امروز: دوشنبه, ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ / بعد از ظهر / | برابر با: الإثنين 22 ذو القعدة 1446 | 2025-05-19
کد خبر: 412496 |
تاریخ انتشار : 24 دی 1399 - 2:15 | ارسال توسط :
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله سیاسی صلح خبر یک حقوقدان گفت: وقتی می گویند هدف سند تحول قضایی اصل 156 است و این اصل بر حمایت از مردم و اجرای عدالت برای مردم تاکید دارد، طبیعی است که اگر هر سندی برنامه و هدف آن این اصل باشد می تواند بسیار موثرد بوده و به نفع مردم […]

به گزارش مجله سیاسی صلح خبر

یک حقوقدان گفت: وقتی می گویند هدف سند تحول قضایی اصل 156 است و این اصل بر حمایت از مردم و اجرای عدالت برای مردم تاکید دارد، طبیعی است که اگر هر سندی برنامه و هدف آن این اصل باشد می تواند بسیار موثرد بوده و به نفع مردم باشد، اما باید راه صحیح اجرای آن هم اعمال شود.

فریده غیرت در گفت وگو با صلح خبر، در ارزیابی از سند تحول قضایی اظهار کرد: سندی که از سوی ریاست قوه ابلاغ شده دقیقا برنامه ای برای قوه قضاییه و برای اقدامات آن در جهت حمایت از مردم با توجه به اصل 156 قانون اساسی است که می گوید قوه قضاییه به عنوان مسئول حقوق افراد و اجتماعات است و طبق این اصل این مسئولیت بر عهده آن گذاشته شده است و این سند نحوه اجرای این اصل را در سه قسمت برنامه ریزی و دسته بندی کرده است و بر این اساس قوه قضاییه تمام واحدهای زیرمجموعه خود را معرفی کرده که چه کسانی باید باشند و اینکه عملکرد آنها در اجرای مفاد قانون اساسی و حمایت از حقوق مردم باید چطور باشد تا بتوانند به عدالت کامل دستیابی پیدا کنند و موجب رضایت مردم شوند و همچنین راهکارهایی برای آینده معرفی و پیشنهاد کرده است.

وی افزود: در واقع سند تحول قضایی برای تمام تشکیلات و گروه های وابسته به قوه قضاییه تعیین تکلیف کرده و تعیین کرده که هر کدام چگونه باید به وظایف خود عمل کنند.

این وکیل دادگستری خاطرنشان کرد: در قسمتی از سند تحول قضایی که مربوط به کانون وکلا و وکلای دادگستری است، کم لطفی وجود دارد و این است که از نظر وکلای دادگستری استفاده ای در این مساله نکردند، چون در بین وکلای دادگستری افراد زبده، قانوندان، دانشمند و حقوقدانی وجود دارند که به قوانین وارد هستند و بر آن تسلط دارند. چه بهتر بود که با آنها هم مشورتی در این مورد صورت می گرفت، با توجه به اینکه کانون وکلا و رسیدگی به مسایل آن قانون خاص (لایحه سال 1333 قانون استقلال و قانون سال 76) دارد، بنابراین تکلیف اینجا روشن است که باید با قوانین مواجه شوند و نه با توصیه های اینگونه که وکلا در تهیه و تنظیم آن هیچ نقشی نداشته باشند.

غیرت در رابطه با آثار مثبت سند تحول قضایی تصریح کرد: وقتی می گویند که هدف این سند قضایی اصل 156 است که این اصل بر حمایت از مردم و اجرای قوانین و عدالت برای مردم تاکید دارد، طبیعی است که اگر هر سندی برنامه و هدف آن این اصل باشد می تواند بسیار موثر بوده و به نفع مردم باشد، اما باید راه صحیح اجرای آن هم اعمال شود.

وی با تاکید بر اینکه “باید توجه به مساله وکلا نیز داشته باشند”، گفت: درست است که وکلای دادگستری وابسته قوه قضاییه هستند و بحثی در این مساله نیست و وکیل دادگستری حق موکلین را از قوه قضاییه می گیرد، ولی این کار را در پناه قانون انجام می دهد و با قانون جلو می رود و با حمایت قانون حق مردم را مطالبه می کند. در واقع وکیل نه می خواهد خلاف عمل کند و نه اینکه می خواهد ادعای خلافی داشته باشد، چون ما هم اگر کسی چنین ادعایی داشته باشد طرفدار او نیستیم و قبولش نداریم. وکیل حق مردم را می گیرد و از مردم حمایت می کند چون در همه جای دنیا نقش وکیل حمایت از مردم است که اگر وکیلی اینگونه است ارزش دارد و باید از او حمایت کرد، بنابراین قوه قضاییه باید به قوانین خاص توجه داشته و هر تغییری که قرار است ایجاد شود باید از راه قانون باشد.

انتهای پیام

منبع : Isna.ir

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگار صلح خبرموسسه صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید