صادق فرجی در گفتوگو با صلح خبر، پس از کاراته وان پاریس و کسب عنوان قهرمانی کومیته مردان اعلام نمود: با توجه به اینکه کاراته یک رشته جذاب، زیبا، پر مخاطب و فراگیر است قاعدتاً سطح رقابتهای کاراته وان رشد صعودی را در پیش گرفته است، همچنین از زمانیکه کاراته المپیکی شده است یک رویش و رشد را در جهت رشد توسعه همگانی و قهرمانی کاراته داشته ایم. تمام کشورها به سمت و سویی میروند که سرمایهگذاری در بخش کاراته را آغاز کنند تا در مسابقات المپیک ۲۰۲۰ نتایج قابل قبولی را کسب کنند.
فرجی در ادامه افزود: قاعدتا کاراته ایران نیز از این موضوع مستثنی نیست، برنامه ریزی بسیار خوبی داریم تا بتوانیم در بازیهای آسیایی جاکارتا و المپیک ۲۰۲۰ نتایج خوبی را کسب کنیم. در ادوار گذشته حضور ایران در المپیک، ورزش ایران در ۴ رشته توانسته است مدال آوری کند، ما تمام تلاش خود را خواهیم کرد تا کاراته ایران نیز یکی دیگر از ضلع های جدید کسب مدال در المپیک باشد. دسترسی کاراته به مدال ۲۰۲۰ بسیار نزدیک است و رنکینگ ملیپوشان ما در رنکینگ جهانی خود گواه این قضیه است که بتوانیم در المپیک ۲۰۲۰ نتایج خوبی را کسب کنیم. برای کسب سهمیه المپیک ۲۰۲۰ یک فرایند برنامه ریزی شده است. کاراته ایران بر روی ریل قهرمانی قرار گرفته است و در سال ۲۰۱۸ نیز که استارت آن با کاراته وان پاریس آغاز شد خدا را شکر ملیپوشان توانستند قدم های محکمی را بردارند.
او در ادامه افزود: در سال ۲۰۱۸ یک فرآیند طولانی را در پیش داریم. در مسابقات فرانسه نتایج خوبی به ویژه در بخش کومیته ی مردان کسب کردیم. البته این را نیز بگویم که در برخی از اوزان فراز و نشیبهای را داریم که این امر طبیعی است. قهرمانان همیشه در اوج آمادگی نیستند. اگر مهدی زاده در این مسابقات نتوانست نتیجه کسب کند قطعاً با هماهنگی مربیانش خود را برای حضور در رقابت های آینده مهیا میسازد، نمیتوان گفت چون یک قهرمان نتیجه نگرفته است دیگر تمام میشود. مهدی زاده همیشه نتایج خوبی را کسب کرده است.
رئیس فدراسیون کاراته در ادامه درباره بخش بانوان نیز اعلام نمود: نتایج کسب شده در بخش بانوان باید بر اساس ظرفیت های آنها ارزیابی شود. در بخش مردان فرصت حضور در میادین و مسابقات مختلف بیشتر فراهم شده و در نتیجه توانسته اند نتایج خوبی را کسب کنند اما در بخش بانوان این ظرفیت و فضا هنوز فراهم نشده است. در حال حاضر با توجه به شرایطی که در بخش بانوان در حال شکلگیری است انشاءالله در رویدادهای آینده بتوانیم نتایج خوبی را کسب کنیم.
فرجی در پاسخ به این سوال که کاراته ایران در بخش بانوان در رقابتهای قهرمانی آسیا توانست با هدایت خوشقدم در رده سنی نوجوانان و جوانان مدال هایی را کسب کند که برای نخستین بار در تاریخ کاراته بانوان به دست آمده بود. همچنین با هدایت همان مربی تیم ما در رقابتهای امیدهای جهان مدال های با ارزش طلا را کسب کرد که باز برای نخستین بار رخ داده بود. با قبول این که لیلا بهرامی نیز یکی از مربیان توانمند کشور است اما نتوانسته در رقابتهایی مانند کاراته وان ژاپن و پاریس نتایج قابل قبولی را کسب کند، آیا فدراسیون در این زمینه برنامه ای دارد یا خیر؟ گفت: سطح مسابقات قهرمانی آسیا با رقابتهای کاراته وان که کاراته کا ها برای کسب سهمیه در آن شرکت می کنند، قابل قیاس نیست. در مسابقات کاراته وان، تمام قهرمانان برای کسب سهمیه المپیک در آن حضور پیدا می کنند. سطح مسابقات بزرگسال با رده های سنی نوجوانان و جوانان قابل مقایسه نیست. در بخش بانوان ما تمام تلاش خود را به کار گرفته ایم تا بتوانیم در وهله نخست از ۴ فرصت خود در المپیک ۲۰۲۰ به نحو احسن استفاده کنیم. در رابطه با بحث مربی و جزئیات آن نیز افسانه باقری مدیر تیم های ملی پس از یک جمع بندی، موضوع را در هیئت رئیسه مطرح خواهد کرد تا تصمیمگیری شود.
او در ادامه در مورد اینکه پیش از این دررده بزرگسالان حمیده عباسعلی، طراوت خاکسار یا رزیتا علیپور مدال جهانی یا کاراته وان داشته اند و این طور نیست که پیش از این مدالی گرفته نشده است، گفت: دوری عباسعلی با توجه به آسیبدیدگی که از ناحیه کتفش داشت یکی از عواملی بود که باعث شد او چندین دوره از مسابقات به دور باشد. در همین رقابتهای کاراته وان پاریس نه تنها حمیده عباسعلی و امیر مهدی مهدیزاده بلکه خیلی از بزرگان نتوانستند نتایج قابل قبولی را کسب کنند. ما نتایج خیلی خوبی را در بخش بانوان کسب میکنیم به شرطی که بانوان ما در کوران مسابقات برون مرزی قرار گیرند. خداراشکر اردوهای خوبی برنامهریزی شده است.
فرجی در ادامه در پاسخ به این سوال که رهنما بیان کرده است هدف فرجی و فدراسیون کاراته کسب نخستین مدال طلای بانوان ایرانی در المپیک توسط کاراته است، گفت: این آرزوی تمامی جامعه کاراته است. ما برای کسب هر موفقیتی نوک قله را می بینیم. هدف ما این است هم بخش بانوان و هم در بخش مردان بهترین نتایج را در المپیک ۲۰۲۰ کسب کنیم، رهنما نیز یکی از کارشناسان خوب ما است و قطعاً زمینه آن را دیده است که به این موضوع اشاره کرده است.
وی در ادامه با اشاره به حمایتهای وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک برای کسب نتایج کاراته در المپیک ۲۰۲۰ اعلام نمود: از زمانی که کاراته المپیکی شده است قاعده نگاه ها نیز باید المپیکی شود. یکی از این گاه ها بحث زیرساختها است و کاراته باید دارای یک سالن اختصاصی شود. همین سالنی که مسابقات لیگ در آن در حال برگزاری است هر هفته اجاره می شود. یکی از دلایلی که ما در سالن تماشاگران بسیاری را نداریم این است که وضعیت سالن مشخص نیست. اگر سالن مشخصی داشته باشیم و مسابقات لیگ ما در یک مکان مشخص برگزار شود قطعاً سالن ما پر خواهد شد. انشاءالله با حمایتهای داورزنی و به ویژه سلطانیفر که نگاه عمیقی به رشته ها دارند محقق شود. من این توجه را در یکی دو جلسه که با وزیر به گفتگو نشسته ام متوجه شده ام که او حتی به سبک های ریز ما نیز تسلط دارد و این نکته برای من بسیار جالب بود. امیدوارم کاراته مورد توجه ویژه قرار گیرد و ازحداقلهای رشته برخوردار شویم و امیدوارم کاراته را هم از نظر اعتبارات و هم از نظر زیرساختها و سایر موارد به عنوان رشته المپیکی دیده شود.
او در پاسخ به این سوال که داورزنی بیان کرده است سالنی که در کنار سالن ۱۲ هزار نفری آزادی قرار دارد در اختیار فدراسیون کاراته قرار می گیرد تا اردو های خود را در آن برگزار کنند اعلام نمود: نزدیک به یک سال است که قرار است این اتفاق رخ دهد و انشاءالله با تغییر و تحولاتی که در شرکت توسعه و تجهیز رخ داده است این کار را عملی کنیم و ما به آن سالنی که داورزنی به آن اشاره کرده است دست یابیم.
رئیس فدراسیون کاراته در پایان اعلام نمود: از جامعه بزرگ کاراته مخصوصاً پیشکسوتان که هم با دعای خیر خودشان و هم با آرامشی که به وجود آوردند، زمینهای فراهم شده است تا خوب کار کنیم تشکر می کنم. همچنین از کمک همکارانم در فدراسیون کاراته، مربیان تیمهای ملی و اصحاب رسانه تشکر می کنم. بخشی از فضای آرامی را که امروز شاهد آن هستیم به دلیل لطف رسانهها نسب به کاراته است.
انتهای پیام