امروز: سه شنبه, ۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ / قبل از ظهر / | برابر با: الثلاثاء 2 ذو القعدة 1446 | 2025-04-29
کد خبر: 263811 |
تاریخ انتشار : 21 اسفند 1397 - 16:14 | ارسال توسط :
0
1
ارسال به دوستان
پ

به گزارش مجله فرهنگی صلح خبر معاون فرهنگی دانشگاه کردستان گفت: فاجعه حلبچه به واسطه عکس‌هایی که عکاسان ایرانی از این حادثه گرفته بودند انعکاس جهانی پیدا کرد و به آن القابی همچون «جنایت علیه بشریت» و «نسل کشی» نسبت داده شد. به گزارش صلح خبر، روشن خوشنوازی، روز سه‌شنبه (۲۱ اسفند) در مراسم گرامیداشت […]

به گزارش مجله فرهنگی صلح خبر

معاون فرهنگی دانشگاه کردستان گفت: فاجعه حلبچه به واسطه عکس‌هایی که عکاسان ایرانی از این حادثه گرفته بودند انعکاس جهانی پیدا کرد و به آن القابی همچون «جنایت علیه بشریت» و «نسل کشی» نسبت داده شد.

به گزارش صلح خبر، روشن خوشنوازی، روز سه‌شنبه (۲۱ اسفند) در مراسم گرامیداشت شهدای شیمیایی حلبچه که در دانشگاه کردستان برگزار شد، اظهار کرد: امسال سی و یکمین سالگرد فاجعه شیمیایی شهر حلبچه است که به دستور کینه توزانه صدام و به عاملیت پسرعمویش (علی شیمیایی) صورت گرفت.

وی افزود: حلبچه در ۱۰ الی ۱۵ کیلومتری مرز ایران در مریوان واقع شده است و از بلندی‌های نودشه نیز می‌توان این شهر را مشاهده کرد.

معاون فرهنگی دانشگاه کردستان، گفت: پیش از حمله شیمیایی، شهر حلبچه با بمب‌های متعارف بمباران شده بود تا حفاظ‌ها و شیشه‌های ساختمان‌های شهر بشکند و امکان مقاومت در مقابل گازهای سمی برای مردم وجود نداشته باشد. در این حمله سه گاز شیمیایی خردل، اعصاب و سیانوژن مورد استفاده قرار گرفت که توسط ۵۰ فروند هواپیمای عراقی و هر فروند چهار بمب بر سر مردم ریخته شد.

خوشنوازی، با اشاره به شهادت پنج هزار نفر و مصدومیت هفت هزار نفر در پی این حادثه، گفت: متأسفانه در آن زمان، این حادثه انعکاس جهانی پیدا نکرد و جنایات صدام مغفول ماند.

وی ادامه داد: این حادثه بعدها به واسطه عکس‌هایی که عکاسان ایرانی از آن گرفته بودند انعکاس جهانی پیدا کرد و به آن القابی همچون «بزرگترین حمله مستقیم به یک شهر»، «جنایت علیه بشریت» و «نسل کشی» نسبت داده شد.

وی با یادآوری حمله شیمیایی صدام به شهر سردشت در تیرماه سال ۶۶، خاطرنشان کرد: متأسفانه بعد از حادثه شیمیایی حلبچه، شهر نودشه نیز مورد حمله شیمیایی قرار گرفت و هشت بمب شیمیایی بر سر مردم این شهر ریخته شد.

معاون فرهنگی دانشگاه کردستان در پایان گفت: حلبچه همیشه در دل مردم زنده است اما حقارت و پستی آن برای صدام باقی مانده است.

انتهای پیام

منبع : Isna.ir

اگر تمایل دارید خبر یا گزارش یا مقاله ای را با دیگران به اشتراک بگذارید، از بخش خبرنگاران صلح خبر برای ما ارسال نمایید. تا پس از بررسی در مجله گزارشگران یا اخبار روز منتشر گردد.

در صورت تمایل، خبر با نام شما منتشر خواهد شد. البته در ارسال تصاویر و اخبار وگزارش های خودتان، قوانین و عرف را رعایت نمایید تا قابلیت انتشار را داشته باشند.

خبرنگار صلح خبرموسسه صلح خبر

منبع خبر ( ) است و صلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد خبر را به شماره 300078  پیامک بفرمایید.
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسطصلح خبر | پایگاه اخبار صلح ایران در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    نظرتان را بیان کنید