امروز: سه شنبه, ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ / قبل از ظهر / | برابر با: الثلاثاء 9 ذو القعدة 1446 | 2025-05-06
کد خبر: 343391 |
تاریخ انتشار : 02 اسفند 1398 - 15:15 | ارسال توسط :
0
3
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله فرهنگی صلح خبر یک عضو هیأت علمی پژوهشگاه میراث فرهنگی در بررسی‌هایش روی بناهای تاریخی کشور آذربایجان، با کتیبه‌ی فرمان شاه طهماسب برای تخفیف مالیاتی در مسجد جامع باکو مواجه شده است. مرتضی رضوانفر درباره‌ی دوره حکومت دومین شاه صفوی می‌گوید: شاه طهماسب با ۵۴ سال پادشاهی، بیشترین دوره حکومت را در […]

به گزارش مجله فرهنگی صلح خبر

یک عضو هیأت علمی پژوهشگاه میراث فرهنگی در بررسی‌هایش روی بناهای تاریخی کشور آذربایجان، با کتیبه‌ی فرمان شاه طهماسب برای تخفیف مالیاتی در مسجد جامع باکو مواجه شده است.

مرتضی رضوانفر درباره‌ی دوره حکومت دومین شاه صفوی می‌گوید: شاه طهماسب با ۵۴ سال پادشاهی، بیشترین دوره حکومت را در امپراطوری صفوی‌ها داشته است. وی با آرام کردن غائله‌ی ازبک‌ها و عثمانی‌ها، توانست بیشترین تلاش را در گسترش تشیع در منطقه داشته باشد و عطف به آن علمای بسیاری از نقاط مختلف به ایران جذب شدند که از جمله می‌توان به محقق ثانی، شیخ حارثی و فرزندش شیخ بهایی اشاره کرد.

او که مدتی برای پژوهشِ آثار ایرانی در آذربایجان حضور داشته است، با اشاره به این‌که سوم اسفند روز تولد شاه طهماسب صفوی است، به صلح خبر توضیح می‌دهد: در بخشی از کتیبه‌ی فرمان شاه طهماسب برای تخفیف مالیاتی که در مسجد جامع باکو در جمهوری آذربایجان نصب شده، نوشته شده است: « در ایام دولة ابد پیوند نواب کامیاب سپهر رکاب شاه طهماسب الحسینی خلدالله ملکه ابدا، حکم مطاع در تاریخ ذی قعده سنة اربع و ستین و تسعمائة بنا بانکه مالوجهات و و جوهات تاحد مرزی ممالک محروسه را بتخفیف و تصدق مقرر فرموده ثواب آنرا بارواح حضرات عالیات مقدسات چهاردهم معصوم صلواة الله و سلامه علیهم اجمعین هدیه کردم تغییر کننده بلعنت خدا گرفتار شود».


وی با بیان این‌که مسجد جامع باکو، یکی از مهمترین مساجد قفقاز جنوبی است، ادامه داد:‌ این مسجد ارزشمند که در زمان شوروی سابق (سایوز)، تبدیل به موزه فرش شده بود، کتیبه های ارزشمندی از فرامین شاه طهماسب، شاه عباس، اولجایتو سلطان محمد خدابنده و چند کتیبه فارسی دیگر درباره وقفیات و مرمت مسجد دارد.

به گفته وی؛ مردم فرهنگ دوست جمهوری آذربایجان تلاش زیادی برای حفاظت از آثار تاریخی و جذب گردشگر داشته‌اند.

انتهای پیام

منبع : Isna.ir

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگار صلح خبرموسسه صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید