امروز: یکشنبه, ۲۴ فروردین ۱۴۰۴ / بعد از ظهر / | برابر با: الأحد 15 شوال 1446 | 2025-04-13
کد خبر: 390312 |
تاریخ انتشار : 05 مهر 1399 - 3:15 | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله سیاسی صلح خبر یک حقوقدان گفت: قانون جرایم سیاسی و امنیتی یکی است و از نظر ماهیتی فرقی ندارند ولی از نظر شکلی متفاوتند. نعمت احمدی در گفت‌وگو با صلح خبر درباره تفکیک جرایم سیاسی از امنیتی و تاکید رئیس قوه قضائیه در این زمینه، گفت: قانون جرایم سیاسی و امنیتی یکی […]

به گزارش مجله سیاسی صلح خبر

یک حقوقدان گفت: قانون جرایم سیاسی و امنیتی یکی است و از نظر ماهیتی فرقی ندارند ولی از نظر شکلی متفاوتند.

نعمت احمدی در گفت‌وگو با صلح خبر درباره تفکیک جرایم سیاسی از امنیتی و تاکید رئیس قوه قضائیه در این زمینه، گفت: قانون جرایم سیاسی و امنیتی یکی است و از نظر ماهیتی فرقی ندارند ولی از نظر شکلی متفاوتند. در واقع از آنجا که انگیزه فرد در جرایم سیاسی اصلاح گرایانه است؛ لذا از نظر شکلی امتیازات خاصی برای متهم سیاسی قائل شده‌اند.

این وکیل دادگستری افزود: از امتیازاتی که برای متهم سیاسی قائل شده‌اند این است که رسیدگی به اتهامات جرایم سیاسی در دادگاه عمومی و با حضور هیئت منصفه انجام می شود. دیگر اینکه از نظر نحوه نگهداری در زندان امتیازاتی برای او قائل شدند و  در بندهای دیگران مجرم سیاسی را  نگه نمی دارند و  لباس زندانی نمی پوشد و در انفرادی او را نمی برند؛ مگر در شرایط خاص و  رادیو و تلویزیون در اختیارش است.  

وی  افزود:  قانون جرم سیاسی، مجازات  متهم سیاسی را به همان قانون مجازات اسلامی و قانون مطبوعات ارجاع داده است  و قانون خاصی برای متهمین سیاسی از باب تطبیق اتهام سیاسی یا قانونی که مربوط به متهمین سیاسی باشد نداریم بلکه همان قوانین موجود در شیوه دادرسی ویژه که در قانون جرم سیاسی در نظر گرفته شده تطبیق داده می شود.‌

این حقوقدان گفت: قانون جرم سیاسی درسال 95 تصویب شد و آنچه که  تصویب شده راجع به نحوه تشکیل دادگاه جرم سیاسی است و آنچه که برای رسیدگی به اتهامات متهم سیاسی در نظر گرفته شده  مانند  اتهام نشر اکاذیب چه به وسیله فرد عادی یا فعال سیاسی انجام شود یک مجازات دارد.

وی معتقد است: بعد ۴۱ سال از  تصویب قانون اساسی برای نخستین بار به همت رییس محترم قوه قضاییه اصل ۱۶۸ قانون اساسی در ارتباط با اتهامات فعالین سیاسی اجرایی شد.

این وکیل دادگستری  در پایان گفت: مواد مربوط به لایحه جرم سیاسی ماهیت اتهام را تغییر نمی‌دهد و  قوانین ماهوی همان است؛ مانند اتهام نشر اکاذیب که در  قانون مجازات آمده است اما از نظر شکلی رسیدگی به  جرایم سیاسی  در دادگاه عمومی و  با حضور هیأت منصفه و به صورت علنی انجام می شود.

انتهای پیام

منبع : Isna.ir

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگار صلح خبرموسسه صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید