به گزارش مجله سبک زندگی صلح خبر عواقب توهین به سران مملکت در کشورهای مختلف صلح خبر – ترجمه از محمد کاملان: کشوری نیست که توسط مقامهای دولتی اداره نشود، این افراد که در ردههای بالای حکومت قرار دارند باید پاسخگوی یک ملت باشند و کاملاً طبیعی است که بهترین مدیرها نیز نمیتوانند توقع تمام […]
به گزارش مجله سبک زندگی صلح خبر
عواقب توهین به سران مملکت در کشورهای مختلف
صلح خبر – ترجمه از محمد کاملان: کشوری نیست که توسط مقامهای دولتی اداره نشود، این افراد که در ردههای بالای حکومت قرار دارند باید پاسخگوی یک ملت باشند و کاملاً طبیعی است که بهترین مدیرها نیز نمیتوانند توقع تمام مردم را برآورده کنند و سیاستمداران بزرگ در هر کشوری مخالفین و موافقین زیادی دارند. در این بین تکلیف موافقین روشن است و سعی در حمایت از سیاستمداران مورد تأیید خود دارند اما مخالفین سعی میکنند به بهانههای مختلف از دولتمردان گلهگذاری کنند.
این امر باعث شده تا گاهی اوقات این گلهگذاریها شدت پیدا کند و توهینهای رفتاری و کلامی شدیدی را به مقامات عالیرتبه کشورهای مختلف شاهد باشیم. در این زمینه برای نمونه میتوان به لنگهکفشی که یک خبرنگار چند سال پیش به سمت جورج بوش، رئیسجمهور وقت آمریکا، پرتاب کرد اشاره کنیم. چند روز پیش نیز یکی از مخالفین سیاستهای امانوئل مکرون، یکی از معترضان به سیاستهای دولت فرانسه به طرف امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه، تخممرغی پرتاب کرد که مستقیماً با صورت مرد شماره یک دولت این کشور برخورد کرد.
بدون شک این توهینها بیپاسخ نمیماند و کشورهای مختلف مجازاتهای سنگینی را برای توهین به مقامات ارشد سیاسی در نظر گرفتهاند. با این حساب در ادامه قصد داریم با هم ببینیم توهین به مقامهای عالیرتبه کشورهای مختلف چه مجازاتهایی را به دنبال دارد.
آذربایجان: تا ۲ سال کار تأدیبی
دولت آذربایجان جریمههای سختی را برای افرادی که به سران این کشور توهین کنند در نظر گرفته است و این افراد تا ۲ سال کار تأدیبی یا زندان محکوم خواهند شد. الهام علیاف رئیس جمهور وقت آذربایجان که فرزند حیدر علیاف رئیس جمهور پیشین این کشور است در نظر قانون این کشور فرد بسیار محترمی شناخته میشود و کسی نباید به او توهین کند.
در قانون آذربایجان در خصوص کار تأدیبی که برای توهینکنندگان به مقام ارشد این کشور در نظر گرفته شده است توضیح خاصی داده نشده اما بدون شک این مجازات سخت و دشوار خواهد بود.
لبنان: جریمه نقدی تا میزان ۶۶،۴۰۰ دلار
قوانین سختی انتظار کسی را میکشد که به رئیس جمهور لبنان توهین کند. بر طبق قانون این کشور توهین به شخص اول سیاسی لبنان از ۱ ماه تا ۲ سال حبس را به دنبال دارد. یا اینکه این فرد ممکن است از ۳۳،۲۰۰ تا ۶۶،۴۰۰ دلار جریمه نقدی شود.
این قانون در سال ۱۹۷۷ وضع شده است و در کنار روزنامهنگاران، سایر رسانهها نیز شامل آن میشوند. حتی افرادی که در حسابهای کاربری خود در شبکههای اجتماعی به شخص اول سیاسی لبنان توهین کنند باید طبق قانون با آنها برخورد شود و جریمه نقدی سنگین یا زندان انتظار آنها را میکشد.
ونزوئلا: تا ۴۰ ماه حبس
قانون ونزوئلا هیچگونه توهینی نسبت به رئیس جمهور این کشور را نمیپذیرد و فردی که چنین خطایی از او سر بزند از ۳ تا ۳۰ ماه زندانی خواهد شد. اگر توهین شدیدی به رئیس جمهور ونزوئلا صورت گرفته باشد این جریمه به مقدار ۳ تا ۱۵ ماه دیگر نیز افزایش پیدا خواهد کرد تا دیگر هیچ شهروندی فکر توهین به رئیس جمهور این کشور به سرش نزند.
در قانون این کشور صراحتاً آمده است که منظور از توهین تنها بیحرمتی کتبی نیست و هر گونه توهین و بیاحترامی اعم از شفاهی، تصویری، یا هر صورت دیگری شامل مجازات حبس میشود.
لهستان: تا ۳ سال زندان
لهستان کشور زیبایی است و از جانب جهانگردان بهعنوان پاریس شرق اروپا شناخته میشود اما این کشور با افرادی که به رئیس جمهور لهستان توهین کنند شوخی ندارد و آنها را به مدت طولانی راهی زندان میکند تا آب خنک بخورند و از کرده خود پشیمان شوند.
بنا به قانون لهستان احدی حق ندارد در مکانهای عمومی یا رسانهها به رئیس جمهور این کشور توهین کند. جالب اینجاست که این قانون تنها شامل رئیس جمهور لهستان نمیشود و شهروندان این کشور حق ندارند به رئیس جمهورهای سایر کشورها که به لهستان میآیند نیز توهین کنند. در این زمینه برای نمونه میتوان به بازدید ولادیمر پوتین از لهستان در سال ۲۰۰۵ اشاره کرد. در آن زمان مخالفین روسیه در لهستان علیه پوتین تظاهرات به راه انداختند. پلیس نیز دست روی دست نگذاشت و ۲۸ نفر از تظاهر کنندگان را دستگیر کرد و این افراد پس از محاکمه و تفهیم اتهام راهی زندان شدند تا بدانند به هیچ رئیس جمهوری در خاک لهستان نباید توهین کرد.
ترکیه: تا ۴ سال زندان
بر اساس قوانین ترکیه کسی نباید به رئيس جمهور این کشور توهین کند و اگر مرتکب چنین خبطی شد با مجازات زندان تا ۴ سال روبرو خواهد شد. این قانون شرایط سختگیرانهتری نیز دارد و اگر توهین به رئیس جمهور ترکیه در ملا عام انجام شود یا این کار در رسانهها و روزنامهها صورت بگیرد، فرد خطاکننده ممکن است تا ۶ سال به زندان محکوم شود.
جالب اینجاست که این قانون حتی برای رئیس جمهورهای سابق ترکیه که از دنیا رفتهاند نیز باید اعمال شود و اگر کسی به مصطفی کمال آتاترک، بنیانگذار جمهوری ترکیه توهین کند از ۱ تا ۳ سال زندان انتظار وی را خواهد کشید.
هلند: تا ۵ سال زندان
هلند به صورت پادشاهی اداره میشود و احدی حق ندارد به پادشاه این کشور اهانت کند. این کشور در کنار پادشاه، اهمیت زیادی برای ملکه خود نیز قائل است و بر اساس قانون پادشاهی هلند افرادی که حتی به فرزندان پادشاه توهین کنند نیز راهی زندان میشود.
این قانون توهینکنندگان به ذات همایونی پادشاه هلند را تا ۵ سال به حبس محکوم میکند. جالب اینجاست که در بازههای زمانی مختلف در سالهای ۲۰۰۷ و ۲۰۱۲ افرادی به پادشاه و ملکه در هلند توهین کردهاند و قانون با ملایمت بیشتری با این افراد برخورد داشته و به جای ۵ سال زندان، آنها را به حبسهای کوتاهمدتی محکوم کرده است.
کامرون: تا ۴۲،۲۶۰ دلار جریمه نقدی
کامرون قانون مشخصی در خصوص توهین به افراد عالیرتبه سیاسی این کشور ندارد اما این امر دلیلی نمیشود تا هر کس دلش خواست به مقامات ارشد کامرونی توهین کند چرا که ممکن است تا ۵ سال زندان در انتظار او باشد.
دستگاه قضا کامرون حاضر است زندان را به جریمه نقدی تبدیل کند و توهینکنندگان تا میزان ۴۲،۲۶۰ دلار جریمه نقدی میشوند. این قانون شامل همسر رئیس جمهور کامرون نیز میشود و در سال ۲۰۱۰ نویسندهای که در کتاب خود به همسر رئیس جمهور کامرون توهین کرده بود به ۲ سال زندان محکوم شد.
بحرین: تا ۷ سال زندان
توهین به امیر بحرین از آن دسته جرمهای سنگین این کشور است که فردی که چنین جرمی مرتکب شده بدون شک راهی زندان خواهد شد. بر اساس قانون بحرین اگر کسی به پادشاه، خانواده سلطنتی، پرچم و نشانهای این کشور توهین کند دستکم یک سال و نهایتاً ۷ سال زندان انتظار او را میکشد.
دستگاه قضا بحرین جریمهای معادل حداقل ۲،۶۵۰ دلار و حداکثر ۲۶،۵۰۰ دلار را برای افرادی که به پادشاه این کشور توهین میکنند در نظر گرفته است.
کویت: تبعید دائم از خاک این کشور
صباح احمد جابر صباح، امیر کویت است و از سال ۲۰۰۶ تاکنون به این کشور حکمرانی میکند. این امیر که بر اساس گزارش روزنامه ایندیپندنت در رتبه چهاردهم ثروتمندترین افراد دنیا قرار دارد قوانین سختی را برای توهین به خاندان پادشاهی کویت در نظر گرفته است.
تاکنون چندین نفر در کویت به اتهام توهین به امیر این کشور به زندانهای طولانیمدت تا ۵ سال افتادهاند و یک کویتی نیز در سال ۲۰۱۴ به جرم توهین به پادشاه برای همیشه از این کشور اخراج شد.
دستگاه قضا کویت قوانین سختی را برای رسانههای این کشور دارد و چاپ و انتشار مطالب توهین آمیز نسبت به پادشاه این کشور از ۱۷،۸۰۰ تا ۷۱،۱۰۰ دلار جریمه نقدی برای رسانهای که مطالب توهینآمیز چاپ کرده را به دنبال دارد.
تایلند: تا ۱۵ سال زندان
بر اساس قوانین تایلند احدی از شهروندان حق ندارند به پادشاه این کشور توهین کنند و اگر کسی چنین گناهی مرتکب شد از ۳ تا ۱۵ سال زندان در انتظار این فرد نگونبخت خواهد بود. این قانون تنها شامل پادشاه تایلند نمیشود و ملکه و خاندان پادشاهی نیز از افرادی هستند که کسی حق توهین به آنها را ندارد.
شهروندان تایلند باید در خطاب کردن پادشاه و خاندان او بسیار حساس باشند چرا که کوچکترین جمله یا حرکتی که نشانی از توهین در آن باشد عواقب سختی را در پی دارد.
در پایان پیشنهاد میکنیم اگر شما هم اطلاعات مفیدی در این زمینه دارید، در قسمت نظرات این اطلاعات را با ما و سایر کاربران به اشتراک بگذارید.
منبع : Bartarinha