به گزارش مجله آشپزی صلح خبر غذاهای محلی استان تهران؛ پایتخت ایران صلح خبر: هر شهر و استانی برای خودش نشانه هایی دارد که به نحوی شناسنامه آن شهر محسوب می شوند. از صنایع دستی گرفته تا مکان های گردشگری و غذاهای محلی، همه و همه نمادی از یک شهر و استان محسوب می شوند […]
به گزارش مجله آشپزی صلح خبر
غذاهای محلی استان تهران؛ پایتخت ایران
- گوشت چرخ کرده 250 گرم
- پیاز دوعدد متوسط
- سیب زمینی 2 عدد متوسط
- مرزه و ترخون یک قاشق غ خوری پر
- رب گوجه فرنگی یک الی دو ق غ خوری
- نمک و فلفل زردچوبه به مقدار لازم
- روغن به مقدار لازم
مواد اولیه:
- بلغور جو 200 گرم
- لوبیا قرمز، لوبیا چیتی و نخود جمعا 150 گرم
- آب 1 لیتر
- عدس 70 گرم
- سبزی (تره، جعفری، گشنیز، اسفناج) 300 گرم
- نمک، فلفل، زردچوبه، دارچین به میزان لازم
- پیاز داغ 2 ق س
- نعنا 1 ق س
- برنج 100 گرم
- ماست چکیده برای تزئین به میزان لازم
1. بلغور و حبوبات را به جز عدس، از شب قبل در آب بخیسانید. آن گاه در آبکش بریزید تا آب اضافیاش گرفته شود. حالا یک لیتر آب به ان بیفزایید و روی اجاق قرار دهید.
- برنج برای 2 نفر
- لپه باقلا 100 گرم
- گوشت چرخ کرده 250 گرم
- پیاز سرخ کرده 4 ق غ
- رب گوجه 3 ق غ
- زعفران، نمک ، فلفل و زرد چوبه به مقدار لازم
1. لپه باقلا رو با مقداری آب جوش میخیسانیم و بعد از 20 دقیقه با مقداری آب جوش میپزیم طوری که له نشود. برنج رو هم میخیسانیم و بعد در آب جوش 1 قاشق رب گوجه ریخته و خوب هم میزنیم تا رب گوجه تو آب حل شود.
3. رب گوجه را اضافه کرده و خوب هم میزنیم طوری که لپه باقلا له نشود. بعد از اینکه احساس کردیم رب گوجه خوب تفت خورده، برنج آبکش شده را هم اضافه میکنیم و خوب هم میزنیم. فقط فراموش نکنید که مقداری برنج ساده برای ته دیگ کنار بگذارید.
4. کف قابلمه مقدار کمی آب، روغن و زعفران میریزیم و بعد برنج ساده (یا سیب زمینی حلقه شده) را قرار میدهیم و بعد هم برنج مخلوط را اضافه می کنیم.
مواد اولیه:
- تخم مرغ 4 عدد
- سیب زمینی 2 عدد
- پیاز داغ 2 قاشق غذاخوری
- آرد 1 قاشق غذاخوری
- اسفناج ریز ریز شده 1 لیوان
- آب سماق به مقدار لازم
- نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
- آب 5 استکان
1. پیاز داغ که درست شد آرد، اسفناج، فلفل و زردچوبه را ریخته و بعد از چند ثانیه آب را اضافه کنید.
- گوشت قرمز 500 گرم
- گندم 1 لیوان
- عدس 2 لیوان
- نخود 1 لیوان
- لوبیا چیتی 1 لیوان
- برنج 1 لیوان
- سبزی آش 1 کیلوگرم
- ترخون 5 قاشق غذاخوری
- پیاز 5 عدد
- کشک و نعنا مقداری
2. گندم را داخل قابلمه ای بریزید و چند لیوان اب اضافه کنید و بگذارید حدود 2 ساعت بپزد تا نرم شود. نخود و لوبیا را نیز داخل قابلمه دیگری بریزید و چند لیوان آب اضافه کنید و روی حرارت قرار دهید تا بپزند و نرم شوند.
3. گوشت را خرد کنید و همراه با 1 پیاز ، چند حبه سیر و چند لیوان اب داخل قابلمه ای بریزید و 1 ساعت روی حرارت متوسط قرار دهید تا بپزد و نرم شود (میتوانید مقداری چربی هم به گوشت اضافه کنید تا آش خوشمزه تر شود)؛ پس از پخت گوشت را ریش ریش کنید و اب گوشت را صاف کنید و برای آش کنار بگذارید.
4. عدس و برنج را داخل قابلمه ای بریزید و روی حرارت قرار دهید تا بپزند و نرم شوند. سبزی آش را ساطوری کنید (ریز خرد کنید) و همراه با ترخون به مواد اضافه نمایید و پس از 30 دقیقه گندم و نخود و لوبیای پخته، نصف پیاز داغ، گوشت ریش ریش شده، آب گوشت، نمک و فلفل سیاه را به آن اضافه نمایید.
5. به مقدار لازم آب جوش اضافه کنید (آنقدر آب اضافه کنید که بتوانید مواد را به راحتی هم بزنید) سپس حرارت را ملایم کنید و در قابلمه را ببندید و حدود 2 – 3 ساعت اجازه دهید اش جا بیفتد. اش را در ظرف بکشید و همراه با پیاز داغ و نعنا داغ و کشک تزیین و سرو کنید (میتوانید چند قاشق کشک با اش مخلوط کنید).
نکته ها:
- برنج چهار پیمانه
- سبزی پلو 500 گرم
- گوشت گوسفندی سردست 250 گرم
- چغندر یک تا دو عدد
- هویج دو عدد
- قیسی زرد آلو نصف پیمانه
- پیاز یک عدد
- گَردِ لیمو دو قاشق غذاخوری
- روغن، نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
1. گوشت را شسته و در صورت دلخواه به صورت یک تکه یا خرد شده در میآوریم.
2. پیاز را خرد کرده و گوشت را به آن اضافه میکنیم و تفت میدهیم.
3. فلفل و زردچوبه را به گوشت افزوده و به اندازه دو لیوان آب به آن اضافه کرده و میگذاریم پس از جوش آمدن با حرارت ملایم نیمپز شود.
4. برنج را خیس کرده و آبکش میکنیم. چغندر را پوست گرفته، حلقهحلقه برش میدهیم. هویج را هم به شکل مورب برش میزنیم. قیسی را شسته و خیس میکنیم.
5. مقداری روغن کف قابلمه ریخته، به اندازه یک کفگیر روی آن برنج میریزیم.
6. گوشت نیمپز را قرار داده، روی آن گرد لیمو میپاشیم.
7. چغندر و هویج را روی گوشت قرار میدهیم، سپس یک لایه سبزی و یک لایه برنج میریزیم تا موادمان به صورت لایهای درون قابلمه ریخته شود.
8. قیسیها را درون کمی روغن تفت داده، روی برنج میریزیم و به اندازه دو تا سه قاشق روغن روی برنج ریخته و آن را دم میکنیم.
مواد اولیه:
- والک 500 گرم
- برنج 4 پیمانه
- روغن 3 تا 4 قاشق سوپخوری
- نمک به میزان لازم
- ساقه سیر تازه 2 شاخه
1. برنج را می شوییم و با 4 قاشق چایخوری نمک (بستگی به ذائقه دارد) خیس می کنیم. والک ها را تمیز می شوییم و کمی درشت خرد می کنیم. برنج را با مقدار مناسب آب (حدود 8 پیمانه) و روغن روی حرارت تند می گذاریم و والک های آماده را نیز در آن می ریزیم.
منبع : Bartarinha