع امروز در صنعت فولاد که موجب نارضایتی در صنایع پایین دستی شده، به کمبود مواد اولیه مرتبط نیست بلکه به دلیل عدم مدیریت توزیع و دخالت‌های بی مورد و صدور بخشنامه‌های یک‌شبه بوده که صنایع را با چالش مواجه کرده است؛ لذا امیدواریم این معضل به زودی حل شود.

دیکته قیمت در بورس، ممنوع

مشاور رئیس هیئت عامل ایمیدرو با اشاره به بورس کالا به عنوان محل اصلی دادوستد محصولات فولادی، گفت: بورس کالا محلی برای کشف قیمت واقعی محصولات است اما متاسفانه این دخالت‌های بیرونی در بورس است که باعث شده بعضا انتقادها به روند قیمت‌ها شکل بگیرد.

کشانی با بیان اینکه اگر نهادها و سازمان‌های تنظیم‌گر اجازه دهند بورس کالا همانند سال‌های گذشته ماموریت اصلی خود، یعنی کشف قیمت در تقابل عرضه و تقاضا را انجام دهد، روال طبیعی بازار طی خواهد شد، توضیح داد: در رویکردی غیرمنطقی بعضا شاهد دیکته قیمت‌ها در بورس هستیم. به طور مثال اینکه چه میزان عرضه و با چه قیمتی صورت گیرد یا چه کسانی و به چه میزانی اجازه خرید دارند، یعنی سهمیه‌بندی، که این موارد با رسالت اصلی بورس مغایرت دارد.

این عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در پایان به آزادسازی قیمت سنگ‌آهن و عرضه آن از طریق بورس کالا نیز تاکید کرد و گفت: به اعتقاد من تمام زنجیره باید شاهد آزادسازی قیمت‌ها باشد و قیمت نیز بر مبنای عرضه و تقاضا که مکانیزم اصلی بورس است تعیین شود. همچنین با توجه به رشد تولید، تمام تلاش و حمایت مسئولان باید در جهت صادرات به کار گرفته شود و برای کشوری نظیر ایران که در شرایط تحریم به سر می‌برد، این حمایت‌ها، مشوق‌ها و هموارسازی مسیر برای توسعه صادرات باید مضاعف باشد تا بتوانیم بر مشکلات غلبه کنیم.

انتهای پیام

منبع : Isna.ir

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگار صلح خبرموسسه صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید