به گزارش مجله محیط زیست پایگاه صلح خبر ؛ به گزارش ایسنا معصومه ابتکار در مراسم اختتامیه نخستین جشنواره تجربیات موفق سمنهای محیط زیستی، گردشگری پایدار و انجمنهای دانشجویی با اشاره به اینکه از ابتدای دولت یازدهم فرصتی پیش آمد که دولت مجددا مسائل محیط زیستی را به طور جدی در سیاستها و برنامههای خود قرار دهد […]
به گزارش مجله محیط زیست پایگاه صلح خبر ؛
به گزارش ایسنا معصومه ابتکار در مراسم اختتامیه نخستین جشنواره تجربیات موفق سمنهای محیط زیستی، گردشگری پایدار و انجمنهای دانشجویی با اشاره به اینکه از ابتدای دولت یازدهم فرصتی پیش آمد که دولت مجددا مسائل محیط زیستی را به طور جدی در سیاستها و برنامههای خود قرار دهد گفت: رئیس جمهور نگاه بلندی نسبت به این مسائل به ویژه تاثیر نقش مردم در حفظ محیط زیست دارند همچنین با ابلاغ سیاستهای محیط زیست توسط مقام معظم رهبری خط مشی روشنی برای همه قوا ایجاد شد و به صورت دستور کار ملی درآمد.
وی با بیان اینکه همزمان با این تحولات مهم ملی تحولات جهانی نیز در زمینه حفظ محیط زیست اتفاق افتاد، اظهار کرد: دستور مشترک جهانی 2030 یا اهداف توسعه پایدار از جمله تحولات جهانی است که نگاه جامع و حرکت مشترک جهانی را با محوریت نگاه محیط زیستی و شاخصهای قابل اندازه گیری، ایجاد کرد. در کشور ما نیز کمیته ملی توسعه پایدار تشکیل شد و همه دستگاهها در این زمینه فعال شدند.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست همچنین با اشاره به توافقنامه پاریس اظهار کرد: این توافق نامه مهم در سال گذشته تصویب شد و ایران که تحت تاثیر تغییر اقلیم است و آسیب جدی از این مسئله میبیند به این توافقنامه پیوست. این موضوع برای منابع آب، حفظ تالابها، کشاورزی پایدار و … اهمیت دارد. همچنین کشور ما به عنوان کشور صادر کننده نفت و گاز مسئولیت مهمی در زمینه کاهش گازهای گلخانهای دارد و باید برای کاهش آلودگی وشدت انرژی و اصلاح الگوی مصرف انرژی به وظایف خود عمل کند.
ابتکار با بیان اینکه ایران هم پیمان خوبی در توافقنامه پاریس است اظهار کرد: در حال حاضر این موافقتنامه در مجلس است و امیدواریم در هفتههای آتی در دستور کار مجلس قرار گیرد. طبق این توافقنامه دستور کار راهبردها و جهت گیریها در سطح جهانی و کشورها با توجه به شرایط اقلیمی اقتصادی، اجتماعی و … مشخص شده است. بنابراین ما نیز نقشه راه لازم را برای کاهش گازهای گلخانهای و اجرایی کردن توافقنامه پاریس داریم.
معاون رئیس جمهور با تاکید بر اینکه آنچه کلید همه این فعالیتهاست بحث مشارکت آحاد مردم در تحقق این اهداف و برنامهها است گفت: سازمانهای مردم نهاد، تشکلها و بخشهای خصوصی باید در کنار دولت قرار گیرند تا به این اهداف مشترک در زمانبندی مشخص دست پیدا کنیم. دستیابی به اهداف کار سختی است و بدون حضور مردم به تحقق نزدیک نمیشود.
ابتکار در ادامه با اشاره به اینکه کشور ما در زمینه جلب مشارکت مردم تاریخ و فرهنگی چندین هزارساله دارد گفت: ما تمدنی داریم که بر انسان دوستی، همکاری و هماهنگی جامعه تاکید دارد. این ویژگی فرصتی را برای جامعه فراهم میکند که در مقیاس بین المللی نیز اقدامات موثری رقم بزنیم این پیشینه تاریخی همواره مورد توجه دنیا بوده است. سایر کشورها به تمدن چندین هزار ساله ایرانیان معترض هستند. بنابراین باید به این گذشته افتخار کنیم و سعی کنیم این فرهنگ را به جامعه امروزمان انتقال دهیم. تا مشکلات عظیم فراروی جامعه را با این پشتوانه فرهنگی حل کنیم و بتوانیم راه حلهای درون زا، ملی و موثر برای مشکلات پیش بینی کنیم.
ابتکار با اشاره به اینکه در کنار هویت فرهنگی و تمدنی در زمینه جلب مشارکت مردمی هویت دینی و معنوی قوی نیز داریم گفت: بحث ایثار و فداکاری و اهداف معنوی در کنار اهداف مادی و دنیوی جزو هویت کشور ماست که میتواند جریان اجتماعی برای ایثار و فداکاری ایجاد کند. پیشینه ایران سرشار از این فداکاری هاست که بارزترین آنها مربوط به دوران دفاع مقدس است که جوانان ایرانی از تمامیت ارضی ایران دفاع کردند. ثمره خون شهدا امنیت و آرامش در کشور ماست که در حال حاضر در هیچ جای منطقه دیده نمیشود. این تلاش ها همچنان ادامه دارد تا پدیدههای خشونت و ترور وارد کشور ما نشود.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه دو عامل تمدن و معنویت برای جامعه مدنی و جنبش اجتماعی در ایران مقولههای مهمی هستند گفت: این عوامل پشتوانه قوی برای حفاظت محیط زیست محسوب میشوند، امیدواریم با این سرمایههای اجتماعی و نمونههای موفق که بدون شعار و نگاه علمی وارد عرصه شدهاند تجربههای خوبی رقم بزنیم.
ابتکار تاکید کرد: باید از تجربیات جهانی به عنوان تجربه مشترک بشری استفاده کنیم و نباید با نگاه تنگ نظرانه بگوییم که چون تجربههای دیگران تجربههای خارجیها است استفاده از آنها را ممنوع کنیم. تجربهها هم مثل دانش مرز ندارند علاوه بر این باید از تجربههای داخلی نیز استفاده کنیم. در این جشنواره به این سمت حرکت کردهایم که این تجربیات موفق معرفی شوند و زمینه سازی بشود تا دیگران در این تجربیات سهیم شوند تا هم افزایی و هم پیمانی برای حفاظت محیط زیست ایران و جلوگیری از تخریب آن صورت گیرد.
وی با بیان اینکه در کنار اجرای قوانین مشارکت مردم نیز ما را به بهبود شرایط نزدیک میکند، گفت: هدف اصلی از برگزاری این جشنواره این بود که نقش جامعه مدنی را در عمل نشان دهیم. دولت یازدهم در زمینه سیاستگذاریهای سمنها عملکرد خوبی داشته است. در دولت آقای خاتمی سمنها در شوراهای برنامه ریزی عضو بودند. در دولت یازدهم نیز سمنها در کارگروه آمایش سرزمینها و شوراهای برنامه ریزی عضو هستند.
ابتکار در ادامه با اشاره به آئین نامه جدید سمنها اظهار کرد: این آئین نامه جایگاه سمنها را مشخص و محدودیتها را برطرف میکند. در دولت یازدهم فضای فعالیت سمنها فضایی مشارکت جویانه، مثبت و به دور از نگاههای امنیتی است. در برنامه ششم توسعه از نگاهها و توانمندیهای دانشگاهیان و سمنها استفاده کردهایم.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر اینکه از جمله نقشهای مهم سازمانهای مردم نهاد بحث دیده بانی است گفت: طرح مشکلات، کمبودها و کاستیها در اجرای قوانین بر عهده سازمانهای مردم نهاد است و هر جا که تخریب و آلودگی محیط زیست صورت گیرد و از دید مسئولین پنهان بماند سمنها باید با صدای بلند آن را اعلام کنند که تا کنون بسیاری از گزارشها در زمینه تخریب، آلودگی و شکار غیر مجاز از این طریق به سازمان اعلام شده و رسیدگی میشود.
ابتکار افزود: دیگر نقش مهم سازمانهای مردم نهاد جلب مشارکت مردم بومی است، گفت: تحقق بسیاری از رویدادها و برنامهها در سطح محلی. اجرایی شدن طرح مدیریت جامع مناطق حفاظت شده با هدف جلب مشارکت مردم و بهره مندی مردم بومی از منافع حفاظت و بحث طبیعت گردی در چهارچوب ضوابط از دیگر برنامههایی است که سمنهای محیط زیستی نقش فعالی در آن دارند که همه اینها تدوین شده و در مرحله اجراست و امیدواریم با مشارکت سازمانهای مردم نهاد، روستاییان و مردم بومی و محلی شاهد ارائه تجربیات موفق در آینده باشیم.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه تبادل تجربیات، جریان سازی وسیعتر اجتماعی برای حل و فصل مشکلات اجتماعی از جمله دستاوردهای این جشنواره است گفت: جشنواره تجربیات موفق سمنهای محیط زیستی فقط بعد زیست محیطی ندارد بلکه زمینههای اقتصادی و اجتماعی نیز قابل توجه هستند؛ به طوریکه بسیاری از سمنها در حوزه کسب و کارهای سازگار با محیط زیست و مشاغل سبز فعالیت کردهاند که این اقدامات در چهارچوب سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری و برنامه اقتصاد مقاومتی و اقتصاد سبز دولت یازدهم است. بسیاری از این تجربهها هم افزایی خوبی را ایجاد کرده و ابعاد اجتماعی، اقتصادی و محیط زیستی به دنبال داشته است.
انتهای پیام
Let’s block ads! (Why?)
ایسنا
اگر خبر یا گزارشی دارید از بخش خبریار صلح خبر برای ما ارسال نمایید.
قوانین خبریار صلح خبر
- لطفا در ارسال اخبار و تصاویر و گزارش های خود قوانین و مقرارت را رعایت فرمایید.
- از ارسال مطالب خلاف عفت عمومی یا تصاویر موهون اکیدا خودداری فرمایید.
- در صورت مشاهده تخلف پس از تذکر ، حساب کاربری موردنظر بلافاصله حذف می گردد.